Abel wint eenvoudig in Helden

Abel wint eenvoudig in Helden

Het was een druk crossweekend waarin bij de Abdijcross door de AtH-ers mooie resultaten werden behaald. Maar ook in en rond de speeltuin van camping “De Heldense Bossen” werd flink strijd geleverd tijdens de zevende Limbracross van dit seizoen. Er was weinig sneeuw gevallen in Helden waardoor het parcours goed te belopen was. Bij de mannen korte cross, 4600m, had Daan dit keer voor een andere indeling gekozen. Hij ging harder van start waardoor hij aansluiting had bij een groepje lopers die hij bij eerdere wedstrijden moest laten gaan. Ondanks dat Daan moeite deed om de aansluiting te blijven houden moest hij in de derde en laatste ronde iets terrein prijsgeven. Maar met de finish in zicht werd alles op alles gezet waardoor hij met een vijfde plaats zijn beste seizoensklassering haalde en een podiumplaats in het algemeen klassement hem bijna niet meer kan ontgaan.

Mike moest bij de C-junioren 1 klein rondje en 2 middenrondjes, 2935m, afleggen waarbij de latere winnaar vrij snel na de start weg liep bij de rest. Funs Aerts van Scopias probeerde te volgen, daarachter volgde Mike met Carlo Schoonen van HAC. Even leek het er op dat Mike het gat met Aerts dicht ging lopen maar dat lukte niet. Bij het opdraaien van het veld richting finish kon Mike ook de sprint niet winnen van Schoonen en kwam hij op een ondankbare vierde plaats over de finish.

De iets jongere Timo en Rion liepen 2 kleine rondjes en 1 middenronde, 2100m. Na de start ontstond al snel een groepje van vier jongens dat voor de rest uit liep, Timo was voorin dit groepje te vinden. Na de twee kleine ronden werd het tempo door Timo wat opgevoerd waardoor het groepje gehalveerd werd. Met nog 300m te gaan had Timo een kleine voorsprong op Liam Ernst van Scopias maar die vond weer aansluiting. Op het laatste rechte eind ging Ernst Timo voorbij en leek te gaan winnen, Timo zette zijn eindsprint nog in maar deze werd opgevangen. Terwijl de toeschouwers dachten dat Ernst ging winnen dacht Timo daar anders over. Hij bleef doorsprinten, door deze uiterste krachtsinspanning kwam hij net als eerste over de finish. In het algemeen klassement kan een ereplaats hem niet meer ontgaan. Rion was iets te fanatiek van start gegaan waardoor hij zijn tempo niet vol kon houden. Wel wist hij de schade beperkt te houden en de nodige punten voor zijn eindklassement binnen te halen.

De A- en B-pupillen liepen 1 rondje van 1280 meter. Bij de jongens A-pupillen nam Abel meteen na de start de leiding, ging als eerste het bos in en kwam daar ook als eerste met grote voorsprong weer uit. Achter hem werd nog flink gesprint om de andere podiumplaatsen maar zijn overwinning kwam geen moment in gevaar. Ook de overwinning van het totaalklassement heeft hij na vandaag al binnen. Bij de meisjes A-pupillen maakte de wedstrijdleider het Claire heel moeilijk om te starten waardoor ze aan een inhaalrace moest beginnen. Ze wist zich op te werken naar een tiende plaats. Sanne had het vandaag zwaarder dan in de laatste crossen; komt ze anders in het laatste gedeelte van de wedstrijd naar voren, dat lukte deze keer niet. Bij de pupillen krijgen de eerste 5 van het totaalklassement een ereprijs, voor Claire wordt het nog spannend om bij de eerste vijf te eindigen.

De jongens en meisjes B-pupillen liepen tegelijk waarbij het blauw-zwarte treintje Jorg, Anouk en Sofie het veld meteen na de start aanvoerde. Jorg had in het bosgedeelte goede zaken gedaan en een flinke voorsprong opgebouwd op zijn concurrenten waardoor hij ruim als eerste de finishlijn passeerde en zijn zesde Limbra-overwinning binnenhaalde. Jorg heeft een wedstrijd minder gelopen dan de eerste drie in het tussenklassement maar visueel gaat Jorg aan de leiding. Anouk bleef in het kielzog van Jorg en had een kleine voorsprong op clubgenote Sofie en Kirsten van den Hurk van Lopersgroep Deurne. Ook Anouk gaf haar voorsprong niet meer af, won haar vijfde Limbracross, voor het algemeen klassement geldt voor haar hetzelfde als voor Jorg. Achter Anouk maakte Sofie het nog spannend. Van den Hurk gaf zich niet gewonnen, maar Sofie bleef knokken voor haar tweede plaats die ze onder luide aanmoedigingen veilig kon stellen. Ook Sofie kan al rekenen op een podiumplaats in het eindklassement.

De laatste start, van de pupillen C en mini’s ging over een afstand van 870 meter, 2 kleine rondjes. Lieve was vandaag goed van start, nam al vroeg in de wedstrijd de derde positie in, die ze tot het eind van de wedstrijd gemakkelijk vast kon houden. Voor het eerst dit seizoen was ze al haar mannelijke clubgenootjes te snel af. Omdat Lieve twee wedstrijden minder gelopen heeft dan de concurrentie kan ze het totaalklassement nog behoorlijk op zijn kop gaan zetten en is een podiumplaats ook voor haar binnen handbereik. De jongens pupillen C hadden het vandaag niet zo gemakkelijk als anders. Tim kwam als eerste AtH-er het bos uit, op behoorlijke afstand gevolgd door Adam en Pepijn. Ook al moest Adam van ver komen, het lukte hem door een flinke versnelling een aantal jongens te passeren. Hierdoor kwam hij achter op Tim te lopen die hij nog net voor de finishlijn wist in te halen. Pepijn volgde het voorbeeld van Adam en kon ook op het laatste stuk nog enkele plaatsen winnen. Net als zijn broer Abel is ook Adam al winnaar van het algemeen klassement. Maar ook Tim en Pepijn zien we terug op het klassementspodium na de laatste wedstrijd.

Bij de allerjongsten liep Aron weer te genieten. Maar toen hij op het laatste stuk ingehaald dreigde te worden, schroefde hij zijn tempo op waarvan het publiek genoot. Ook al is hij de jongste van alle deelnemers, in het totaalklassement heeft hij zijn ereprijs al vastgesteld. Met nog twee wedstrijden te gaan zijn in een aantal categorieën de ereplaatsen van het eindklassement al bekend, voor de meesten moet er nog flink gestreden worden. Maar eerst wacht ons nog de warme indoorhal van Dortmund volgende week.

De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie