Jeffrey 800m 3e competitiewedstrijd Roermond

Jeffrey 800m 3e competitiewedstrijd Roermond

Behalve een zo hoog mogelijke score proberen te halen bij de derde en laatste competitiewedstrijd moest het ook een gezellige vaderdag worden in Roermond. Jean-Paul, de enige vader in het jonge mannenteam, had de vaderdag van zijn leven: hij mocht voor het eerst gaan kogelslingeren. Voor het eerst betekent hier ook echt voor het eerst. Bij het inwerpen maakte hij pas kennis met een slingerkogel. De opgemeten 14.72 overtrof royaal de vooraf gemaakte verwachtingen, bovendien heeft hij er bij de masters weer een clubrecord bij. Omdat Niels elf jaar geleden eens ooit geslingerd had, fungeerde hij vandaag als back-up en slingerde ook in de dubbele cijfers.

Jean-Paul en Niels zagen vanaf het middenterrein Dirk in een razend tempo 10 keer over de 1.07 meter hoge horden gaan. Hij ging er gezien zijn eindtijd niet te royaal overheen. De 17.12, “daar doe ik het vandaag voor”, was zijn seizoensbeste prestatie. Voor Gies was het al een paar jaar geleden dat hij aan een wedstrijd verspringen had meegedaan. In zijn tweede poging zette hij royaal voor de balk af maar zijn laatste poging was raak: 4.79. Op de 800m ging Jeffrey iets te afwachtend van start waardoor hij aan de kop van de tweede groep kwam te lopen. Door een felle laatste 200 meter schoof hij nog een aantal plaatsen op en liep een negatieve split. Terwijl Dirk bij hoog lang moest wachten voor zijn aanvangshoogte was bereikt, begon Mandy zich in te smeren met zonnebrand. Ook vandaag ging Dirk weer over de 1.90 wat een basishoogte lijkt te zijn geworden. Als een herhaling van eerdere wedstrijden ging de 1.95 er weer maar net af. Op de 100m was het spannend in de serie van Tom, zij aan zij werd er gesprint om plaats 2, 3 en 4 waarbij Tom als tweede over de finish kwam, het tijdsverschil tussen nummer 2 en 4 was slechts 0.02 sec. Was Mandy nog steeds haar zonnebrand uit aan het smeren? Bijna een uur later stond de 400m op het programma voor Tom en weer trof hij een serie waarin het spannend was tot op de finish. Tom leek in zijn serie 2e te gaan worden maar kon op het laatst beter doorgaan dan de koploper en kwam dan ook als seriewinnaar over de finish. Langs de kant stond inmiddels ook Mandy weer aan te moedigen, die van Halloweenhulp weer veranderd was in Mandy. Het nieuwe merk zonnebrand heeft een lange “insmeertijd”, royaal aanbrengen stond er op de verpakking, daar komt inderdaad geen zon meer doorheen. Na wat aanwijzingen sprong Jeffrey een royaal PR bij verspringen. Voor het eerst over de 5 meter en maar liefst 36 centimeter verder dan eerst, een pupillenverbetering! Omdat Daan verhinderd was mocht Niels opdraven voor de 5000m op de warme baan. Hij liet zich in het begin niet gek maken door het aanvangstempo wat de meesten er in hadden zitten en ging weg op een eigen schema. Tijdens de wedstrijd bleken enkelen hun aanvangstempo te hebben overschat en ging Niels winst boeken en mensen “oprapen”. Hij ging met 18.23.29 royaal onder zijn eigen schema en onder het clubrecord van Daan waarbij hij ieder ronde kon rekenen op de steun van Jean-Paul die zich tussen de sterke mannen had begeven voor het kogelstoten. De 7,25 kg kogel ging weer richting 8 meter. Op de 200m, het laatste individuele onderdeel scherpte Gies zijn PR aan naar 26.55. Startloper Jeffrey, Dirk, Niels en slotloper Tom hadden hun zinnen gezet op de afsluitende 4×400 meter estafette. Ze liepen royaal naar een nieuw clubrecord, met z’n vieren waren ze maar liefst 24 seconden sneller dan het oude record.

In het totaalklassement van vandaag haalden de AtH-mannen, net zoals in de eerste en tweede wedstrijd een zevende plaats in hun poule. Landelijk betekent dat een 37e plaats en net als vorig jaar zijn de mannen het beste team uit de Peelregio en lukte het dit jaar ook om AVV Valkenswaard en GM uit Best achter zich te houden. Ook al was Mandy weer de oude Mandy geworden: “ik ben tenminste niet verbrand en jullie hebben een hoop lol gehad” zullen we het merk zonnebrand niet verraden omdat we anders het blauwe doosje een imagoschade aanbrengen. De junioren in het mannenteam wilden hun vaders een gezamenlijk vaderdagcadeau aanbieden en hadden daarom een barbecue georganiseerd in en rondom het clubgebouw en gezamenlijke vrienden uitgenodigd. De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie