Kevin Papendrecht

Kevin Papendrecht

Na een zeer droge en warme zomer vielen er een paar flinke regenbuien tijdens de baanwedstrijd in Papendrecht. Maar het was niet alleen regen wat er uit de lucht viel, er vielen ook 21 PR’s waarvan 6 bovendien een nieuw clubrecord betekende. Deze kwamen echter niet zomaar uit de lucht vallen….

Voor de deelnemers bij de jeugd stond er een meerkamp op het programma aangevuld met een lang looponderdeel. Bij de C-junioren begon Mike zijn meerkamp met een nieuw PR op kogel. De 4 kg kogel kwam bijna een meter verder in de sector dan voorheen. Op de 100m was hij in zijn serie in een felle strijd gewikkeld om de eerste plaats, zowel Mike als zijn naaste concurrent kregen dezelfde tijd 13.00. Dat betekende dat Mike goede zaken deed voor zijn klassement. Met een sprong van 5.22 (slechts 4 cm onder zijn PR) schoof hij in het eindklassement door naar een tweede plaats. Op de afsluitende 300m horden verbeterde hij zijn tweede PR van vandaag naar 48.01 wat bovendien ook nog een eerste plaats betekende.

Dinand en Timo begonnen hun meerkamp bij de D-junioren met discus waarbij Dinand erg dicht bij zijn PR kwam en een tweede plek innam, Timo was blij dat hij met de discus naar dubbele cijfers voor de komma wierp. Bij het verspringen bleven niet alleen Dinand en Timo achter bij hun beste prestaties, ook de anderen sprongen niet zo goed. Dat betekende dat Timo met zijn 4.03 de tweede beste was bij ver. Op het voor hem lastige onderdeel sprint liep Dinand naar een nieuw PR en kon zijn vierde plaats in het eindklassement vasthouden. Achter Timo werd het, na de sprint, spannend in het klassement, maar ook Timo hield zijn vijfde plek vast. Op de 1000m werden over het algemeen geen goede tijden gelopen, ook Timo die als vijfde over de finish kwam bleef ver van zijn beste tijd verwijderd.

Voor Claire en Marta begon de meerkamp met ver waarbij beide meisjes aardige sprongen neerzette. Op de 60m troffen Claire en Marta elkaar in dezelfde serie, Marta was later uit het startblok dan Claire en bleef ook verder van haar beste tijd dan Claire. Het laatste onderdeel discus ging zowel Marta als Claire beter af. Marta verbeterde haar PR met 42 cm terwijl Claire bij haar debuut met de discus meteen het clubrecord van Sanne Michiels met 1.22 verbeterde en het naar 13.91 bracht. Ondanks de regen liet Claire een keurige 2.00.35 op de klok verschijnen na 600m wat goed was voor een vijfde plaats.

De A-pupillen waren uitgesplitst in eerste en tweedejaars. Bij de oudste groep begon Abel zijn meerkamp met een goede kogelstoot van 6.55 en een vierde plaats. Zijn derde plaats bij de 60m sprint zorgde ervoor dat hij vooraan in het klassement bleef meedraaien. Een evenaring van zijn PR bij hoog, en de punten voor zijn 1.17m zorgde voor een derde plaats in het eindklassement. Op de 1000m ontstond een kopgroepje van vier jongens wat na 700m uit elkaar viel. Abel was de enige die de versnelling van de leider nog enigszins kon volgen wat hem een zilveren medaille opleverde.

Bij de eerstejaars pupillen gaf Jorg meteen bij zijn eerste poging bij ver zijn visitekaartje af: 4.26 betekende een nieuw PR + 13cm en een verbetering van zijn eigen clubrecord én de leiding in het meerkampklassement. Maar in een meerkamp loopt Jorg altijd tegen het werponderdeel aan. Ook vandaag zakte hij na het balwerpen, ondanks een PR verbetering van 3 meter 17, in het klassement. Gelukkig voor Jorg wierp zijn belangrijkste concurrent minder dan hij. In een rechtstreeks duel troffen beide jongens elkaar op de 60m sprint. Het was een-nek-aan-nek-race waarbij Jorg genoegen moest nemen met een tweede plaats, het onderlinge verschil bedroeg slechts 0.01 sec. Maar toen alle punten waren opgeteld was Jorg de duidelijke winnaar van de meerkamp. Ook bij de eerstejaars pupillen waren de tijden op de 1000m minder dan de rest van het seizoen waarbij Jorg onbedreigd als zesde over de finish kwam.

