Jeffrey en Daan korte cross Roermond

Jeffrey en Daan korte cross Roermond

De Lidocross in Waalwijk was dit jaar ook het strijdtoneel van de Brabantse Kampioenschappen Cross. Omdat deze wedstrijd samenviel met de vijfde Limbracross in Roermond was de deelname vanuit AtH klein. Maar Bo, Jorg en Anouk namen drie medailles mee naar Helmond. Bij de meisjes D was het Bo die na de start de kop nam en het veld van 24 deelneemsters aanvoerde. Ze kreeg een achtervolgster mee, samen bouwden ze een voorsprong op van 17 seconden op de rest van het deelnemersveld. Op het laatste stuk van de 1680m volgde een sprint waarin Bo Veerle van Erp voor moest laten gaan. Dat betekende zilver voor Bo. Bij de pupillen B liepen de jongens en meisjes samen in een wedstrijd over 950m. Jorg liet er geen gras over groeien, nam meteen na de start de leiding. Op kleine afstand gevolgd door 16 jongens en 14 meisjes. Ook al was zijn voorsprong niet groot, hij stond zijn leidende positie niet meer af, goud voor Jorg. Daarachter liep Anouk in tweede positie bij de meisjes, met een geweldige eindsprint kwam Anouk Marly Swinkels van Eindhoven Atletiek langszij om uiteindelijk net iets eerder over de finish te komen, ook goud voor Anouk.

Hemelsbreed 80 kilometer naar het zuidoosten vond de vijfde Limbracross plaats, de Neelderveldloop in Roermond. Omdat hier de titels van het Limburgs Kampioenschap te behalen waren was de tegenstand sterker dan bij andere Limbracrossen. Bij de mannen korte cross had Daan geen last van de verhuizing een dag eerder. Hij deelde zijn wedstrijd zoals altijd goed in, met nog een paar honderd meter was het verschil met zijn voorganger 40 seconden, daar was dus geen winst meer te halen. Maar vanachter uit kwam nog iemand hard opzetten waardoor Daan nog flink in de sprint moest, de punten voor vandaag waren weer binnen waarmee Daan nu de aanvoerder is in het tussenklassement. In dezelfde wedstrijd liepen de Junioren A waar Jeffrey na zijn indoordebuut van vorige week nu ook zijn crossdebuut na zes jaar maakte. Zes jaar na zijn laatste cross is in een oudere leeftijdscategorie de afstand een stuk langer geworden. Dat maakte dat het voor Jeffrey nog moeilijk was om het tempo in te schatten. Hij vertrok iets te hard waardoor hij later in de wedstrijd wat terugviel maar tevreden terug kan kijken op zijn eerste cross sinds jaren.

Ook al was hij de hele week ziek geweest toch wilde Thijs graag meedoen bij de Junioren C. Voordat hij de eerste bocht omging was al duidelijk dat hij nog niet helemaal fit was. Lange tijd liep Thijs op een vierde plaats en leek een podiumplaats niet meer binnen bereik. Maar in de laatste ronde kwam Thijs dichterbij de nummers twee en drie om uiteindelijk in de laatste 150 meter met een laatste krachtsinspanning een derde plaats op te eisen. Mike had zijn dag niet helemaal, hij moest iedere keer moeite doen om bij zijn directe concurrenten van het klassement aan te pikken. Keer op keer moest hij ze laten gaan om dan weer proberen bij te komen wat veel kracht kost. Bij de meisjes C ging sprintster Lara wat rustiger van start dan in haar vorige cross waardoor ze vier meisjes achter zich wist te houden die de vorige cross nog voor haar liepen. Bovendien liet ze een flinke sprint zien op het laatste stuk, met deze wedstrijdindeling kan Lara tevreden terug kijken op deze cross.

