Kawtar (archieffoto)

Kawtar (archieffoto)

Donderdag

Het waren drukke dagen aan het einde van afgelopen week. Donderdag vond in Venlo het Limbra baancircuit plaats. Sanne (U18) liet de kogel 57 cm verder neerkomen dan haar PR. Met de discus lukte dat helaas niet. Tim liep de 600m weer sneller dan 2 maanden geleden. Er gingen meer dan 3 seconden van zijn PR. Daarna maakte hij zijn wedstrijddebuut bij discus en liet een prima afstand opmeten.

Vrijdag

Vrijdagavond gaf René van de Ven op onze trainingsbaan in Eindhoven een speerwerpclinic. De speerwerpliefhebbers binnen de club hebben enorm genoten van de kennis en het overbrengen daarvan door René. De resultaten zien we binnenkort.

Zaterdag

De baan in Eindhoven was het toneel van het Nederlands Kampioenschap Para-atletiek. Kawtar kwam drie keer in de baan. Zowel op de 100m, 200m en 400m werd Kawtar Nederlands Kampioen.

Zondag

Zondag was het de beurt aan het mannenteam om in Valkenswaard hun competitieseizoen af te sluiten. Een competitie anders dan voorgaande jaren. Het team was het hele seizoen behoorlijk gehavend maar het plezier was er niet minder om. Ook de individuele prestaties waren prima.

Mike had vrijwillig voor de hoge horden gekozen. Het liep niet helemaal zoals de bedoeling was, des te groter was Mike zijn verbazing dat hij toch een PR gelopen had. Tegelijkertijd maakte Marc zijn debuut bij ver. Echt een debuut, ook op de training nog nooit gedaan. Met afzetten van een halve meter voor de balk was Marc tevreden met het resultaat. Om er meteen achteraan te zeggen: “Ik moet dus veel verder kunnen… Toch was de 4.59 al een verbetering met 20 cm van het clubrecord van Jean-Paul Weerts (M45) uit 2016. Ook Martin verbeterde zijn eigen clubrecord bij de M40 met 0.11 naar 12.48 op de 100m. Drie maanden geleden wilde Martin graag onder de 13 seconden lopen. Gaandeweg het seizoen waren zijn doelen al bijgesteld naar 12.50, na vandaag moet de grens weer verlegd worden. In de laatste serie hing er een Dampolucht rondom de 100m-start. Jordi was weer snotterig en had zich flink ingesmeerd. Zijn start was wat minder waardoor hij niet tevreden was met zijn tijd maar hij won wel zijn serie en het onderdeel. Ook Marc was niet tevreden met zijn afstand bij het kogelslingeren.

De startblokken waren verzet naar de finishlijn, dus tijd voor de 400 meters. Jordi wilde graag zijn PR uit de eerste competitiewedstrijd verbeteren. Al waren zijn tegenstanders op papier allemaal sterker toch kwam hij met een grote voorsprong het laatste rechte stuk op. De klok werd zijn grote uitdaging, meer dan vier seconden sneller dan zijn oude PR! Hij verbeterde het clubrecord van Mike met 1.64 sec. Dat kreeg Mike mee die meteen na Jordi in de startblokken moest voor zijn 400m. Mike vertrok hard en leek het even moeilijk te krijgen in de laatste bocht. Toch kon ook Mike het goed afmaken en was 0.30 sec. sneller dan zijn PR van het afgelopen NK U20. Hiermee is ook het clubrecord 400m bij de U20 scherper gesteld door Mike. Marc had het naar zijn zin op de schuine helling: prima weer, gebak van jarige Karin, koelbox, af en toe beetje sporten. Toch was hij niet blij met zijn afstand bij het kogelstoten. Hij blijft azen op de 10 meter maar die zat er vandaag niet in.  

Er kwamen weer damposlierten vanaf de grashelling. Het schema gaf aan dat de 200 meter bijna van start ging. Martin had een andere tactiek gekozen: een stuk vlaai van Karin. De vlaai deed zijn werk: in baan 2 had hij alleen maar snelleren voor zich, toch liep Martin in en trok het laatste rechte eind goed door. Seriewinst en een flink PR. Bijna 0.40 sneller dan voorheen; 26.08. Ook hier wordt Martin’s grens verlegd naar “onder de 26”. Jordi was in fel gevecht gewikkeld om de seriewinst maar kon die niet binnenhalen. Als klein excuus kon hij natuurlijk wel de verzuurde benen van de 400 meter aanvoeren. De laatste goede prestatie werd door Mike geleverd die op hoog zijn PR-hoogte evenaarde; 1.75 is een keurige prestatie. Na een relaxte dagje werd al vooruit gekeken naar de competitiewedstrijden van volgend seizoen. De mannen willen dan op volle sterkte revanche voor het teamresultaat van dit jaar.

De uitslagen vind je hier: Venlo, Eindhoven en Valkenswaard.