Anouk en Sofie lieten beiden bij hun eerste onderdeel balwerpen het meetlint verder uitrollen dan voorheen. De bal van Anouk kwam 85 centimeter verder neer (16.70), Sofie ging met haar 13.53 zelfs 1 meter 41 verder. Bij ver lieten zowel Anouk als Sofie keurige pogingen opmeten. De 60m sprint ging bij beide meisjes wat minder. Op de 1000m werd hard gestart waardoor Anouk een beetje achterop raakte. Later bleek dat dit hoge aanvangstempo niet door alle koploopsters volgehouden kon worden. Anouk bleef haar eigen wedstrijd lopen en finishte op een keurige tweede plaats. Achter Anouk liep ook Sofie een solide wedstrijd die ze als zesde beëindigde in een keurige tijd.

Joep en Pepijn (JPB) begonnen hun meerkamp succesvol met een verbetering van hun beste tijd op de 40m sprint. Adam had er na een lange vakantie iets meer moeite mee. Het hoogspringen werd een chaotische wedstrijd waarbij het jurylid kinderen vergat of twee keer liet springen. Toch sprongen alle drie de jongens net onder hun PR. Voor Joep en Pepijn was kogelstoten met een 2 kg kogel nieuw, Adam daarentegen verbeterde zijn beste prestatie met 8 cm. Met zijn 4.65 neemt hij bovendien het clubrecord van Tim Michiels over (+ 6 cm). Meteen na de start van de 1000m had Adam het al moeilijk maar toch zette hij stug door. Joep was snel vertrokken maar gaandeweg de wedstrijd moest hij terrein prijsgeven waardoor de rustiger gestarte Pepijn hem in het vizier kreeg. De laatste 100m werd dan ook een felle strijd tussen de twee clubgenootjes.

Bij de even oude meisjes finishte Lieve als 4e op de 40m sprint maar was ze de winnares bij hoog. Ondanks het slechte weer verbeterde ze zich van 0.95 (indoor 1.00) naar 1.12 en verbeterde het gezamenlijke clubrecord van Anouk Langstraat en Maebh van Dijk met 7 cm. Ook met de kogel vestigde ze een nieuw PR 3.78 (+23 cm). In het totaalklassement van de meerkamp werd Lieve vierde maar waren de onderlinge verschillen klein. Op de afsluitende 1000m nam ze meteen na de start de kop en kreeg slechts 1 meisje mee. Toen die haar passeerde kon Lieve haar niet volgen maar het gat met de rest was groot genoeg om een tweede plaats veilig te stellen en haar derde PR van vandaag binnen te halen, bijna 5 seconden sneller.

Voor Kevin stond bij de JPC vandaag zijn tweede wedstrijd op de kalender. Hij liep bij zijn debuut op de 40m naar een mooie 4e plaats (slechts 0.01 sec achter de nummer 3). Hij liet zien dat hij bij balwerpen veel heeft bijgeleerd. Van 10.06 naar 18.69 is een hele prestatieverbetering! Met een poging van 3.06 ( + 14 cm) ging hij bij ver voor het eerst over de 3 meter en werd hiermee derde in de wedstrijd. In het meerkampklassement kwam Kevin hiermee op een zesde plaats. Voor de jongste pupillen was de 600m het afsluitende onderdeel. Kevin hing aan de staart van een groepje jongens die hij aan het eind nog achter zich liet.

De allerjongste van vandaag, Aron liep heel dicht naar zijn PR op de 40m sprint. Bij ver ging het vandaag wat minder. Ook de bal kreeg hij het balwerpen niet zo ver weg maar precies 10.00 meter werpen is ook een hele kunst. Op de 600m had Aron het na zijn hele lange vakantie in Hongarije niet gemakkelijk. Daarna nam hij plaats in de standaard van Ketje en voerde perfecte imitaties uit van de diverse poses van Ketje.

De uitslagen vind je hier.