Groepsfoto Hasselt 17 juni 2017

Groepsfoto Hasselt 17 juni 2017

Omdat hij indoor al aan de limiet van 2.10 had voldaan ontving Thijs vorige maand een uitnodiging om deel te nemen aan de Internationale Ruhr Games in het Duitse Hagen. Tijdens dit baanseizoen liep hij nog eens drie keer onder die limiet met als snelste tijd 2.08.03. Op vrijdag dook hij in de sterk bezette wedstrijd in Hagen flink onder zijn beste tijd. Thijs neemt behalve een mooie ervaring ook een nieuw PR van 2.05.48 mee naar huis.

De jongste jeugd ging op zaterdag in het zuiden over de grens naar het Belgische Hasselt waar Dinand bij de junioren D opende met de 80mh. Helaas viel hij over de vijfde horde en hield hij een schaafwond aan zijn been en elleboog over. Lang tijd om over na te denken had hij niet, hij moest meteen door naar hoog. Ook daar stootte hij zich lelijk wat een blauwe plek op zijn schouder opleverde. Gehavend begon hij aan zijn 80m die niet naar tevredenheid verliep. Ook bij “zijn” onderdelen kogel en speer had Dinand “zijn dag niet”. Bij de jongens pupillen A begon Abel met ver waarbij in België bij de oudste pupillen vanaf de balk wordt gemeten. Zijn PR vanaf de balk is 3.58, vandaag werd het 3.42. Bij het balwerpen noteerde hij zijn eerste prestatie met een bal voor A-pupillen, zijn 9.38 op de 60m was goed voor een zesde plaats. Na de start van de 1000m had hij moeite om aan te sluiten bij de koplopers. Na 100m vond hij toch de aansluiting bij een grote groep, maar de eerste drie waren uit de groep weggelopen. Met nog 500m te gaan ging Abel zijn tempo omhoog maar het gat met de nummers een en twee was te groot maar hij passeerde wel de derde loper waardoor hij even later samen met Ketje het podium op kon. Bij de prijsuitreiking hing het jurylid niet Abel maar Ketje de medaille om.

Bij de jongste pupillen bleef Adam net iets boven de 12 seconden op de 60m sprint. Het kogelstoten gaat hem altijd goed af, vandaag deed hij er nog een schepje bovenop, meer dan een halve meter verder dan ooit eerder kwam de kogel neer. Hij werd hiermee zesde bij de BC-pupillen en was de beste van de C-pupillen. Op de 600m had hij het vandaag niet gemakkelijk, er was een groot gat met zijn naaste concurrent. Op de laatste 150 meter ging hij zoveel harder dat hij heel het gat nog dichtliep en maar 0.29 sec. tekort kwam om zijn concurrent te verslaan. Bij het verspringen liet Adam iets zien wat niemand hem nadoet. Eerder dit jaar sprong hij in Alphen aan den Rijn zijn PR: 2.77, vorige week in Heusden: 2.77 en vandaag in Hasselt: 2.77! Anouk en Sofie begonnen hun middag met kogel, in België stoten de B-pupillen met de 1 kg kogel, in NL met 2 kg. Sofie verbeterde haar prestatie van 2016 met anderhalve meter tot 5.50 wat goed was voor een zesde plaats. Anouk vinden we met 5.38 twee plaatsen daarachter in de uitslag. Op de 60m sprint konden de meisjes vandaag geen potten breken. Ook al liet Anouk zich bij het lange looponderdeel vandaag niet verrassen door het hoge aanvangstempo toch wist er een meisje van haar weg te lopen, het gat werd behoorlijk groot. Maar Anouk gaf zich niet gewonnen en kwam op de laatste 250m dichter en dichterbij. Op de finish kwam ze minder dan een seconde tekort om te winnen, maar ze was ook blij met de zilveren medaille. Achter Anouk liep Sofie een stuk beter dan vorige week. Ze liep op een zekere derde plaats in haar serie. Maar achter Sofie zaten de anderen ook niet stil, een meisje kwam bij Sofie achterop gelopen maar Sofie won met haar vechtlust de eindsprint. Omdat er in de eerste serie een meisje sneller was dan Sofie was de ondankbare vierde plaats voor Sofie. Met deze lange aanloop in de benen ging het verspringen van zowel Anouk als Sofie niet zoals in andere wedstrijden.

Na de prestaties van Thijs in het Duitse Hagen en de pupillen in het Belgische Hasselt mogen de senioren mannen morgen het weekend afsluiten bij de laatste wedstrijd van de Nederlandse competitie in Roermond. De uitslagen vind je hier en hier.

Geef een reactie