Siem 150 meter in Dongen

Siem 150 meter in Dongen

Op de eerste (druilerige) zaterdagochtend in juli organiseerde Atledo een pupillenwedstrijd oude stijl. Als extra onderdeel stond, naast de meerkamp, een 150m als bonus op het programma. De A-pupillen waren in twee groepen, eerste en tweedejaars gesplitst. Nadat Siem eerder aan een Athletics Champs had deelgenomen was dit zijn eerste echte wedstrijd. Dat betekende voor het eerst bij een wedstrijd in een startblok voor een 60m sprint daarna liet hij een keurige 5.81 zien bij kogel. Bij het technisch moeilijke onderdeel hoog ging hij bij zijn debuut over de 1.12. Op de 150m knokte hij zich op het laatste rechte stuk naar een mooie 7e plaats. Eerstejaars Abel opende zijn meerkamp met een nieuw PR op hoog, zijn sterke onderdeel de sprint ging vandaag wat minder. Ook bij kogel bleef zijn prestatie wat achter bij zijn PR. Abel won zijn serie op de 150m gemakkelijk en werd in een nieuw PR derde op deze afstand.

Bij de B-pupillen begon Jorg met zijn niet-favoriete onderdeel balwerpen waarbij hij zichzelf met 2 meter verbeterde. Helaas voor Jorg zit dit onderdeel ook in de meerkamp en vinden we hem terug op een 8 e plaats. Eventjes later was het raak op de 40m sprint, meer dan een halve seconde voorsprong op de nummer 2 en als enige onder de 7 seconden (6.67). Zijn tijd leverde hem 120 punten meer op dan zijn concurrent haalde maar toch kwam Jorg er nog 2 tekort om de leiding in het meerkampklassement over te nemen. Met het laatste onderdeel verspringen waarbij 1 cm 2 punten verschil oplevert wist Jorg dat hij 2 centimeter verder moest springen dan de koploper. De 8-jarige Jorg trok zich hier echter niks van aan en liet het meetlint naar 3.89! uitrollen, maar liefst 42 cm verder dan de concurrentie. Hierdoor won hij het meerkampklassement, ook de 150m schreef hij met 23.99 gemakkelijk op zijn naam.

Bij de B-pupillen meisjes was er minder deelname maar dat doet niks af aan de prestaties van Anouk en Sofie. Anouk won alle drie de meerkamponderdelen en dus ook de totale meerkamp, Sofie stond links van haar op het podium. Bij het eerste onderdeel balwerpen haalde Anouk meteen flink uit en liet de bal na 14.19 meter neerkomen en verbeterde haar PR met 2.30. Op de 40m sprint was het Sofie die haar PR verbeterde naar 7.34. Bij het verspringen werden Anouk en Sofie 1 en 3, de plaatsen die ze ook in het eindklassement innamen. Op de 150m domineerden de AtH-meisjes, ze kwamen vlak na elkaar, Anouk als 1 e en Sofie als 2 e over de finish met slechts 0.50 sec. verschil. Bij de C-pupillen meisjes maakte Nena na slechts een paar trainingen haar wedstrijddebuut. Ze opende haar meerkamp met verspringen wat haar bijzonder goed afging. Ze verbeterde in haar eerste poging, 3.15m meteen het clubrecord van Anouk en bezette de 2 e plaats in de wedstrijd. Met haar sprinttijd van 7.84 kon ze de 2 e plaats in het tussenklassement handhaven. Het balwerpen ging haar nog niet zo goed af waardoor ze een plaatsje zakte in het eindklassement maar even later toch heel trots op het podium het brons kreeg omgehangen. Op de 150m bleef ze goed doorknokken waardoor ze als 2 e over de finish kwam. Bij de even oude jongens begon Adam zijn meerkamp met een nieuw PR bij balwerpen, bijna 2 meter ging de bal verder, met 17.28 neemt hij het clubrecord van Joep over. Zijn 40m sprint ging iets minder dan anders maar bij ver kwam hij 4 cm verder in de zandbak dan ooit. Als vierde passeerde hij de finish op de 150m. Zijn jongste broertje Aron trof 14 concurrentjes bij de mini-pupillen waarbij Aron de allerjongste was. Zijn verspringen ging niet zo goed maar op de 40m sprint verbeterde Aron zijn PR met meer dan een halve seconde. Bij het balwerpen overtrof hij zichzelf, bijna 4 meter 40 ging de bal verder dan zijn PR. Op de 150m brachten zijn korte beentjes hem naar 38.77.

Nadat de prijzen en diploma’s met bijbehorende lollys uitgedeeld waren, koos een gedeelte ervoor om de weg naar Vught te nemen om Dirk aan te gaan moedigen bij zijn NK hoogspringen. Het resultaat is inmiddels bekend.

Voor Bo stond in Amersfoort een 1000m op het programma. Aan deze wedstrijd nam de top-6 van de Nederlandse ranglijst meisjes D deel, dus een uitdagend deelnemersveld om de strijd mee aan te gaan. Na het startschot werd er geduwd en getrokken en alle deelnemers probeerden een goede positie in te nemen. Bo had ook wat last van het gedrang, maar was desondanks redelijk goed weg. Vanaf het begin werd er een straf tempo opgelegd en schoven de op papier snelste meisjes naar voren. Na 200 meter lag Bo op positie 10 en moest ze via de buitenkant van het veld zich een weg banen naar voren. Maar vooraan stonden ze bepaald niet stil en zo liep Bo na 400 meter nog steeds rond de tiende stek. Tijd voor wat tactische aanwijzingen vanaf de zijkant en dat was voor Bo het teken om het tempo op te voeren. Op het 600 meterpunt had ze 2 meisjes te pakken, maar toen was het gat met de kop van de wedstrijd al behoorlijk opgelopen. Een plaats bij de eerste vijf zat er toen al niet meer in. Maar desondanks liet Bo zich daar niet door weerhouden en na 800 meter wist ze nog een versnelling in te zetten. Daarmee haalde ze nog eens twee meisjes in en ging ze als zesde D-meisje over de finish in 3:08.00 (een kleine twee seconden boven haar PR). Met deze uitslag was ze redelijk tevreden en kijkt ze met vertrouwen uit naar het Brabants Kampioenschap op de 1000m dat volgende week zondag 9 juli wordt georganiseerd door de Keien in Uden.

De uitslag van Dongen vind je hier, die uit Amersfoort hier.

Geef een reactie