Bij de D-junioren kwam er al vroeg in de wedstrijd een kopgroepje van drie waarin Timo zich bevond. In de tweede van de drie ronden moest Timo de andere twee heuvelop laten gaan, maar hij bleef zicht houden op Liam Ernst van Scopias die op de tweede plaats liep. Het afstandsverschil bleef even groot, totdat Timo de laatste 150 meter inging en liet zien dat hij een sprint in de benen heeft. Hij overbrugde het verschil waardoor ze zij aan zij richting finish gingen waar Ernst net iets eerder was dan Timo. Dinand was goed gestart en kon zich voorin het veld nestelen, bovendien nam Dinand de strobalen erg gemakkelijk. Onder luide aanmoedigingen kon hij in de eindsprint zijn top-tien notering veilig stellen. In die eindsprint moest hij de strijd aanbinden met o.a. Jeroen die geen goede start had en veel afstand goed moest maken. Dat lukte maar dat kostte wel veel energie waardoor zijn vlammende eindsprint er niet helemaal uitkwam. Na een goede start liet Rion zich iets te ver weg zakken in de tweede ronde. In de derde en laatste ronde wist hij zich te hervinden en ging flink wat jongens voorbij op het laatste stuk waardoor hij zich bij de beste helft klasseerde.

De pupillen liepen twee kleine ronden met een halve heuvel. Abel heeft een betere start dan een jaar geleden, maar moest toch even buitenom op jacht naar de koploper. Daar bleef hij in de eerste ronde goed achterlopen. Toen de kop in de tweede ronde overgenomen werd door Paul Kuijpers van Avon ging Abel keurig mee. 400 m voor de finish vond Abel het welletjes en nam de kop over en sloeg een gat waar de concurrentie zich op stuk beet. Onbedreigd ging hij als winnaar over de finish. Bij de evenoude meisjes ging Claire iets te hard van start waardoor ze het tempo geen twee ronden vol kon houden. Toch bleef de schade beperkt, al werd ze op de streep nog een plaats terug gezet. Sanne had vandaag moeite met de start waardoor ze wat laat op gang kwam, maar in de tweede ronde kwam de “oude” Sanne weer boven en kon ze aan een inhaalrace beginnen. Even was de keuze voor Sofie moeilijk, Waalwijk of Roermond, uiteindelijk koos ze voor Roermond. Is het bij andere crossen Sofie die het veld aanvoert na de start, deze keer liep ze in zesde positie. Maar na de eerste ronde bleek dat de eerste meisjes zich helemaal opgeblazen hadden en dunde de concurrentie uit. Op de halve heuvel, 150 meter, voor de finish liep Sofie in tweede positie. Amina Dillman van Achilles-Top nam in de laatste bocht naar de finish om een dikke boom heen de buitenbocht, terwijl Sofie heel slim de binnenbocht nam. Hierdoor kreeg Sofie een paar meters voorsprong die ze niet meer afgaf.

De jongste pupillengroepen, C en mini jongens en meisjes gingen allemaal tegelijk van start voor twee kleinere rondjes. Joep had de beste start van de AtH-jongens en kon bovendien het tempo goed volhouden. Van zijn clubgenoten kwam alleen Adam hem voorbij, die het in de tweede ronde even moeilijk leek te hebben. In het tweede gedeelte van de laatste ronde kwam een podiumplaats in beeld, door zich daarin vast te bijten lukte het hem die ook daadwerkelijk te halen. Daarachter kwam Joep op een zesde plaats (zijn derde in 3 wedstrijden) over de finish en bleef zijn clubgenoot Tim deze keer voor. Tim was achterop geraakt na de start en kreeg zijn opgelopen achterstand niet meer goedgemaakt. Pepijn daarentegen verloor terrein tijdens de wedstrijd en zag zijn clubgenoten een voor een voorbij komen. Voor Lieve is het met alle categorieën samen moeilijk om te weten op welke positie ze loopt. Voor de supporters was het na de eerste ronde duidelijk dat ze op een vierde plek liep. Toen dat aan Lieve duidelijk werd gemaakt, was dat voor haar de stimulans om het meisje voor haar voorbij te gaan, door de felle einsprint kwam ze nog heel dichtbij de tweede plek. Voor mini- mini Aron waren de vier strobalen die hij over moest wel erg hoog. Maar met een grote glimlach en genietend van het publiek kwam hij als zesde over de finish. De uitslagen vind uit Waalwijk vind je hier, de resultaten uit Roermond staan hier.

Geef een reactie