Tim, Pepijn en Lieve op weg naar het podium

Tim, Pepijn en Lieve op weg naar het podium

Op en rond een open, winderig en dus koud veld bij de Arnoldushoeve in Belfeld werd de eerste Maalbeekcross gehouden. Atletiekvereniging Scopias moest na jaren gebruik gemaakt te hebben van de Speeltuin Klein Zwitserland uitwijken naar deze plek. Er waren drie verschillende ronden uitgezet, waarvan de mannen op de korte cross een combinatie kregen.

Grote verrassing was Daan die zoals altijd zijn race keurig opbouwde waardoor hij nog genoeg energie overhad om, op het laatste veldstuk van 350 meter nog een enorme versnelling te laten zien. Hij werd hiervoor beloond met een zevende plaats. Ook Ruud liep een betere wedstrijd dan vorige week in Weert en wisselde stuivertje met zijn concurrenten van vorige keer.

De B- en C-junioren jongens gingen tegelijk van start, door geen onderscheid te maken op het startnummer was het voor het publiek moeilijk te volgen. In het aanlooprondje kon Thijs aanhaken bij het kopgroepje van drie B-junioren. Kort daarna moesten er twee al toegeven en was al snel in de wedstrijd duidelijk dat Thijs, achter de eerste B-junior in een winnende positie bij de C-junioren liep. Het ging gemakkelijk waardoor hij onderweg zelfs kon genieten van de zware heuvels en als winnaar vandaag de eerste podiumplaats voor AtH binnenhaalde. Eerstejaars C-junior Mike slaagde in zijn opzet, door een iets rustiger begin een betere wedstrijd te lopen. Doordat hij zijn tempo in het begin goed doceerde kon hij de langere afstand deze keer beter aan waardoor hij een vijfde plaats en een goed gevoel aan de wedstrijd overhield.

Voor de D-junioren was er geen aanlooprondje, deze verdwenen direct na de start in het bos en daardoor uit het zicht. Zowel Timo, als Dinand, Jeroen en Rion bleven goed overeind bij de start en waren verzekerd van een goede beginpositie. Bij het opdraaien van het laatste veld, 350 meter voor de finish waren de eerste drie plaatsen vergeven. Maar daarachter was het Timo die op geringe afstand gevolgd werd door Arno Raymakers, totdat Timo de versnelling inzette en zijn voorsprong verder vergrootte. Hij kreeg na de finish de spreekwoordelijk houten medaille (naar goed Duits voorbeeld) ook daadwerkelijk omgehangen. Liepen Dinand en Jeroen na de start nog bij elkaar, in het bos nam Dinand afstand van Jeroen die zijn clubgenoot moest laten gaan. Ook al moest Jeroen nog flink aan de bak op het laatste stuk Dinand bleef buiten zijn bereik. Rion liet niet alleen een goede start zien maar zette zijn goede begin ook door in de rest van de wedstrijd. Door aan het eind nog een keer extra aan te zetten, kon hij nog twee plaatsen opschuiven en voor jongens eindigen die vorige week voor hem liepen.

Bij de D-junioren meisjes nam Bo samen met Tirza Braum uit Nijmegen het initiatief en trokken ze de wedstrijd open. Bij het ingaan van de bosronde was er een kleine voorsprong voor Tirza, die ze in het bos verder uitbouwde. Als tweede draaide Bo het laatste veld op en liep gemakkelijk naar een tweede plaats en tekende voor de tweede AtH-podiumplaats vandaag. Na de junioren was het nog de beurt aan de pupillen, even dreigde het te gaan regenen maar de wolken werden door de harde koude wind weggeblazen. Bij de oudste pupillen jongens was Abel beter weg bij de start dan bij andere wedstrijden waardoor hij een vrije baan voor zich had. Hij kon net niet aansluiten bij de twee koplopers maar bleef op geringe afstand volgen. Het verschil werd in de bosronde iets groter maar Abel werd als eerstejaars A-pupil onbedreigd derde waarmee de derde podiumplaats voor de vereniging vandaag binnen was. Bij de meisjes A-pupillen was Claire weer “ouderwets” goed weg bij de start maar ze moest wat tempo terugnemen in het bos. Op het einde had ze nog energie over maar kon niemand meer passeren. Net als trainer Daan was ook Sanne een verrassing. Na 800m begon Sanne in het bos aan een inhaalrace, er werden drie meisjes gepasseerd. Bij het ingaan van de laatste 350 meter liepen er nog vijf meisjes in een lint voor haar. Een voor een ging Sanne ze voorbij en kwam op een mooie 21e plaats over de finish.

De jongens en meisjes B-pupillen gingen tegelijk van start waarbij Jorg en Sofie meteen het veld aanvoerden, Anouk werd aan de start teruggetrokken maar had haar clubgenoten al snel achterhaald. Jorg gaf zijn leidende positie niet meer af, Anouk ging Sofie in het bos voorbij waardoor ze een voor een het laatste veld opdraaiden. Jorg als eerste, gevolgd door Anouk en Sofie. Als een blauw/zwart treintje kwamen ze onbedreigd over de finish, Jorg winnend bij de jongens en Anouk bij de meisjes, op de tweede plaats gevolgd door Sofie. De teller voor AtH ging hiermee van drie naar zes. In dezelfde wedstrijd liep ook Collin mee. Met een grote glimlach en onder begeleiding van broer Rion liep ook hij de 1050 meter lange ronde. Dat smaakt naar meer crossen!

Ook de allerjongste pupillen, C’s en mini, gingen samen van start. Pepijn en Tim hadden een zeer goede start en gingen samen op kop. Allebei wisten ze het tempo het hele rondje vol te houden. Tim kwam als winnaar over de streep maar leek het niet helemaal te kunnen geloven. Kort na Tim passeerde Pepijn als tweede de finish. Adam had meer moeite met de start naar wist zich naar voren te werken en kwam als vijfde over de eindstreep. De teller van het aantal podiumplaatsen ging naar acht. In dezelfde wedstrijd liepen de C-pupillen meisjes waarin Lieve haar crossdebuut maakte. Ze leek niet echt onder de indruk want ze was al meteen voorin het veld te vinden. In het spoor van haar clubgenoot Pepijn liep ze onbedreigd naar een derde plaats in haar eerste cross, de teller voor AtH vandaag naar negen brengend. Bij de allerjongste jongens liep de hele jonge Aron vrolijk om zich heen kijkend, maar dat weerhield hem niet om naar de derde plaats op het podium te lopen en de tien voor AtH vol te maken, de totaalteller komt hiermee op 399 podiumplaatsen.

Nadat Ketje van alle prijsuitreikingen onderuit zakte van vermoeidheid en de mini-camping ontruimd was, kijken we uit naar de 400e podiumplaats in de nog jonge geschiedenis van de club. De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie