Raven sprint indoor in Düsseldorf

Raven sprint indoor in Düsseldorf

Klaar voor de eerste indoorwedstrijd sinds de Coronajaren waren ze. Na de kou bij de cross in Swalmen op zaterdag, was het op zondag goed toeven in de indoorhal in Düsseldorf. In Duitsland gaan de nieuwe leeftijdscategorieën per 1 januari in waardoor een aantal AtH-ers nog in de oude categorie mochten starten. Uiteraard telt de geleverde prestatie in onze statistieken in de juiste categorie. Natuurlijk werden na al die jaren veel indoor-PR’s verbeterd.

Mike (senior) mocht nog bij de U20 meedoen. Zijn eerste PR sneuvelde op de 60m, – 0.21 sneller. Op de 200m kwam hij dicht bij zijn outdoor-PR, dat van binnen ging er met 1.29 aan. Bovendien was zijn 24.49 een verbetering van het clubrecord van Dirk Aarts uit 2017 met 0.38 sec. Later op de dag sprong hij Dirk Aarts wederom uit de boeken. Mike noteerde 6 meter 10, Dirk’s clubrecord uit 2015 stond op 5.89. Ook voor Abel (U18) een flink PR op de sprint van 8.81 naar 8.13. Op de 800m waren dat zelfs 16 seconden maar dat hadden er meer kunnen zijn. Dat was het eerste wat Abel zelf ook zei toen hij gefinisht was. Na de start ging Abel achter de Duitser Cinar aan, doorkomst 32. Het voelde heel makkelijk maar Abel bleef te lang hangen. Met een snelle laatste ronde, 30, pakte hij wel de winst, maar had te veel over op de finish. C-junior Jorg liep samen met Abel zijn 800m. Jorg sloot na de start ook aan maar moest afhaken toen Abel hard versnelde. Jorg heeft aan het eind van het vorig winterseizoen nog een indoor gedaan. Hij kwam nu heel dichtbij zijn tijd van toen. Eerder op de dag verbeterde hij zijn tijd op de 60m van 8.86 naar 8.00. Hiermee is Jorg 0.08 sec sneller dan Thijs van Lith toen die het oude clubrecord liep in 2017.

Sofie (MC) liet vandaag zien dat ze niet alleen bij de laatste crossen goed op dreef is. Op de 60m sprint was ze maar liefst 0.64 sneller en bleef slechts 0.02 sec. van het clubrecord verwijderd. Op de 60m horden was ze 0.83 sneller. Bij ver sprong ze 84 cm verder dan haar oude indoorPR en 14 cm verder dan buiten. Ook hier kwam het clubrecord in beeld, daarvoor kwam ze 8 cm tekort. Een hele grote stap zette Adam (JC). Hij verbeterde zijn tijd op de 60m met maar liefst 1.30 sec. Ook op de 800m was er een grote verbetering, meer dan 13 seconden sneller. Dat werd beloond met een medaille op het erepodium. Zij derde!? van dit weekend. Voor Lieve (MC) waren de 60m en 60m horden indoor nieuw. Op de 60m vlak kwam ze erg dicht bij haar buiten PR. Op dezelfde afstand met horden was ze bijna een seconde sneller dan buiten. Bij ver mocht Lieve nog in een vak afzetten. Hier kwam ze meer dan een meter verder dan haar oude indoor-PR. Aron maakte zijn debuut op de 800m. Hij probeerde de koplopers te volgen maar moest een gaatje laten. Aron kwam als derde over de finish en ook hij kreeg een medaille bij de Siegeehrung.

Raven en Daphne, beiden eerstejaars A-pupil deden een leeftijdsjaar hoger mee. Voor beiden was het hun eerste indoorwedstrijd. Raven had er na de cross in Swalmen gisteren al een dagje Kerstmarkt en Düsseldorf opzitten. Raven begon met ver waar hij zijn outdoor-PR met 6 cm verbeterde. Voor zijn 50m sprint kreeg hij een Urkunde. Op de 800m nam hij brutaal de leiding en kreeg een achtervolger mee. Die deed diverse pogingen om Raven in te halen. Raven versnelde iedere keer en bleef aan de leiding. In de bocht na 600m raakten de twee elkaar waardoor Raven dreigde te vallen. Hij struikelde maar bleef overeind, kwam daardoor op een tweede plaats. Met nog 150 meter te gaan kwam Raven met een hele harde versnelling en won onder luid applaus zijn serie. Later bleek zijn 2.48.54 ook sneller te zijn dan de andere serie en trok hij de overwinning naar zich toe. Ook Daphne begon met ver waar ze zich met 2 cm verbeterde. De 50m sprint en 800m waren nieuwe afstanden. Op de 800m 12 deelneemsters. Er vielen kleine gaatjes tussen de meisjes onderling. Daphne ging stug door en kon enkele meisjes inhalen. Ze kijkt tevreden terug op de dag…

De dag sloten we met z’n allen af bij Niko’s grill. Niko trommelde extra personeel op toen we binnen kwamen. Complimenten voor het team. Blijft alleen de vraag wat gebeurt er met de “showercap” met croissants?

De uitslagen vind je hier.