Bo op weg naar de winst

Bo op weg naar de winst

Nat en koud crossweer, start en finish op de atletiekbaan en een mooie gevarieerde crossronde in onze trainingsbossen: alle recepten waren aanwezig voor spanning en sensatie in de 3e wedstrijd uit de Limbra-crosscompetitie. Het parcours van de Molenvencross kende voor onze atleten geen geheimen, maar de weersomstandigheden maakten het er niet makkelijker op. Er moest flink gestreden worden…

De eerste start waar het AtH-tenue verscheen was die van de korte cross. Daan begint zijn draai in het deelnemersveld steeds beter te vinden. Het principe van een behouden start en een lange inhaalrace gaat hem ook goed af; hij vindt zichzelf steeds verder voorin. Vandaag liet hij een 10e plaats noteren in bovendien een uitstekende tijd. Ruud liep alweer zijn derde cross in zijn carrière. Hij dacht nog even spikes te gaan gebruiken, maar besloot toch maar voor het bekende werk. Ondanks de ervaring van de andere crossen, bleek ook dit weer een zware ronde. De keuze voor schoenen pakte bovendien goed uit toen in de slotronde de kuit wat begon op te spelen. Een eindschot zat er dus niet meer in, dus liep hij rustig uit op de 31e plaats.

Even later was het de beurt aan de jeugd: Thijs en Mike zagen 3310 meters op het programma staan. Voor Mike was dat extra zwaar, hij was wat ziek geweest en dat was nog duidelijk te merken. Hij moest genoegen nemen met een wat tegenvallende 8e plaats. Ruim twee minuten daarvoor had ook Thijs geen gemakkelijke wedstrijd. Zijn voornaamste concurrent in de Limbra-crosscompetitie, Guus Winkelman, bleef hem lang volgen op zo’n 10 meter afstand. Thijs op zijn beurt, kwam mede dankzij koude benen, niet lekker in de wedstrijd. Daardoor kon Guus op het laatst nog terugkomen en volgde er een spannende eindsprint die pas op de streep beslist werd in het voordeel van Thijs. Lara besloot om deze thuiswedstrijd ook niet over te slaan, wat natuurlijk prima is voor de conditie. Ook zij was wat ziek geweest, maar net op tijd fit om toch mee te doen. Hoewel een dergelijke afstand niet haar ding is natuurlijk, wist ze zichzelf nog goed staande te houden en kwam ze na ruim 2 kilometer als 18e binnen.

Bij de D-junioren jongens stonden er maar liefst 7 AtH’ers aan de start. Timo, Dinand, Jeroen, Robin, Rion, Thijmen en Ian moesten één grote ronde lopen van 2320 meter. Timo maakte lange tijd aanspraak op een podiumplaats op een overtuigende 3e plaats, maar later in de ronde werd een versnelling ingezet die hij niet kon volgen. Zijn 4e plaats leverde hem wel een nieuwe houten-medaille op, als hij er 40 heeft krijgt hij van Henkie een sjoelbak. Dinand en Jeroen verloren daarachter al kort na de start de aansluiting bij de voorste groep en alleen lopen maakte de ronde nog zwaarder. Dinand werd desondanks keurig 11e, Jeroen kwam nog iets dichterbij en nam de 12e plaats in beslag. Robin liep voor het eerst een cross en met alleen voetbaltrainingen in de benen ging hem dat nog prima af. Hij liep zijn goed ingedeelde cross in net iets meer dan 10 minuten en werd knap 19e. Rion liep opnieuw een uitstekende wedstrijd en wist verschillende tegenstanders in te halen. Hij kwam kort na Robin op positie 24 over de eindstreep. Thijmen had vanwege blessureleed vele weken niet kunnen trainen, maar was toch blij om weer mee te kunnen doen na slechts 2 trainingen afgelopen week. Zijn seizoensstart viel nog niet mee, maar met een behouden start kon hij toch prettig lopen want onderweg haalde hij veel kinderen in. Hij finishte als 28e. Ian houdt niet zo van langere afstanden lopen, maar besloot toch om mee te doen. In het begin voelt het dan natuurlijk makkelijk en dat maakte hem na de start wat overmoedig. Hij liep in de buurt van Jeroen en dat bleek later toch wat te snel voor onze sprinter. Hij moest in de tweede helft de strijd helaas staken. Hopelijk zien we hem later dit seizoen toch nog eens aan de start van een cross, naast de indoorwedstrijden natuurlijk.

Nu Timo net geen podiumplek wist te pakken, was het aan Bo om de 400e podiumplek voor AtH te pakken. Ze ging in ieder geval overtuigend weg en had na een paar honderd meter al 10 meter voorsprong. Op de zware zandvlakte kwam een meisje van Scopias dichterbij, maar op de zware crossronde waren er genoeg scherprechters om de strijd alsnog te beslissen. En dat gebeurde, ze won de wedstrijd bij de meisjes D overtuigend waarbij ze ook nog tijd had om de 400e podiumplek te vieren.

