Aan het einde van een snikhete week reisde een kleine blauwe AtH-delegatie af naar Dongen. De door Atledo georganiseerde wedstrijd werd afgewerkt onder prima weersomstandigheden, waarbij de temperatuur na het middaguur opliep tot zo’n 29 graden. De verwachte regen bleef uit, hoewel het wel prestatieverbeteringen regende. Meest indrukwekkende verbetering kwam ongetwijfeld op naam van Ian van Dijk, hij verbeterde zich bij het hoogspringen met 12 cm naar 1 meter 22. Ook Bo verhoogde haar PR, ze sprong 1.12 en liet op 1.17 zien dat er nog meer in zit. En bij het balwerpen gooide ze ook 2 meter verder dan voorheen. Dinand wierp de bal voorbij de 25 meter. Op het programma voor A-pupillen stond bovendien het discuswerpen. Alleen Dinand had hier wedstrijdervaring mee, hij verbeterde zich niet en verloor zijn oude clubrecord aan Ian.

Het spannendste bij de A-pupillen was de sprint. Ian mocht zich tot op heden de snelste AtH-pupil noemen (60 meter 9.54), maar toen Timo 9.42 op de klokken zette was Ian zijn clubrecord vrijwel zeker kwijt. Maar, Ian kreeg 10 minuten later de kans om dit recht te zetten. Alle ogen waren dus gericht op Ian, die officieus 9.44 klokte. Alles hing dus af van een eventuele tijdcorrectie van de elektronische tijdwaarneming. Na veel wachten kwam er uitsluitsel over het nieuwe clubrecord: Timo 9.40, Ian 9.42.

Bij de jongere pupillen werden zo mogelijk nog meer records verbroken. Maebh was goed op dreef; ze doorbrak de 3 meter grens bij het verspringen (3.15) en plakte bij het kogelstoten ook ’n meter aan haar pr. Daarmee verbrak ze Claire haar clubrecord en in het totaal leverde het haar ook nog eens de 3e plaats in de meerkamp op. Aan het eind van het dag werd Maebh dus op het podium in het zonnetje gezet. Jorg werd juist in het begin in het zonnetje gezet, na het zingen voor zijn verjaardag kon ook hij aan een succesvolle wedstrijd beginnen: een zeer snelle 7.46 op de 40 meter, bijna 3 meter bij het verspringen (deze keer zonder wind mee) en een keurige 6e plaats in het totaalklassement. Jorg, zelf nog mini-pupil, kan dus op zijn nieuwe spikes uitstekend meekomen met de 1 jaar oudere C-pupillen. Sofie is ook nog mini-pupil, zij wist zich op de sprint te verbeteren naar 8:45.

De AtH-pupillen hebben vandaag dus bewezen dat het warme weer echt geen belemmering vormt voor goede prestaties. De kinderen zetten de stijgende lijn ook vandaag weer door, waarbij de jonge vereniging AtH weer voorzien is van talloze aangescherpte clubrecords. Op naar de volgende successen!

 

 

Geef een reactie