Tom 100 meter avondwedstrijd Best

Tom 100 meter avondwedstrijd Best

De laatste avondwedstrijd van circuit 14 vond plaats in Best waar de organisatie altijd prima geregeld is, ook het weer werkte deze dinsdag mee. Reden dus om met een aantal AtH-ers richting Best te gaan.

Lara zette bij de MJC de eerste AtH-prestatie van de avond neer. Ze werd met 11.36 tweede op de 80m sprint, gezien de tegenwind van 1.9 een keurige tijd. Tegelijk met de 80m stond het verspringen op het programma wat haar de laatste wedstrijden goed afgaat, vanavond bleef ze op 4.20 steken. Broer Tom was op het middenterrein te vinden voor het discuswerpen. Omdat hij naar de start van de 100m moest, had hij een poging minder maar dat belette hem niet een nieuw PR te werpen. De discus ging bijna 3 meter verder naar 27.56. De tegenwind op de 100m was iets minder geworden toen Jeffrey, Tom en Mike in de startblokken gingen voor hun 100m. Toch vielen de tijden op de 100m wat tegen. Ook voor Niels viel de tijd op de 1500m niet mee en zeker het wedstrijdgevoel was niet zoals hij van tevoren gehoopt had. De eerste helft liep hij nog op zijn schema maar daarna werkten de benen niet meer mee en zakte zijn tempo. In de serie na Niels had Thijs de pech dat hij tot 1100 meter het kopwerk moest doen. Toen de kop overgenomen werd moest Thijs zijn concurrenten laten gaan maar toch raakte hij niet echt achterop. In de laatste 200 meter ging het tempo bij Thijs weer omhoog en sloot hij de serie winnend af in een nieuw PR: 4.34.42.

Niet alleen A-junior Jeffrey ging de uitdagende 400m aan, maar ook de jongere jeugd raapte de handschoen op. Alle vier de CD-junioren hadden bijzonder veel zin om de 400 eens te proberen. Jeffrey bleef in de snelste serie 2,5 seconden boven zijn beste tijd. Bo was van de CD-junioren de eerste die op de rondbaan klaar stond voor deze zware afstand. Soepel lopend won Bo (D) in de buitenste baan haar serie en zette haar eerste 400m-tijd neer: 67.28. In de volgende serie was het Jeroen (D), die deze voor hem te korte afstand, in 72.65 aflegde. C-junior Mike had indoor al eens een 400m gelopen in 66.60, vandaag was hij sneller: 64.31. De grootste verrassing kwam in de laatste serie. Timo, nog eerstejaars D-junior, kwam na 65.28 over de finish en verraste de meegereisde supporters.

Lara had deze avond voor AtH geopend en sloot hem in de discuskooi ook af. Helaas liet ze de beste en verste worp zien bij het inwerpen, tijdens de wedstrijd ging de discus naar 14.97. De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie