Traditiegetrouw werd er begonnen met de teamestafettes. Ondanks dat de snelle ATH-sprintertjes op het keerpunt weggleden en dat er eentje teveel gelopen heeft, finishten ze maar 10 seconden achter het winnende team. Gezien de tijden op de individuele sprint had het A-pupillen team deze estafette moeten winnen, maar fanatiek als ze waren liepen alle teamleden twee keer, de andere teams hadden in totaal 11 lopers. Ook op de individuele sprint vielen de snelle tijden op.

Bo hoorde op alle drie de looponderdelen vandaag bij de beste, maar ook bij het slingeren misstaat haar 17 meter niet. Ten opzichte van de vorige AC-wedstrijd verbeterde Dinand zijn meters maken en voerde hij in het begin het veld samen met Bo aan om uiteindelijk vijfentwintig meter meer te lopen. Een mooie verbetering liet hij ook zien bij vortex. Ian was vandaag de allersnelste op de horden en sprong samen met Merijn het verste in de verspringbak. Merijn was daarnaast ook een van de snelste sprinters. Hij werd op de voet gevolgd door Timo, die slechts 0.1 sec. na Merijn over de streep kwam. Timo verbeterde ook het aantal meters tijdens zijn 6 minuten. Rion was op dreef met de vortex en het slingeren.

Bij de jongste pupillen was er wat verwarring bij het hoogspringen waardoor er weinig tijd over bleef en niet iedereen een behoorlijk aantal pogingen heeft gehad. Het afsluitende meters maken duurde iets langer dan de 4 minuten die op papier stonden. Door een fout van de scheidsrechter kwam er minstens een minuut bij. Na haar supertijd gisteren op de 1000m verbeterde Claire vandaag haar vortex. Maebh wist haar snelheid te gebruiken bij het verspringen en won dit onderdeel. Jorg had met zijn sprintsnelheid een belangrijk aandeel in de estafetteploeg, maar wist ook zijn vortex te verbeteren. Ook Sofie liet de vortex verder in het veld neerkomen dan in de vorige wedstrijden.

Het A-pupillenteam werd 2e in de poule en 4e in de totale eindstand, de BC-pupillen opgenomen in het team van Swift wonnen de poule en werden 2e in het eindklassement.

 

Geef een reactie