Met twee overwinningen bij de junioren wisten de pupillen wat hen te doen stond. Abel was in ieder geval vastberaden, met een goede start meldde hij zich ditmaal wel direct voorin. Hij kon daarom in de eerste helft van de wedstrijd eenvoudig blijven volgen. Eenmaal helemaal achter in het bos plaatste hij een slimme versnelling in de buurt van de enige heuvel op het parcours. Door dit technisch moeilijke gedeelte goed te benutten maakte hij een klein gaatje van 5 meter ten opzichte van de nummer 2. Dit gaatje groeide langzaam tot zo’n 10 meter, waarmee de strijd beslist leek. Abel gaf zijn leidende positie niet meer af waardoor ook hij het thuisvoordeel optimaal benutte. Bij de meisjes pupillen A was ook Claire vastberaden gestart. En ook voor haar met succes. Ze kwam op een mooie 3e plaats het bos uit, hoewel de tegenstand wel het vizier op Claire had gericht. Ze kon net niet voldoende aanzetten om haar 3e plaats nog in het bos veilig te stellen, want in de sprint is ze niet opgewassen tegen haar tegenstandsters. Ze werd desondanks knap 4e op slechts één seconde van het podium verwijderd. Hou vol Claire, want dit gaat vast nog een keer lukken dit seizoen! Sanne startte prima en sloot, in tegenstelling tot andere wedstrijden, meteen aan bij een iets sneller groepje. En dat ging nog prima, want nu kon ze continue strijd blijven leveren. Doorzetter Sanne gaf dan ook niet op en pakte daarmee een mooie 18e plaats.

Bij de B-pupillen liepen ditmaal de meisjes en jongens gescheiden. Hierdoor hebben zowel deelnemers als toeschouwers een beter zicht op de onderlinge verschillen. Jorg wilde in zijn ’thuiswedstrijd’ dan ook graag wat laten zien. Met een hele snelle start wist hij al na 200 meter en een gat van enkele seconden te slaan. Maar toen hij een kleine kilometer verder het bos weer uit kwam was een enorm gat ontstaan. Voor de derde maal op rij was Jorg oppermachtig en verstevigde hij zijn leidende positie in de Limbra-crosscompetitie. Het verschil met de nummer 2 bedroeg 12 seconden. Omdat de meisjes nu een eigen wedstrijd liepen, was het voor de meisjes ook zaak om de onderlinge strijd aan te gaan. Al snel scheidden Anouk en Sofie zich van de andere acht meisjes af, hoewel één meisje nog knap aanpikte. Ook Sofie moest goed doorbijten, maar kon als enige het hoge tempo van Anouk volgen. Door goed aan te haken wist Sofie wel haar tweede plek veilig te stellen, maar op het tempo van Anouk stond simpelweg geen maat. Door ook op het laatst goed door te trekken kon Anouk nog 5 seconden verschil maken en liep ze betrekkelijk eenvoudig naar de overwinning voor de goed lopende Sofie.

Ook bij de jongste categorieën liepen de jongens en meisjes hun eigen wedstrijd. 6 van de 14 startende jongens hadden vanmiddag een AtH-shirtje aangetrokken. Vooral bij de C-pupillen werd het erg spannend. Daar waar Joep de snelste start in petto had, kwamen gedurende de 960 meter lange ronde Adam, Tim en Pepijn langszij. Maar het venijn van deze cross zat in de staart. Op het laatste rechte stuk in het bos was de volgorde als volgt: Tim, 5 meter daarachter Adam, dan een jongetje van de organiserende vereniging, vervolgens Pepijn en meteen daarachter een groepje van 3 (waaronder Joep). En hoewel de finish niet ver meer was, ging deze tussenstand nog aardig op de schop. Adam zag zijn kans schoon en liep het gat met Tim snel dicht. Eenmaal op de atletiekbaan zette ook Tim aan, in de spannende eindsprint wist Adam net zijn doel te bereiken. Hij lag slechts één meter voor op Tim die de 2e prijs mee naar huis mocht nemen. Maar daarachter was het ook spannend, hetgeen Pepijn het beste wist op te lossen door achter zijn twee clubgenootjes knap 3e te worden. Oftewel, een volledig AtH-podium. Joep liep zijn allereerste cross en loste deze spannende eindstrijd ook knap op door 6e te worden. En dat alles binnen 15 seconden van elkaar! In dezelfde wedstrijd liep ook Aron bij de mini-pupillen. Hij liep wel wat verder naar achteren, maar twee jaar jonger dan zijn broer Adam is dat natuurlijk ook niet gek. Hij kwam met een grote glimlach over de finish en mocht plaatsnemen op het tweede treetje van het podium. Tot slot deed ook Collin weer mee bij de G-atleten, hij wist de 960 meter in exact 6 minuten af te leggen en pakte daarmee de 7e AtH-overwinning van vandaag.

Met 7 overwinningen, 4 andere podiumplaatsen en nog een aantal goede klasseringen kunnen we niet anders zeggen dan dat onze AtH’ers het thuisvoordeel uitstekend benut hebben. Of zouden het toch de luide aanmoedigingen van de grote groep supporters zijn geweest? Hoe dan ook een topresultaat! De uitslagen vind je hier.

 

Geef een reactie