Groepsfoto verspringclinic Pim Jehee

Groepsfoto verspringclinic Pim Jehee

Aan het begin van hun zomervakantie beloonden de D-junioren Dinand en Sanne zichzelf met een persoonlijk record tijdens de avondwedstrijd in Roermond. Dinand wierp de 1 kg discus naar een nieuwe afstand van 22.83. Dit betekent een verbetering van zijn eigen clubrecord met 57 cm. Afgelopen dinsdag verbeterde hij zijn verspring-PR naar 4.34. Ook vandaag ging hij weer over de 4 meter. Sanne liep haar 1000 meter sneller dan ooit, met haar 3.47.33 verbeterde ze haar beste tijd met meer dan 2,5 seconden. Dat betekent dat ze zich dit seizoen al een halve minuut verbeterd heeft op deze afstand. Met de discus kwam ze dicht bij haar beste worp.

De uitslagen vind je hier.

De Trackmeeting in Wageningen was door Niels uitgekozen voor een poging om zijn PR op de 1500m te verbeteren. Het werd een rommelige race, met het kenmerkende duw- en trekwerk van de 1500m waardoor ook de rondetijden op en neer gingen. Met de tussentijd van de 1000m leek hij 2 seconden onder zijn PR te komen maar met een hele goede slotronde werden het er vijf: 4.13.76. Niels kreeg in Wageningen gezelschap van Mike die uit het startblok wegschoot voor een 400m. Toen de vermoeidheid in de laatste bocht toesloeg zette Mike nog een keer aan en liep weg bij de concurrentie en voor het eerst naar een tijd beneden de 60 sec: 59.83. Mike verbeterde zichzelf met bijna vijf seconden.

De uitslagen vind je hier.

Op zaterdagmorgen werd in Uden door nationaal verspringtopper Pim Jehee (pr 7.61 m) een verspringclinic verzorgd voor de 4 meter + springers van AtH. De groep werd door diverse oefeningen flink uitgedaagd en na een lange warming-up werd de clinic voortgezet in de verspringbak. Daar waren door verschillende aanwijzingen de verbeteringen al direct zichtbaar.