Groepsfoto Heusden-Zolder

Groepsfoto Heusden-Zolder

Het aantal wedstrijden in Nederland is in de zomervakantie tot een minimum beperkt. In België daarentegen draait het zomerseizoen op volle toeren. Op zaterdagavond greep Niels de kans om op de snelle Mondobaan van Ninove een 800m te lopen. In zijn serie opende de Belg van Dorpe in het goede tempo voor Niels. Bij het uitkomen van de eerste bocht sloot Niels bij hem aan. Na 180m gooide de koploper de rem erop, Niels wilde voorbij maar was inmiddels aan de binnenkant ingesloten. Na zich terug te hebben laten zakken en een beetje duwwerk, kon hij na 280 meter de anderen voorbij en de kop overnemen. De rest bleef hem tot aan de finish volgen, eindtijd 2.01.88; een PR-verbetering van meer dan een seconde. Maar gezien het wedstrijdverloop en tussentijden 29-32-30-30 is een tijd onder de 2 minuten haalbaar.

Zondagmiddag was stadion “de Veen” in Heusden-Zolder het decor van een meeting, met jeugd in het voorprogramma. De AtH-jeugd viel het op dat het decor vandaag wel anders was dan een week eerder bij “de Nacht van de Atletiek”. Het was warm op de baan in het stadion, in de schaduw en wind op het gras er omheen was het goed toeven. Bij de Cadetten (C-junioren) was Mike even teleurgesteld met zijn 18.84 op de 100mh maar toen hij hoorde dat de hoogte 91 was i.p.v. 84 cm maakte de teleurstelling plaats voor tevredenheid. Zeker omdat hij de hordenpassages in 3-pas kon nemen. Behalve 100mh liep Mike ook de 100m vlak in een tijd nipt boven de 13 sec. Na zijn eerste poging bij ver zagen we een dolblije Mike op het middenterrein. Hij verbeterde weer zijn PR, ditmaal met 7 cm tot 5.26, Mike begon het zomerseizoen met 4.51.

Timo uitkomend bij de Miniemen (D-junioren) was op de 80m laat weg uit het startblok en kon daardoor niet profiteren van de wind: 11.67. Ook bij ver kwam hij niet in de wedstrijd: 3.99. Bij de 1000m werd er door de Belg de Smet snel geopend. Timo sloot aan bij de Nederlander Meisen die voor Timo een goede openingstijd neerzette. Op het eerste rechte stuk wind tegen (na 300m) zakte het tempo. Na het uitkomen van de bocht, 500m, ging Timo hard voorbij waarbij Meisen nog even probeerde aan te sluiten maar Timo toch moest laten gaan. Met een harde slotronde kwam Timo in 3.17.85 als tweede over de finish. Bij de Miniemen meisjes nam Sanne deel aan alle onderdelen. Ze begon met 80m sprint in 14.46, slechts 0.10 boven haar PR. Ze kon meteen door naar hoog waar ze voor het eerst over de 1 meter sprong + 10cm. Sanne was als laatste weg bij de start van de 1000m en had even tijd nodig om in haar tempo te komen. Na een rondje werd haar pas langer en begon ze beter te lopen waardoor ze een aantal voor haar lopende meisjes inhaalde. Bij speer was haar eerste poging ongeldig maar toen Sofie haar morele steun kwam geven, verbeterde ze haar PR met maar liefst 2 meter 22.

Jorg kreeg vandaag bij de A-pupillen gezelschap van B-pupil Tim. Samen begonnen ze aan de 60m sprint waarbij Jorg als derde finishte in 9.05 en was daarmee de snelste eerstejaars. Ondanks dat Tim iets te veel rondkeek op het rechte sprintstuk finishte hij slechts 0.11 boven zijn PR. Tim moest het bij balwerpen en 1000m zonder zijn clubgenoot doen. Bij balwerpen haalde Tim met de iets zwaardere bal een nieuw PR. Dat lukte hem niet op de 1000m maar daar was een te harde opening debet aan. Bij verspringen wordt in België ook bij de A-pupillen vanaf de balk gemeten waardoor het voor Tim moeilijk werd om zijn PR te halen, Jorg bleef er 37 cm vanaf.

Grootverdiener was vandaag Sofie bij de meisjes pupillen, vier PR’s op 4 onderdelen. Ze begon met de 60m sprint in 10.15; – 0.07 sec. Op de 1000m liep Sofie attent, ze sloot goed aan en werden de gaatjes die er vielen dicht gelopen. Haar grote doorzettingsvermogen werd aan de finish beloond met een nieuw PR: 3.49.09. Lang tijd om daarvan te genieten had ze niet, ze mocht meteen door naar de verspringaanloop. Met de 1000m in de beentjes en ondanks het meten vanaf de balk sprong Sofie naar een heel mooi nieuw PR: 3.46. En omdat ze toch bezig was ging de bal bij het balwerpen ook verder dan voorheen, 12.12 bijna een meter verder.

In de komende paar weken gaat de jeugd van AtH vast en zeker nog een paar keer de grens over op jacht naar nog meer PR’s.

De uitslagen vind je hier en hier.