Bo 2e in Kerkrade

Bo 2e in Kerkrade

Zondag

Op en rond het terrein van de prachtige abdij Rolduc in Kerkrade vond de derde wedstrijd van het Nationale Crosscircuit plaats. De sneeuw had er voor gezorgd dat het parcours er wit, modderig en zwaar bij lag. Het was Bo die het spits afbeet voor AtH, ze had een goede start en voerde de eerste kleine ronde het veld aan. Die koppositie werd in de tweede kleine ronde overgenomen door Tess van Randtwijk van AV’34 gevolgd door Selina Franken van AV Zeewolde. Bo volgde als derde maar liet de koploopsters niet gaan. In de laatste grote ronde was het Bo die nog voor een versnelling zorgde en daarmee op een 2e plaats kwam te lopen, en uiteindelijk ook als 2 e de finishlijn passeerde.

Daarna was het de beurt aan Jeroen en Dinand. Dinand had een betere start en lag zo rond de tiende plaats in de eerste ronde, Jeroen volgde met een slechtere start bij de tweede helft van het deelnemersveld. Na de eerste ronde had Jeroen al een aantal plaatsen goed gemaakt en kwam achter Dinand te lopen. Dinand moest helaas vanwege een knieblessure gas terugnemen en kwam verder achterop. Jeroen bleef echter in de aanval en kon daarmee elke ronde nog een paar plaatsen opschuiven en wist uiteindelijk op een 13e plaats te finishen. Dinand kwam ondanks de blessure toch op een 22e plaats over de finish.

Voor AtH was Thijs vandaag de laatste loper en ook hij was net als zijn broer niet goed genoeg weg bij de start, Thijs liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en bouwde de wedstrijd goed op. Ook hij wist elke ronde een paar plaatsen door te schuiven en aangemoedigd door de supporters wist hij elke ronde op welke plaats hij liep. De laatste ronde kon Thijs nog een paar plaatsen doorschuiven en finishte daarmee als 6e.

Zaterdag

Zaterdag stond in teken van de wedstrijden voor de pupillen. De smeltende sneeuw had voor een modderig en drassig parcours gezorgd waardoor iedereen een zware wedstrijd stond te wachten. Pepijn mocht het spits afbijten bij de jongens pupillen C. Na een rustige start liep Pepijn na de eerste ronde op een 6e plaats. Bij het ingaan van de 2e ronde klonk de bel en ging Pepijn versnellen waardoor hij de 2 jongens voor zich wist te passeren en kwam het podium in zicht. In een laatste versnelling wist hij het gat naar de nummer 3 te dichten en deze te passeren. Met zijn goed opgebouwde race wist Pepijn als 3e te eindigen en mocht hij mee naar het podium.

Bij de meisjes Pupillen B betrad Anouk het strijdtoneel. Na eerdere overwinningen bij de Warandeloop en de Sylvestercross was Anouk ook in Kerkrade gebrand om te winnen. Na de snelle start van twee meiden liep Anouk op een derde plaats en keek ze de eerste ronde de kat uit de boom. Bij het ingaan van de tweede ronde voerde ze het tempo ietsjes op waarna er nog maar 1 meisje kon volgen. Anouk liet zich niet gek maken en liet het kopwerk over aan haar tegenstandster. De bel bij het ingaan van de 3e en laatste ronde was voor Anouk het teken om nog een versnelling te plaatsen. Deze versnelling was haar tegenstandster te machtig en kon Anouk onbedreigd naar haar derde overwinning in een cross van het nationale crosscircuit lopen. Na deze twee mooie wedstrijden mocht Claire de dag afsluiten bij de meisjes Pupillen A. Claire had geleerd van de cross in Asten en startte wat voorzichtiger. Hierdoor kwam ze achteraan in een groepje meiden te lopen. In het bosrondje pakte ze haar eigen tempo. Met het laatste besneeuwde stuk, voordat ze terug de baan op gingen had Claire veel moeite en viel de groep helemaal uit elkaar en raakte Claire achterop. Nadat ze de baan weer op was herpakte ze zich en wist ze bij de nummer 6 aan te sluiten. Een eindsprint voor de 6e plaats wist Claire niet te winnen waardoor ze op een 7e plaats eindigde.

De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie