Joep en Sofie op het Brabants Kampioenschap

Joep en Sofie op het Brabants Kampioenschap

Twee gouden medailles waren de opbrengst voor Joep bij de Brabantse Kampioenschappen CD-junioren. In ’s-Hertogenbosch won Joep (D) zowel het speer- als discuswerpen. Bij het speerwerpen was Joep als tweede geplaatst. Meteen in zijn eerste worp liet Joep 33 meter 20 opmeten wat later de winnende afstand bleek te zijn, niemand kwam er in de zes pogingen overheen. Joep verbeterde hiermee zijn eigen clubrecord. Bij discus was hij als zesde geplaatst. In zijn tweede poging kwam hij op plek vier, om in zijn vierde poging naar de tweede plaats door te schuiven. De volgende poging was raak: 22.15; 4 cm verder dan de leider. Een nieuw PR + 2.47 én de tweede gouden medaille vandaag.

Grote verrassing was Sofie (C) die op de 800m de bronzen medaille opeiste. De eerste twee loopsters waren te sterk voor de rest van het veld. Sofie liep tot 500m op een vierde positie. Toen ze haar versnelling plaatste, passeerde ze de derde loopster en liep daar steeds verder op uit. Aan haar bronzen medaille hangt bovendien een mooie tijd: 2.27.08, ruim 7 seconden sneller dan voorheen.

Junioren C

Voordat Jorg en Niels aan hun 800m begonnen, ging Niels eerst nog van start op de 100m. In zijn serie 800 ging Niels goed mee en wist dankzij een versnelling op de laatste 200m nog een aantal jongens te passeren. Een klein PR voor Niels, die precies dezelfde tijd liep als Sofie. In de snelste serie kon Jorg niet aansluiten bij de snelste jongens en finishte hij uiteindelijk op de ondankbare vierde plaats maar wel met een kleine PR-verbetering: 2.13.28.

Net als Niels kwam Sofie ook voor haar 800 nog in het startblok voor de 80m sprint. Zij was hier iets sneller, 0.15 dan voorheen. Op de 800m kreeg ze gezelschap van Anouk die in het begin achter Sofie aansloot. Gaandeweg de wedstrijd kreeg Anouk het zwaar en moest ze Sofie laten gaan. Later op de dag kwam Anouk nog in actie bij ver waar ze na de eerste poging op de 2e plaats stond. In de volgende pogingen werd ze door drie meisjes voorbij gesprongen, een vijfde plaats voor Anouk.

Junioren D

De jongens begonnen met speerwerpen waarbij winnaar Joep zijn clubgenoot Tim ook onder de tegenstanders vond. Tim finishte op een keurige zesde plaats met 27.01, een nieuw PR van een halve meter. Nadat Tim Joep ook het discus had zien winnen werd hij door Joep en de rest aangemoedigd op zijn 1000 meter. Tim kwam in een niemandsland te lopen. Hij kreeg het na 600 meter moeilijk maar herpakte zich en na een goede laatste 200m kreeg hij een nieuw PR achter zijn naam. Weer 5 seconden sneller.

Bij de meisjes op de 60m sprintseries plaatste Lieve in een nieuw PR, 8.99, zich voor de halve finale later op de dag. Ze kon meteen door naar de hoogspringmat waar ze blij was dat ze weer hoger sprong dan de laatste wedstrijden. Het verspringen daarna ging niet. Haar tijd in de halve finale 60m was niet snel genoeg om door te gaan naar de finale. Toch liep ze wel weer onder haar oude PR.

Rest alleen nog de vraag wie en waar was Liz?

De uitslagen vind je hier.