Jordi op de blauwe baan in Wageningen

Jordi op de blauwe baan in Wageningen

Eindelijk liep Jordi afgelopen vrijdag in Utrecht de perfecte 100m. Het resultaat? Een razendsnelle 10,96. Gezien de progressie eerder dit seizoen, werd al langer gedroomd van een tijd onder de magische 11 seconden. De laatste weken werd al duidelijk dat hiervoor alle puzzelstukjes in elkaar moesten vallen in één race. In perfecte omstandigheden (wind +2,0 m/s) waren tijdens de Trackmeeting Utrecht een snelle start en een extra versnelling halverwege de race voldoende voor een nieuw clubrecord. Met 10,96s is Jordi bovendien de snelste Helmonder ooit op het koningsnummer van de sprint!

Dat de omstandigheden goed waren, bleek ook enkele series later. Mike dook op zijn 100m voor het eerst onder de 12 (11,94). Ook op de 200m vielen drie pr’s: Jordi klokte hier 22,54, Mike verbeterde zich met bijna een halve seconde naar 24,17 en Sofie maakt een reuzensprong van 1,5 seconde naar 29.52. Anouk kon in Utrecht helaas geen pr binnenhalen, haar beste hinkstapsprong kwam wel nog dichtbij en op de 800m verloor ze teveel tijd in de slotronde.

De dag na Utrecht stond Jordi op de donkerblauwe baan in Wageningen klaar voor nog een 100m. Zowel het weer als de benen waren hem hier een stuk minder gunstig gezind, maar dat maakte dit weekend niet minder geslaagd.

De uitslagen vind je hier en hier.