Marta in Düsseldorf

Marta in Düsseldorf

Men neme een  indoorwedstrijd voor de jeugd met bijna 800 deelnemers. Voeg daarbij de goede organisatie van SC Bayer 05 dan moet de som wel bijna tevreden resultaten opleveren. Plaats van handeling was de relaxte indoorhal in Düsseldorf.

Na een paar dagen ziek zijn was B-junior Mike net op tijd opgeknapt om deel te nemen. Het eerste startschot van de dag was voor hem op de 60m waarop hij net boven zijn beste tijd bleef. In de extra finalesprongen bij ver kon hij zijn 5.33 uit de voorronde niet verbeteren, maar wel was er een Urkunde voor Mike. Op de volle ronde, 200 meter, trok Mike goed door wat resulteerde in een nieuw PR: 25.78. Daarmee neemt hij het clubrecord van Tom Willems, 26.21 uit 2017 over. Mike kreeg niet alleen het eerste startschot maar ook het laatste startschot van de dag: 60 meter met horden. Na dat startschot vestigde hij zijn tweede PR en clubrecord van vandaag: 9.93. Bij de C-junioren moest Timo lang wachten op zijn start van de 800m. Het was druk aan de startlijn maar toen het startschot klonk, kwam Timo goed uit het gedrang. Hij voerde het veld in een hoog tempo aan, toen dat in dreigde te zakken werd de kop overgenomen. Omdat hij niet opgaf maar aansluiting probeerde te houden, bleef zijn tempo hoog. Dat het dan moeilijker wordt in de laatste meters is de 800 eigen. Timo liep een van zijn betere wedstrijden wat beloond werd met een PR van 5 seconden! Als bewijs mocht hij een Urkunde gaan halen, thuis kunnen ze daar inmiddels wel een kamertje mee behangen…. Bij de C-meisjes beet Marta het spits af met ver. Ze verliet de zeer strak aangeharkte verspringbak niet helemaal tevreden. Daarna liet Sanne bij kogel zien dat ze een stuk sterker geworden is. De kogel landde bijna 1 meter 30 verder dan in eerdere wedstrijden. Op de 60m sprint nam Marta revanche met een nieuw PR: 0.57 sec. sneller. Een uurtje later herhaalde ze dat op de 60m met horden. Maar liefst 2 seconden sneller dan haar beste tijd. Hierna had ze alle tijd om Sanne te supporteren op de 800m. Tot ieders verbazing weerde Sanne zich goed aan de drukke startlijn en liet ze zich na het startschot niet wegduwen. Een goed begin is het halve werk, daar liet Sanne het echter niet bij, ze maakte de wedstrijd keurig af. Marta en de rest zagen Sanne de vier rondjes 13 seconden sneller dan ooit afleggen.

Omdat in Duitsland de leeftijdscategorieën pas op 31 december wisselen mochten Jorg en Anouk de wedstrijdgroep kiezen. Beiden kozen ervoor om toch met de junioren en niet meer bij de pupillen mee te doen.

Dus zagen we naast Abel ook Jorg in het startblok zitten op de 60m sprint bij de D-junioren. Jorg liep naar een nieuw indoor-PR (-0.05), Abel ging daar nog overheen (-0.34). Met 8.81 (Abel) en 8.86 (Jorg) werden ze resp. 6e en 7e. Bij ver wordt in Duitsland bij de jongste junioren met een afzetzone gewerkt. Ook hier verbeterden beide jongens zich aanzienlijk: Abel + 36 en Jorg + 23 cm. Helaas voor Jorg was zijn laatste poging, waarin hij een stuk verder sprong, ongeldig. Op de 800m was Abel een beetje overdonderd bij de start en bleef daardoor te lang afwachtend lopen. In de laatste ronde (200m) begon hij te lopen waardoor hij uiteindelijk nog derde werd. Kort daarachter liep Jorg die zich vastbeet in zijn voorganger met als beloning een verbetering van bijna 4 seconden. Bij de D-meisjes mocht Anouk beginnen met een extra zware kogel (3 kg). Toch wist ze heel dichtbij de 5 metergrens te stoten. Indoor had Anouk nog geen prestatie staan bij ver dus ook dat betekende een PR. Op de 800m werd er hard gestart waarbij Anouk even de boot leek te missen. Maar Anouk geeft niet zo maar op, alles op alles zettend probeerde ze dichterbij te komen, waardoor het tempo hoog bleef. In een nieuw PR (-3.26 sec) finishte ze als vijfde.

De allerjongste categorie vandaag waren de A-pupillen; bij de jongens maakte Joep zijn indoordebuut. Gelukkig kon hij op de heenweg wat chloorlucht van het nabijgelegen zwembad opsnuiven waardoor hij zich bijzonder goed thuis voelde. Samen met Adam en Tim mocht hij beginnen met verspringen. Joep sprong verder dan zijn outdoor-PR: +21 cm, ook Adam en Tim sprongen verder dan ooit in de bak: Adam + 20 en Tim + 22 cm. Joep werd op de 50m 2e in zijn serie met 8.50. Adam en Tim waren beiden sneller dan bij eerdere wedstrijden in Duitsland: Adam – 0.55 en Tim – 0.49 sec. Joep had lang moeten wachten maar eindelijk mocht hij door de verhoogde bochten lopen op de 800m. Wel werd hij hier behoorlijk gehinderd door een Duits jongetje wat iedereen die hem wilde passeren helemaal naar buiten drukte. Ondanks die extra hindernis liep Joep naar een tijd onder de 3 minuten. Tim deed alle moeite om bij Adam te blijven maar liep daardoor met horten en stoten. Ondanks dat kwam er wel een PR op de klok: – 4 seconden. Adam kreeg het in het laatste rondje zwaar waardoor hij zijn clubgenoot voorbij zag komen.

Nadat Mike, als laatste nog een stukje uitgelopen had werd aan de terugreis begonnen; in Krefeld werd echter een gezamenlijke pauze ingelast. Van de plaatselijke kok werd een topprestatie gevraagd om iedereen tegelijk van eten te voorzien. De eerste indoorwedstrijd van dit seizoen werd hiermee positief afgesloten: de kok deed zijn best en van de 28 onderdelen waaraan werd deelgenomen werden er 23 afgesloten met een PR waarvan 2 een nieuw clubrecord betekende.