Nina bij de cross in Swalmen

De vijfde Limbracross vond plaats op een nieuw parcours in Swalmen. Alle deelnemende AtH-ers kregen slechts 1 ronde voor hun kiezen. Dat maakte het voor de toeschouwers, die de winterse kou trotseerden, minder. Dat betekende dat je iedereen slechts 2 keer voorbij zag komen. Of je moest een fiets bij je hebben…

Voor de mannen korte cross, Mike en B-junior Abel 1 grote ronde van 4700m op een gevarieerd parcours. Aan het einde van de ronde flinke hellingen en glooiingen. De kou maakte het extra zwaar. Mike en Abel liepen in een klein groepje wat boven op de helling uit elkaar viel. Abel kwam als eerste uit het heuvelgebied richting finishpad wat 250 meter lang was. Op dat pad kon Abel zijn concurrent bij de B-jongens niet achter zich houden. Abel werd vandaag 2e. Mike kwam zijn clubgenoot nog voorbij op het lange pad, sleepte er een 7e plaats uit in het mannenveld.

Het parcours werd verlegd. Na een gevarieerd parcours kregen we het meest saaie wat we ooit gezien hebben. Na de start een lang recht pad van 900 meter naar achter, twee keer rechtsaf, en weer een lang recht pad terug. En dat terwijl er aan die kant van het bos schitterende paden lagen. Vooral voor de jongere kinderen was het lange rechte pad naar achter niet echt motiverend.

Sanne, MB ging tegelijk van start met de C-jongens. Weinig deelneemsters bij de meisjes waar Sanne na 3000m als 2e over de finish kwam en naar het podium mocht. Bij de jongens werd er meteen na de start hard aan getrokken door een deelnemer van STB. Jorg en Niels gingen er achteraan. Ook Tim mengde zich voorin. Adam liep daarachter in een groep jongens en meisjes. Lang duurde de achtervolging van Jorg niet, hij nam de kop over en stond deze niet meer af. Zijn derde Limbra-overwinning dit seizoen. Niels moest zijn clubgenoot laten gaan maar werd gemakkelijk derde. Jorg en Niels hebben zich halverwege de competitie stevig bovenaan het klassement genesteld op plaats 1 en 2. Tim liet weer een prima wedstrijd zien, werd keurig 7e. Net als de eerdere keren kwam Adam uit het groepje, had zijn wedstrijd goed ingedeeld waardoor hij tot aan de finish goed door kon lopen. Na de wedstrijd had Jorg het erg koud, hij weet na vandaag hoe hij weer warme handen krijgt. Een paar minuten voor de start van de C-meisjes werd er omgeroepen dat de ronde van 2100 meter gewijzigd was!? Sofie en Lieve lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen. Het ging na de start niet zo hard als in eerdere wedstrijden. Sofie voelde dat ook en gooide het tempo omhoog en sloeg daarmee een klein gaatje op de rest van het veld. Haar voorsprong groeide, op de eindstreep was die zelfs 24 seconden. Iets achter de eerste twee liep Lieve met een paar andere meisjes. Lieve voerde het kleine groepje aan, net voor de eerste helft kwam ze iets los te liggen. In de tweede kilometer werd haar voorsprong op nummer vier groter. Op de finish bedroeg die 17 seconden waardoor Lieve Sofie flankeerde op het podium. Ook 2100m voor de D-jongens. Aron liep na de start in een poging zich naar voren te werken aan de zijkant van het deelnemersveld. Hij liep een hele goede wedstrijd, kwam in vijfde positie op de finishlijn af. Achter hem kwam er een aanval van een viertal jongens waardoor hij flink aan de bak moest om die achter zich te houden. Dat deed hij, hij bleef vijfde! Clubgenoot Kevin liep in de middenmoot, Thomas zagen we daar een stukje achter lopen. Na 1700m kwam Thomas samen met een jongen uit Weert achterop gelopen. Ook Kevin moest flink knokken voor zijn plek. Dat lukte gedeeltelijk. Hij verloor een plekje maar kwam wel verder voor te liggen op Thomas. 1700 meters voor Roos bij de D-meisjes die iets harder leek te starten dan eerder dit seizoen. Op het laatste stuk had ze nog twee meisjes voor zich die ze nog probeerde te achterhalen. Dat lukte net niet maar Roos liep wel haar beste Limbra-wedstrijd.

Ook de pupillen ontkwamen niet aan het hele lange pad na de start. Voor die kinderen leek er geen einde aan te komen. Raven mocht als eerste AtH-pupil het lange koude pad op. Hij was na zijn overwinning van de vorige wedstrijd weer vooraan te vinden. De koplopers gingen vandaag iets te hard maar daarachter hield Raven goed stand. Als vijfde passeerde hij de finishlijn nadat hij op het finishpad alle achtervolgers en aanvallen af wist te slaan. Bij de meisjes A-pupillen zagen we het gebruikelijk beeld, Sophie meteen na de start aan de leiding. Net als in de andere Limbra-wedstrijden veranderde dat niet. Ook deze wedstrijd sloot ze winnend af en schreef daarmee haar vijfde Limbra-overwinning op haar naam. Daarachter maakte Merel het spannend. Met nog 300 meter te gaan kwam Merel op een vijfde plaats door. Ze werd gewezen op het meisje wat derde lag en weg was Merel. Ze stoomde zelfs door naar de tweede plaats, die plek kon ze niet vasthouden maar een derde plaats mag er zeker zijn. Jammer dat Sarah in het begin vrij ver achteraan liep, waardoor het weer een inhaalrace werd. Ze kwam als 8e over de finish, haar beste klassering tot nu toe. Nina liep in een groepje meisjes die samen richting de finish liepen. Op korte afstand van elkaar finishten ze.

Bij de B-pupillen jongens maakte Daan zijn debuut. Ook hij trotseerde de lange paden, de kou en werd beloond met een mooie herinneringsmedaille. De onderlinge verschillen waren bij de meisjes B-pupillen dusdanig, dat er in de laatste paar honderd meter geen plaatsen meer gewonnen konden worden. Al probeerde Lente dat nog wel. Voor haar vierde plaats kreeg ze de houten medaille. Het laatste startschot voor AtH was voor Selin bij de C-pupillen meisjes. Met een grote lach op haar gezicht begon ze aan de wedstrijd. Ze kwam als vijfde terug, deze plaats neemt ze ook in het tussenklassement in.

Nadat Ketje vandaag weer een aantal keren op het podium heeft gestaan, wilde hij naar huis. Hij had koude voeten…