Sofie horden in Heusden

Sofie horden in Heusden

Lopende het seizoen kwam voor Niels op de 800m de 2 minutengrens steeds meer in zicht. Op jacht naar die grens kwam hij bij “beter bezette” wedstrijden in o.a. Ninove steeds in verkeerde series, waarin hij zelf iedere keer het kopwerk moest doen. Onderweg naar zijn vakantie-adres in het hoge Noorden besloot hij een tussenstop in Utrecht in te gelasten om bij de Trackmeetings nog een poging te wagen. En met succes. In een perfecte serie hoefde hij alleen een sliert voorgangers te volgen. Na 400m moest hij op zijn tanden bijten maar kon de aansluiting blijven houden. De laatste 200m kon hij nog goed doortrekken en liep voor het eerst onder de 2 minuten: 1.59.58 waarna hij zijn vakantiereis met een big smile kon hervatten. Maar eerst werd Mike nog op dezelfde afstand naar een nieuw PR gecoacht. In de serie van Mike werd door 2 lopers flink gestart waarbij Mike aansloot. Het was zaak om daar bij te blijven. Mike beet deze keer door en haakte aan, met de finish in zicht kon hij nog versnellen en de twee koplopers passeren. Behalve de seriewinst ook een nieuw PR voor Mike: 2.21.37.

Op de laatste dag van de zomervakantie namen Lieve, Sanne en Sofie deel aan een jeugdwedstrijd in het Belgische Heusden, waar AtH deze zomer al vaker te gast was geweest. Sanne (MD) begon de zonnige middag goed door haar PR op kogel met 3 cm aan te scherpen. Haar gezicht straalde een uur later nog meer toen ze de speer ruim een meter verder dan haar PR liet landen. Nog nagenietend van haar nieuwe PR’s begon Sanne anders dan anders aan haar 1000m. Flink hard startend vond ze aansluiting bij twee Belgische meisjes. Ondanks het voor Sanne hogere aanvangstempo beet ze zich vast maar moest ze hard werken om te kunnen blijven volgen. In de laatste ronde liet ze haar wilskracht zien door de twee meisjes allebei nog te passeren. Haar tijd was iets boven haar PR maar de wedstrijdindeling was veel beter dan in eerdere wedstrijden.

Sofie (MPA) straalde na haar eerste onderdeel van oor tot oor. De 60m horden worden in België door de pupillen gelopen op Nederlandse D-junioren hoogte, 76,2 cm. Sofie ging vandaag sneller over de horden dan in eerdere Belgische wedstrijden. Haar 14.34 was naast een PR ook een verbetering van het clubrecord van Anouk Langstraat, 0.23 sec sneller. Ook bij ver geldt in België een andere regel: A-pupillen springen vanaf de balk. Toch liet Sofie weer enkele goede sprongen zien waarbij de beste helaas net ongeldig was. Op de 60m sprint liep ze in een serie met meisjes die aan elkaar gewaagd waren maar moest ze op de laatste 20 meter het onderspit delven. Na een korte pauze begon ze iets te fanatiek aan de 1000m waarbij ze na 300m iets gas terug moest nemen. De laatste 300m komt vechtertje Sofie altijd wel door maar de allerlaatste meters waren vandaag wel erg zwaar. Lange tijd om daar over na te denken had ze niet, de spikes moesten verwisseld worden voor schoenen, ze kon meteen door naar de kogelstootring. Daar zorgde ze dat ze dit seizoen alle wedstrijden boven de 4 meter bleef.

Bij de Benjamins (MPB) begon Lieve met een sterke 60m sprint. Ze liep haar snelste tijd tot nu toe, 10.10. Daarna raakte de bal bij het balwerpen na 13.59 het veld wat een verbetering van 1 meter 35 betekende. Na de eerste poging bij ver zagen we een “nee-schuddende” Lieve teruglopen, dit herhaalde zich na de tweede poging (3.40). Bij de derde en laatste poging liet ze een goed uitgevoerde sprong en landing zien. En een lach: 3.58, het derde nieuwe PR van vandaag en een 3e plaats. Er was geen tijd om het zand uit de spikes te schudden, er werd gestart met de 600m, dus nam ze het zand gewoon mee. Na een goede start viel ze iets terug en werd het verschil met de kop van de wedstrijd groot. Maar ze kon zich herpakken: met een geweldige laatste 200m kwam ze als 4e over de finish, kort na de nummers 2 en 3.

De jeugd van AtH ging vrolijk en blij naar huis, de komende weken zien we ze samen met hun clubgenootjes nog terug bij de laatste baanwedstrijden in Nederland.

België bedankt en tot volgend jaar!

De uitslagen vind je op onze website.