Lara wint de 60 meter

Lara wint de 60 meter

De competitiewedstrijd voor CD-junioren in Venray was dit seizoen niet de eerste wedstrijd met harde wind maar deze keer profiteerden de nieuwe beachvlaggen er tenminste van. Voor AtH was dit de eerste competitiewedstrijd in haar bestaan. De Jongens C en Meisjes D scoorden de eerste punten in de nog jonge geschiedenis bij elkaar. In deze wedstrijd worden op de looponderdelen de beste twee prestaties en op de technische onderdelen de beste prestatie per team met punten beloond.

Aan Rion viel de eer te beurt om de allereerste punten te scoren, als eerstejaars D-junior moest hij dit wel doen bij de C-junioren. Hij overtrof zichzelf door met de zwaardere discus 14 meter 93 te werpen. Meteen na zijn vierde poging moesten de spikes aan voor de estafette, die volgende keer met betere wissels een stuk sneller kan. Jammer genoeg hield Gies aan de estafette een blessure over en moest hij de 100m horden laten schieten. De wedstrijd ging verder met de technische onderdelen hoog en kogel waarbij Rion, net gewend aan de 3 kg kogel bij de D-junioren, nu de 4 kg kogel in zijn handen kreeg gedrukt. Deze maakte het hem niet gemakkelijk, desondanks rolde het meetlint 4 meter 50 af. Aan de andere kant van het veld sprong Mike over de aanvangshoogte bij hoog. Toen de lat omhoog gingen volgden er een paar foutsprongen waardoor Mike niet lekker in de wedstrijd kwam. Maar met zijn hoogte van 1.40m zorgde hij voor de nodige punten. Aan het eerste individuele looponderdeel, de 100m horden kon Gies door zijn opgelopen blessure niet deelnemen. Hierdoor kon alleen Thijs voor de punten zorgen. Na een uurtje rust, in de praktijk betekende dit een uurtje in de wind zitten en proberen jezelf warm te houden, kon Thijs weer de baan op voor de 800m. In de laatste serie mocht hij het opnemen tegen vier concurrenten en clubgenoot Mike. Thijs vertrok hard van start en moest van start af alles alleen doen. Ondanks dit gegeven en de harde wind liet hij een mooie 2.16.40 noteren. Mike ging goed mee met een groepje jongens maar kon na 600m niet meer volgen en kwam teleurgesteld over de finish. Ondertussen was Ian begonnen met ver, sprong hij vorige week 3 pogingen over de 4 meter vandaag bleef hij steken op 3.61m. Omdat er niemand anders was om speer te werpen waagde een geblesseerde Gies zich toch maar aan dit onderdeel, met het motto: “beter iets dan niets”. Voor de afsluitende 100m mochten Ian en Thijs de baan nog een keer op. Terwijl de meeste toeschouwers door de kou de baan al hadden verlaten, won Thijs zijn serie en liet de klok stilstaan op 13.02 wat later gecorrigeerd werd naar 13.00. Voor Ian is de 100m een lange sprintafstand. Net van de pupillen 60m naar de D-junioren 80m is de 100m een enorm groot verschil. Samen scoorden de jongens een puntentotaal wat goed was voor een 5e plaats in een veld van 12 deelnemende teams.

Het team van de D-meisjes had de pech dat Grietje haar enkel om had gezwikt en niet mee kon doen. Daardoor kon er niet deelgenomen worden aan het eerste onderdeel de estafette. Het eerste individuele onderdeel van het programma bracht Nyana in de discusring. Voor het eerst meedoen aan een wedstrijd brengt extra spanning met zich mee. In haar laatste poging wierp ze de discus naar 18 meter maar vergat de ring aan de achterkant te verlaten waardoor de poging ongeldig werd. De horden waren in de baan gezet waarbij Lara voor het eerst onder de 12 sec. dook en niet zo’n beetje ook (11.55 sec). In de serie daarvoor kwam Bo als serie-winnares in een nieuw PR over de finish. Terwijl Laura voor het eerst in een wedstrijd de speer het veld inwierp, sprong Lara de verspringbak in. Ze bleef slechts een paar centimeters van haar beste sprong ooit verwijderd. Omdat het teambelang bij Laura hoog in het vaandel staat, ging ze van start op de 1000m. Met de opdracht niet te snel te beginnen, liep ze ondanks dat ze het de laatste 300m zwaar kreeg een keurige tijd. In dezelfde serie liet Bo zien wie vandaag de sterkste was op het lange looponderdeel. Ver voor iedereen uit liep ze gemakkelijk naar de overwinning en een mooie seizoensopeningstijd. Met de wetenschap dat Laura al een prestatie had neergezet bij speerwerpen was het aan Nyana de taak om die proberen te verbeteren. Dat lukte haar met anderhalve meter. Na haar succesvolle 1000m sprong Bo bij hoog gemakkelijk over 1.15m. Met de komende baantrainingen in het verschiet in combinatie met haar sprongkracht zijn we benieuwd naar de volgende keer. Laura was zelf niet tevreden over haar kogelstoten. Het allerlaatste onderdeel bij de meisjes was de 60m sprint. In beide series met AtH-deelname werd flink gestreden. In de een na laatste serie bleef Nyana flink partij geven en werd tweede in haar serie. In de allerlaatste serie was het bijzonder spannend waarbij Lara als eerste de finishlijn passeerde en een nieuw PR liep. Na de overwinning van Bo op de 1000m ging ook Lara met een overwinning op deze 60m naar huis. Het meisjesteam neemt na de eerste wedstrijd een zevende plaats in van de 14 deelnemende teams.

De AtH-uitslagen vind je hier.

Geef een reactie