Dinand kogelstoten Weert

Dinand kogelstoten Weert

Bij de Limbra-avondwedstrijd in Weert bleef de regen gelukkig achterwege maar drukte de tegenwind de tijden op de 100 en 200m en bij het verspringen. Er was weinig deelname wat de sfeer, zonder muziek en geen omroeper, niet ten goede kwam.

Bij het verspringen kreeg Dinand het voor elkaar om drie keer 3.63 te springen, 3 keer 2 centimeter van zijn beste sprong ooit verwijderd. Bij hetzelfde verspringen sprong Lara precies 4 meter maar miste ze drie sprongen omdat ver tegelijk op het programma stond met de 80m sprint. Op de 80m sprint was Lara een van de weinigen die flinke meewind had maar ze kon hier met haar 11.39 niet van profiteren. In dezelfde serie bleef ook Merijn, na een mindere start, boven zijn PR. Op de 100 meter namen vijf AtH-ers, bijna 20% van de deelnemers, plaats in de startblokken. Maar  voordat de eerste start plaatsvond werd de ET-tent door de wind meegenomen, bovendien raakte die in zijn vlucht de ET-camera waardoor die opnieuw afgesteld moest worden. Na dit oponthoud was Tom in de eerste serie niet zo goed weg en “de rest was niet veel beter” waren zijn woorden na afloop. In de tweede serie viel Timo, anderhalve kop kleiner dan de rest, op. Zelf is hij daar, door zijn ervaringen in België, niet meer van onder de indruk. Hij wilde als nog jonge D-junior graag de 100 en 200m bij de B-junioren meelopen. Hij kwam verrassend dichtbij zijn PR op de korte sprintafstand. In de serie daarna kwamen Mike en Niels aan de beurt. Terwijl Mike de schade beperkt wist te houden moet Niels harder kunnen dan dat hij vanavond liet zien. In de snelste serie noteerde Dirk weer een tijd onder de 12 seconden. Op de rondbaan werd daarna gestart met de 800m waarbij Mike keurig een gaatje dichtliep om aansluiting bij een voorloper te krijgen. Deze bleef hij tot 500m goed volgen maar toen viel er een klein gaatje. De concurrentie van achter passeerde Mike maar hij kon op de laatste 200 meter niet meer aanpikken. Ook Dinand liep in zijn eerste 800 meter een goed tempo maar kreeg het gaandeweg de wedstrijd zwaarder en kon de laatste 100 meter ook niet meer versnellen. Daarna mocht hij meteen door naar kogel waar de 3 kg kogel op hem lag te wachten. Dinand vindt het fijner om met de zwaardere 4 kg kogel te stoten, hij bleef bijna 90 centimeter onder zijn 3 kg-PR. Terwijl Mike ging verspringen waar hij met 4.44 slechts 7 cm van zijn PR bleef, begonnen Dirk, Niels, Timo en Tom aan de lange sprint (200m). Voor Timo betekende dat zijn debuut en dacht hij zelf tussen de 30 en 32 seconden te kunnen gaan lopen. De trainers waren optimistischer en voorspelden een tijd beneden de 30 seconden. Met 29.56 dook hij inderdaad onder de 30 secondengrens en was hij zeer tevreden. In de serie daarna kwam Tom aardig in de buurt van zijn PR maar hij was bovenal heel blij voor Timo. Ondanks dat Niels slechts 0.08 boven zijn PR bleef was hij niet tevreden met zijn tijd maar wel met die van Timo. Zonder de tegenwind van 1.9 in de laatste serie was het voor Dirk mogelijk geweest onder de 24 seconden te lopen, maar de 200m blijft voor Dirk een bijnummer.

Dirk zien we zaterdag om 16.20 uur in actie bij het hoogspringen tijdens het NK Junioren in Vught waar hij “blauwe” supporters goed kan gebruiken. Voor Thijs is deelname op de 800m bij de JB op vrijdag nog spannend, hij staat 2 e op de reservelijst. Behalve Dirk in Vught is AtH het komende weekend actief in Amersfoort, Best en Dongen.

De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie