Abel, Jorg, Tim en Sofie winnen de estafette in de Warandeloop.

Abel, Jorg, Tim en Sofie winnen de estafette in de Warandeloop.

Het laatste weekend van november is crossminnend Nederland te vinden in de Oude Warande in Tilburg. Op zaterdag de wedstrijddag voor de jeugd. Dit jaar was het NK 2022 voor CD-junioren gekoppeld aan deze wedstrijd.

Sophie (A-pupil) ging van start voor 1120 meter, 2 rondjes. Vrij snel na de start liep Sophie op een tweede plaats, op kleine achterstand achter de koploopster. Na Sophie weer een gaatje met daarachter een groep meisjes. In de tweede ronde kwam het groepje meisjes dichterbij waarbij Sophie even naar plaats vier werd verwezen. Maar ze gaf niet toe, passeerde de derde loopster. Op het laatste rechte eind naar de finish sprintte ze ook het tweede meisje voorbij en toen was het op. 50m voor de finish kon ze niet meer. Na even gezeten te hebben is ze over de finish gewandeld.

4 ronden, 2240m voor C-juniore Sofie. Sofie deelde haar wedstrijd erg goed in. Na 2 ronden liep ze op een keurige tiende plaats. In de laatste twee ronden stoomde ze verder naar voren. Het laatste stuk in de 4e ronde, richting finish, versnelde ze nog een keer. Het leverde Sofie een keurige 5e plaats op. Vijf ronden voor de C-jongens, waarbij Abel als B-junior nog bij de C’s mocht starten. 90 deelnemers aan de start. Snel starten is dan belangrijk om uit het gedrang te komen maar Abel en Jorg gingen iets te hard. In de eerste ronde werden ze ook al terug gehaald. Abel had het gevoel dat hij een muur voor zich had en verloor steeds meer terrein. Ook Jorg verloor terrein maar finishte nog wel voor Abel.

Na een hele korte pauze was het tijd voor de estafette: 4 x 560m. Anouk meldde zich gisteren af met koorts, Tim wilde haar wel vervangen. Er was gekozen om Abel te laten starten, hij sloeg op de korte afstand een groot gat met de andere zes teams. Jorg, tweede loper vergrootte de voorsprong op de andere teams nog eens. Wetende dat de andere teams de sterkste lopers op het eind hadden, moest het gat zo groot mogelijk zijn. Tim hield als derde loper goed stand, maar de afstand met de andere teams werd iets kleiner. Sofie kreeg als slotloopster het stokje als eerste overhandigd. Maar achter haar had zeker Prins Hendrik een hele snelle loper. Gelukkig weet Sofie wat bikkelen is en was de voorsprong groot genoeg. Abel, Jorg , Sofie en Tim mochten als winnaars op het hoogste treetje van het podium. 

De uitslagen vind je hier.