Charlotte aan de leiding in Deurne

Charlotte aan de leiding in Deurne

Voor de jeugd was het feest bij de Zandboscross in Deurne. Naast de herinneringsmedaille was er voor iedere deelnemer een chocoladeletter. Bovendien liepen er ook nog vrolijke Pieten rond met volop strooigoed. De organisatie had gekozen voor meerdere ronden waardoor alle deelnemers een aantal keren langs kwamen. Ook was het verschil tussen de leeftijdscategorieën goed te zien. De mini-pupillen liepen zelfs apart van de C-pupillen. Dank je wel LGD voor de prima organisatie, de regendruppels nemen we op de koop toe.

En dan de wedstrijd op zich. Bij de mannen korte cross kon Mike zich dit keer wel inhouden bij de start. Het resultaat was een keurige zesde plaats en maar liefst 30 seconden sneller dan vorig jaar. Ook een zesde plaats bij de mannen 45 voor Johan (vader van Niels). Een kleine en grote ronde, 3100m voor B-juniore Sanne. Sanne liet een betere wedstrijd zien dan eerder dit seizoen. “Het voelde ook een stuk beter” was het commentaar na afloop. Ze kwam als eerste B-juniore met 43 seconden voorsprong over de finish en liep 44 seconden sneller dan vorig jaar. Het bewijs dat hard werken loont. Dezelfde afstand voor de C-junioren jongens. Meteen na de start vormde zich een kopgroepje van drie waaronder Jorg en Niels. Na het kleine rondje had Jorg een lichte voorsprong op zijn twee achtervolgers. Niels deed alle moeite aan te klampen bij de tweede loper. Jorg behield zijn voorsprong en noteerde zijn tweede overwinning van dit seizoen. Niels had niet alleen de aansluiting kunnen houden maar in de grote ronde zelfs de tweede plaats opgeëist. Ook Niels was 30 seconden sneller dan vorig seizoen. Tim probeerde met zijn clubgenoten mee te gaan maar moest een paar plaatsen prijsgeven. Een zesde plaats na het estafette-succes van gisteren is natuurlijk keurig. Adam liep in een groep van zes jongens. Aan de finish was Adam de snelste van deze groep. Bij de meisjes C nam Kirsten van den Hurk van de organiserende vereniging de kop. Sofie had een vooraf bedacht plan. Ze sloot aan bij Kirsten en bleef haar op de voet volgen. In de derde en laatste ronde plaatste ze haar aanval met succes. Met maar liefst zestien seconden voorsprong won ze deze wedstrijd. Wat een weekend voor Sofie! Eerstejaars Lieve probeerde aan te sluiten bij een groepje. Uiteindelijk kwam er in de laatste lus nog een geweldige tempoversnelling waardoor ze weg liep bij de meisjes en nog dicht bij haar voorgangster kwam.

Bij de start van de D-jongens was Aron niet goed weg. Hij moest flink aan de bak, keurig schoof hij naar voren. Weer een mooie top-tien-klassering: 7e. Daarna ging hij meteen door naar zijn optreden: zijn debuut als solo-zanger. Tijdens de wedstrijd van Sanne hoorden we al stemoefeningen en aria’s uit het bos komen! Achter Aron had Guus een flinke voorsprong op zijn clubgenoot Kevin. Maar dat “het pas over is op de streep” bewees Kevin vandaag. Na een geweldige laatste lus kwam hij net iets eerder over de finish dan Guus. Volgens Kevin een centimeter of vijf, beiden kregen dezelfde tijd. Bij de meisjes had Roos het vandaag zwaar, ze moest meisjes voor laten die ze de vorige keren achter zich liet.

Pupillen

Twee rondjes voor alle pupillen, A-pup 1400m, jongere pupillen 1200m. Bij de jongens A-pupillen kwam Dex als eerste het startpad af, op korte afstand gevolgd door o.a. Raven. Na de eerste ronde kwam Raven tot onze grote verrassing als eerste het startpad weer op. Hij had een kleine voorsprong. Er kwamen aanvallen van achteruit maar Raven kon alle aanvallen afslaan. Een hele mooie zwaar bevochten overwinning voor Raven. Dex kon vandaag het hoge tempo niet volhouden waardoor hij wat plaatsen verloor. Bij de meisjes was het geen verrassing dat Sophie meteen na de start de leiding nam. Soepel lopend hield ze deze positie vast. Achter haar werd flink gesprint voor de tweede en derde plaats waardoor haar voorsprong wat minder werd. Daarachter kon Merel zich nog net binnen de top tien lopen: 9e. Sarah was dit keer beter weg bij de start dan vorige keer: een hele mooie 15e plaats in een veld van 47 deelneemsters. Kort na Sarah kwam Nina in fel gevecht over de finish: 15 seconden sneller dan vorig jaar. Anne-Sophie moest vandaag meisjes voor laten waar ze de vorige keren van won. Clubgenote Daphne gaat iedere wedstrijd beter lopen en kwam vandaag bij Anne-Sophie achterop gelopen. Emme kon net niet aansluiten bij het groepje meisjes van AV-LGD waardoor ze alleen kwam te lopen. Bij de pupillen B liepen Jamez en Julius na de start achteraan. Jamez besloot naar voren te gaan en nam Julius in zijn slipstream mee. Het verschil was uiteindelijk 5 seconden en 3 plaatsen. Lente probeerde de koploopster te volgen. Maar dat tempo was iets te hoog. Ze werd door een achtervolgster ingehaald maar wist haar derde plek gemakkelijk vast te houden.

Bij de C-pupillen liep Kai maar liefst 32 seconden harder dan vorig jaar waarmee hij acht jongens achter zich hield. Selin werkte zich naar voren tijdens het tweede rondje. Ze was maar liefst 38 seconden sneller dan vorig jaar. De mini-pupillen liepen vandaag apart. Bij de doorkomst zagen we Charlotte met een flinke voorsprong als eerste de tweede ronde ingaan. Ze hield haar voorsprong vast, uiteindelijk werd die 38 seconden! Het was haar derde overwinning dit seizoen. Bij de jongens had Elias een geweldige dag. ’s Ochtends geslaagd voor zijn zwemdiploma, vanmiddag liep hij naar derde plaats. Het kleine manneke liep meer dan 1 minuut harder dan vorig jaar. En genoot welverdiend van zijn beker gevuld met pepernoten.

De uitslagen vind je hier.