Anouk op weg naar een 3e plek in Heusden

Anouk op weg naar een 3e plek in Heusden

“De Nacht” behoeft bij atletiekliefhebbers geen verdere uitleg. Dit jaar was het bijzonder druk bij de Nacht van de Atletiek in het Belgische Heusden. In de 1000m van het jeugdprogramma beet Timo voor AtH het spits af. Het was een rommelige start met veel geduw en positiewisselingen. Pas na 100 meter kon Timo gaan lopen. Toen er na 500 meter een gaatje viel verzuimde Timo om aan te zetten. Daardoor miste hij de boot die een nieuw PR kon opleveren. Met een goed laatste stuk kwam hij in 3.12.87 over de finish. Bij de pupillen jongens wilde Abel zijn zegereeks van 2016 en 2017 voortzetten. Al vrij snel in de wedstrijd vormde zich een kopgroep van vier jongens, waaronder Abel, die een heel hoog tempo liepen. Toen de koploper in de laatste ronde nog eens versnelde moest Abel eraf en was een podiumplaats verkeken. Maar een vierde plaats bij “De Nacht” in 3.18.51 is een keurige prestatie.

Voor eerstejaars pupil Jorg geldt dat hij beter is op de kortere afstand dan de 1000m. Na het eerste rondje viel het veld uiteen in twee groepen waarbij Jorg in het tweede groepje liep. Ook het eerste en tweede groepje vielen in de tweede ronde uit elkaar. In de laatste bocht ging Jorg, vertrouwend op zijn eindsprint, nog een jongen voorbij maar werd zelf op het laatste stuk ook nog gepasseerd. Met zijn 3.34.81 finishte hij wel heel dichtbij zijn PR.

Bij de meisjes pupillen kwam Anouk tot haar grote verrassing na de start op kop te lopen. Maar na 100m ging het tempo van de concurrentie aanzienlijk omhoog en werd Anouk door alle deelneemsters ingehaald en kwam zelfs 20 meter achter de rest te liggen. Tussentijden lieten zien dat er heel hard gelopen werd en het bijna onmogelijk was dat alle meisjes dat hoge tempo vol konden blijven houden. Anouk toonde karakter door ondanks haar 20 meter achterstand stug door te blijven lopen. Met nog een volle ronde (400m) te gaan was het verschil nog steeds 20 meter, maar de verwachting kwam uit. Het hoge tempo eiste zijn tol bij de andere meisjes, Anouk kwam steeds dichterbij en een voor een werden ze een prooi voor Anouk. Met een laatste krachtsinspanning op het laatste rechte stuk liep ze naar een bronzen medaille, 3.31.71 slechts 0.07 sec achter de tweede plaats. Dat ze als Lore omgeroepen werd op het podium was bijzaak, de dader daarvan is bekend……

Vanaf de tribune volgde nog een avond genieten van de prestaties van de internationale atleten waarvan een aantal zich nog wisten te kwalificeren voor het EK in Berlijn. Omdat Anouk vandaag als Lore rondliep, vond ze het zelf een beter idee om het startnummer van Hinriksdottir te bemachtigen.

Om zijn toch al succesvolle baanseizoen nog meer glans te geven wilde Niels, voor zijn vakantie, zijn PR’s nog aanscherpen. Het eerste PR sneuvelde vorige week vrijdag in Utrecht op de 1500m, in een race waarin hij dit keer alleen maar hoefde te volgen. Dat volgen werd beloond met een verbetering van 2 seconden van zijn 1 week oude PR, nieuwe tijd: 4.11.71.

Afgelopen woensdag volgde in Dilbeek onder de rook van Brussel een verbetering van zijn 1000m PR. Hier moest hij 2 rondjes op kop, na een doorkomst van 2.06 op de 800m kwam de concurrentie langszij en voorbij en werd het vechten voor iedere meter. Deze felle strijd leverde een tijd op van 2.38.70, voor het eerst onder de 2.40, een PR-verbetering van 3 seconden.

De uitslagen vind je hier, hier en hier.