Mike in Best

Mike van Wouwe

Bij de kermis in Best horen al jaren de meerkampwedstrijden op de plaatselijke atletiekbaan. Het miezerde behoorlijk op de openingsdag van de  meerkamp, op zondag was het weer aanzienlijk beter. Op een klein beetje motregen na was het prima weer en kwam van tijd tot tijd de zon zelfs flink door. Die zon scheen niet voor B-junior Tom op zijn eerste meerkampdag: zijn 100m en ver vielen tegen. Met de 5 kilo kogel ging hij daarna voor het eerst over de 10 meter. Polshoog liet hij aan zich voorbij gaan en bij de 400m dreigde een hamstringblessure dus moest hij het laatste stuk met de rem erop lopen. Zijn tweede dag, zondag begon aanmerkelijk beter: op de 110m horden verbrak hij zijn PR met meer dan anderhalve seconden en was zijn commentaar: “De hordentraining van Henkie begint resultaat op te leveren”. Ook de discus ging meer dan een meter verder dan bij zijn vorige beste prestatie. Bij het hoogspringen kreeg hij last van zware benen, op het voorlaatste onderdeel speer kon hij vanwege een elleboogblessure slechts een keer werpen. Tom nam niet meer deel aan de afsluitende 1500m en keek niet helemaal tevreden terug op zijn meerkamp maar verbeterde wel 3 PR’s.

C-junior Mike zou een moeilijke meerkamp krijgen omdat hij een maand geleden een goede meerkamp had gedraaid in Gemert waar hij veel persoonlijke records verbeterde. Toch zette hij op zijn eerste dag op alle vier de onderdelen een prestatie neer die in de buurt van zijn PR kwam. Hetzelfde gebeurde op de tweede dag: behalve met hoog kwam hij met alles weer in de buurt van zijn PR’s. Bij de hordenpassages op de 80mh liet hij zien dat zijn techniek een stuk vooruit gegaan is. Na het startschot van de afsluitende 1000m nam Mike de kop en kreeg een concurrent mee. Deze nam de kop over toen het tempo iets leek te zakken maar Mike pikte goed aan en bleef volgen. Met nog 200m te gaan vond Mike het welletjes en schroefde zijn tempo op, won zijn serie gemakkelijk en liep een seizoensbeste tijd.

Telt de meerkamp bij de C-jongens 8 onderdelen, voor Lara, C-meisje staan er 7 op het programma. Nadat de openingsonderdelen 80m horden en hoog wat tegenvielen, herpakte Lara zich en verbeterde haar kogelafstand (3 kg) met 33 cm naar 7 meter 90. Op de 150m liep ze naar een behoorlijke tijd. De tweede dag begon met ver waar ze niet goed uitkwam op de balk maar haar speer ging daarna behoorlijk. Op de afsluitende 600m ging Lara iets te hard van start waardoor de laatste 200 meter heel erg zwaar werden.

Bij de jongste junioren jongens probeerde Dinand zijn puntentotaal van de meerkamp in Gemert te verbeteren. Nadat zijn sprint wat tegenviel liet hij bij het verspringen een behoorlijke sprong opmeten. Een van zijn favoriete onderdelen, het speerwerpen, sloot voor hem de zaterdag af. Hij bleef met de speer onder zijn beste prestatie. Dinand heeft aan de resterende vier onderdelen op zondag niet meer deelgenomen.

Nadat iedereen afscheid had genomen van het grote leger mieren wat in Best aanwezig was en Mike duidelijk had gemaakt dat hij niet blij was met zijn vliegende familielid wat hem kwam bezoeken, restte ons alleen nog de organisatie te bedanken voor de weer prima georganiseerde meerkamp. De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie