Abel 3e in cross Amsterdam

Abel 3e in cross Amsterdam

De regen van de afgelopen dagen had het parcours van de 2wedstrijd van het nationale crosscircuit erg zwaar gemaakt. De paden en de “AJAX-heuvel” in het Amsterdamse Bos waren veranderd in een modderbad. Voor AtH trapten Anouk en Sofie af bij de meisjes D: 1600 meter. Beiden maakten een fout aan de startlijn waardoor ze al met een behoorlijke achterstand het startveld afgingen. Op de smalle bospaadjes die volgden, was het moeilijk inhalen. Toch wist Anouk zich flink naar voren te werken om uiteindelijk als achtste te finishen. Sofie had het moeilijker op de zware ondergrond: 17e plaats. Voor allebei had er meer ingezeten. Omdat de start van de D-jongens (met Abel: 2000 meter) tegelijk was met die van de C-meisjes was het bijzonder druk aan de start. Helaas stond Abel op de tweede startrij en was ook hij vrij ver achterin te vinden bij het verlaten van het startveld. Toch liet Abel zich hierdoor niet uit het veld slaan en begon te lopen en in te halen. Bovenaan de berg, met nog 750 meter te gaan, begon de inhaalactie zijn tol te eisen en werden de benen moe. Maar vandaag was het hoofd sterker dan de benen. Abel bleef doorgaan en nam afstand van zijn achtervolger. Zijn “reservetank” aansprekend kon hij zijn derde positie gemakkelijk vasthouden. Na de finish kreeg hij op het podium het brons omgehangen.

Voor Timo stond er bij de C-junioren een zware ronde van 3000 meter op het programma die ook over de “AJAX-heuvel” voerde. Timo was beter weg dan zijn clubgenoten eerder op de dag. Op weg naar het zwaarste punt in het parcours passeerde hij al een aantal deelnemers. Heuvel op was Timo duidelijk sterker dan de lopers net voor hem en kon ook daar weer winst pakken. Met zijn 15e plaats en de vele modder was Timo dik tevreden.

De regen had ook invloed op de bostraining op zaterdagochtend. Na een hele harde regenbui kwam een gedeelte van de jeugd eerder het clubgebouw binnen. Daar konden zij alvast beginnen om de aanwezige takken, kaarsen en bling-bling om te toveren tot fraaie kerststukjes. Na korte tijd kwam de rest van de groep binnenvallen en schoven zij ook aan om uiteindelijk een tafel met prachtige creaties te vullen.

Van al die regen had Mike tijdens het Jumpweekend in de indoorhal in Vught geen last. Hier maakte hij zaterdagmiddag zijn debuut op het onderdeel hinkstapspringen. Op dit technische onderdeel liet Mike een goede hink en een mooie sprong zien. Zijn stap kan nog beter, desondanks zette Mike een constante sprongenreeks neer. Met als verste 10.79 en de wetenschap dat de 11 meter “goed te doen moet zijn”. Kort daarna volgden nog zes pogingen bij ver waar hij bij het inspringen technisch zijn beste sprong van de dag liet zien. Helaas kon hij die tijdens de wedstrijdpogingen niet herhalen: 5.43.

De uitslagen vind je hier en hier.