7 mannen, 1 missie...

7 mannen, 1 missie...

Nadat de CD-junioren op zaterdag de competitie hadden afgetrapt, mocht ’s zondags de mannenploeg aantreden. 7 mannen met maar één missie: punten pakken! Dirk, Stefan, Paul, Niels, Daan, Jean-Paul en Tom gingen de strijd aan in Valkenswaard, waar het toch overwegend mooi weer was. Precies op het middag haalde Stefan de eerste punten binnen, hij kwam samen met Paul in de ring bij het discuswerpen. Stefan gooide vorig jaar al 27.59, nu ging zijn verste worp daar overheen en verbeterde hij het clubrecord tot 27.74 meter, 422 punten waren binnen. In dezelfde wedstrijd kreeg Paul voor het eerst een 2 kilo zware discus in zijn handen, dit ging niet onverdienstelijk want hij wierp hem naar 19.26 meter. Ondertussen was Niels gestart met het hinkstapspringen. Dat was voor hem alweer enige jaren geleden, maar met een combinatie van een beetje snelheid, brute kracht en weinig techniek kwam hij toch tot 10.64 meter (414 punten). En dat in slechts twee pogingen, want een kwartier later moest hij van start op de 800 meter. Eerst liep Dirk echter een hele mooie 110 meter met hekjes. Althans, die ‘hekjes’ waren in werkelijkheid horden van 106,7 cm hoog. Respect dus voor Dirk, die de 10 hindernissen slechtte in 16,95 sec. wat 665 punten voor AtH opleverde. Toen de horden van de baan waren ging de 800 meter van start. Intussen had Jean-Paul zich bij Niels gevoegd om de 2 ronden af te leggen. Niels kon goed van de tegenstanders profiteren, voelde daardoor weinig van de tegenwind en won zijn serie in 2:13,88 (533 punten). Jean-Paul startte in dezelfde serie, kwam middenin de groep te lopen maar kwam er in de 2e ronde achter dat een 800 meter niet makkelijk is. Met een zwaar laatste stuk kwam hij tot 2:30,99.

Terug naar de snelheid, want de 100 meters werden gestart. Jean-Paul liep hier als tweede loper. Vorig jaar liep hij al eens 13,58 seconden, bij zijn seizoensopening dit jaar haalde hij dat niet. Met weliswaar 2,3 m/s meewind stopte de klok na zijn sprintafstand 13,75. De punten voor AtH waren binnengehaald door Dirk, die onlangs nog 11,87 liep. Dat het nog sneller kon bewees hij op het juiste moment, ondanks een matige start liep hij deze competitiewedstrijd 11,72 waarmee hij 639 punten binnen hengelde. Het volgende looponderdeel werd geslecht door Tom, die de ‘sprint over één ronde’ moest volbrengen. En hoewel hij het zelf nog een beetje vond tegenvallen, is zijn tijd (58,72 sec.) slechts 0,06 seconden boven zijn pr. En natuurlijk weer 473 punten voor de ploeg. Het langste looponderdeel in de competitie bij de mannen is de 5000 meter. Een afstand die je goed moet kunnen indelen. Een zware opdracht voor Daan die zijn eerste 5000m ging lopen, maar gezien zijn maandenlange voorbereiding was hij er erg koel onder. Desondanks wilde hij graag onder de magische 20 minutengrens lopen. Met een goed aanvangstempo bouwde hij ronde voor ronde een voorsprongetje op dat schema op: -8, -12, -17, -21, -29. Na 3,5 kilometer gingen de ronden echter tellen en begon Daan ook wat tijd te verliezen. Gelukkig bleef dat echter bij secondenwerk en finishte hij na een goede slotronde in 19:44,38. Daan helemaal leeg, AtH 363 punten erbij!

Intussen waren ook het kogelstoten en hoogspringen begonnen. De kogelstoters hadden nog redelijke weersomstandigheden, waarin Stefan en Paul de 7,25 kilo zware kogel ter hand moesten nemen. Stefan keek reikhalzend uit naar een nieuwe poging over de 10 meter-grens maar hij moest genoegen nemen met 9.52 meter (425 punten). Voor Paul was het opnieuw de eerste keer en ook het kogelstoten ging hem prima af: met 8 meter 93 kwam de 9 meter-grens al in zicht. Bij het hoogspringen begon Dirk pas op een hogere aanvangshoogte, waardoor hij te maken kreeg met slechte weersomstandigheden. Terwijl de hagel en regen de omstandigheden erg beroerd maakte, pakte hij de 1.70 en 1.75 mee. Bij de 1.80 meter werd het weer beter, maar door de kou ging de jas aan en kon hij de 1.85 meter niet meer halen. Maar, er werden weer 680 punten bij het puntentotaal gevoegd. Het laatste individuele onderdeel was de 200 meter en omdat Tom zich (vanwege een pijntje) op de estafette ging richten was het aan Niels om de punten veilig te stellen. Hoewel sprinten hem eigenlijk niet ligt, kon hij goed weerstand bieden in zijn serie. De klok stopte aan de finish op 26,78 seconden, waardoor hij zichzelf voor de tweede keer vandaag verbaasde (417 punten).

De afsluitende Zweedse estafette bestond uit de 400 – 300 – 200 – 100 meter. Er werd vrij snel onderlinge overeenstemming bereikt over de loopvolgorde: Tom, dan Stefan, dan Jean-Paul en tot slot Daan die de 5000 meter nog in zijn benen had. Tom startte voor zijn tweede 400 meter die dag en ondanks de tegenwind op het laatste rechte eind ging ook deze vrij goed. Stefan nam de 300m voor zijn rekening en verzuurde flink op het eind, dus met hangen en wurgen kwam hij bij Jean-Paul terecht. Jean-Paul pakte het stokje aan en liep vervolgens een behoorlijk goede 200 meter naar de andere kant van het veld. Daar stond de nog vermoeide Daan klaar, maar gelukkig had hij nog wat energie over en sprintte hij naar een eindtijd van 2:25,91 waarmee AtH nog eens 572 punten kon toevoegen aan het eindtotaal. En mocht u nou niet hebben meegeteld; AtH behaalde bij haar allereerste wedstrijd 5603 punten en scoorde daarmee boven verwachting goed. De wedstrijd werd voor het mannenteam afgesloten op een 7e plaats, waarbij het tot op het laatst toe extreem spannend was ten opzichte van de directe tegenstanders. We kunnen dus met opgeheven hoofd vooruit kijken naar de 2e wedstrijd in Helmond op 29 mei. Supporters bedankt en tot de volgende keer!

De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie