Rick 4e in Tegelen

Rick 4e in Tegelen

Na tien jaar keerde de cross in Tegelen terug naar het park van speeltuin Klein-Zwitserland. Het parcours was bijna nergens vlak en kende veel slingerpaadjes. De zon scheen volop. De ronde van de korte cross liep ook buiten het park. Mike ging iets te hard van start voor zijn 4400 meters, niet echt meer een korte cross te noemen. Hij liep verder een prima wedstrijd. Johan, vader van Niels, bevond zich ook tussen de deelnemers. Hij was zo tevreden dat hij nog vaker mee gaat doen.

Alle jeugdcategorieën liepen 2 ronden, de afstanden van de ronden varieerden. Bij de meisjes AB blijft het lage deelnemersaantal een probleem waardoor bijna iedereen alleen over het parcours loopt. Sanne liep vandaag beter dan in haar eerdere crossen. Dat werd beloond met een tweede plaats. De B- en C-junioren jongens gingen samen van start. Abel (B) nam de leiding maar moest deze na een ronde afstaan aan zijn achtervolger. Abel verzuimde aan te haken, zijn achterstand werd langzaam groter. Omdat de winnaar een C-junior was, won Abel de wedstrijd in zijn eigen B-categorie. Daarachter liep Jorg op plaats vier met Niels op vijf. Jorg begon in te lopen op de derde loper en passeerde deze B-junior. Daarmee kwam hij als derde over de finish en als tweede in zijn leeftijdscategorie. Niels bleef vijfde lopen maar ook hij is nog C-junior en mocht samen met Jorg naar het podium voor zijn derde plaats. Tim probeerde, na twee hele goede crossen, aan te sluiten bij zijn clubgenoten. Dat lukte niet, gaandeweg de wedstrijd verloor Tim steeds meer terrein. Adam deelde zijn wedstrijd weer goed in en vond tijdens de wedstrijd nog tijd om clubgenoot Niels op het bruggetje aan te moedigen.

Bij de meisjes C zagen we in de eerdere crossen een flinke strijd aan de kop. Dat leek vandaag anders te gaan. Al vrij snel na het startschot zagen we een loopster ver voor een achtervolgend groepje van drie waarin Anouk en Sofie liepen. Bij de doorkomst leek de koploopster het zwaar te hebben. De drie liepen in de tweede ronde op haar in waarbij Sofie een klein gaatje moest laten vallen. Op het juiste moment plaatste Anouk een aanval en nam gedecideerd de leiding over. Deze bouwde ze richting finish sterk doorlopend verder uit. Ook Sofie ging de te hard gestarte atlete voorbij en flankeerde Anouk op het derde treetje van het podium.

Bij de D-junioren liep Aron in de eerste ronde op een negende plaats. Stug doorlopend passeerde hij enkele jongens. Op een hele mooie zesde plaats kwam Aron over de finishlijn. Daarachter had Guus geleerd van zijn te snelle start een week eerder. Dit keer bouwde hij zijn wedstrijd veel beter op wat resulteerde in een beter resultaat: 11e. Daarachter liep Thomas die bijna de hele wedstrijd zicht hield op zijn clubgenoot. Tijdens het laatste gedeelte in de tweede rond verloor hij Guus uit het oog. D-juniore Roos laat zich niet gek maken en loopt haar eigen tempo. Het bleef spannend tot het eind met 4 finishers binnen 2 seconden.

Pupillen

Het werd tijd voor de pupillenstarts maar pas na de pepernoten die de aanwezige Pieten uitdeelden. Bij de oudste jongensgroep was Dex na de start helemaal vooraan te vinden. Kort daarna gevolgd door Raven. Het ging hard, Dex werd teruggehaald door drie jongens van Scopias, de organiserende vereniging. Met nog een lus te lopen leek Dex vierde te gaan worden. Dex gaf een podiumplaats nog niet op en knokte zich terug. Onder luide aanmoedigingen eiste hij de tweede plaats op. De nummer 3 en 4 kwamen in dezelfde seconde als Dex binnen. Goede zaken deed ook Raven die goed stand hield in het grote veld. Hij passeerde de eindstreep als achtste en liet 30 jongens achter zich. Sophie knalde bij de meisjes weer keihard weg maar kreeg wel iemand mee. Het bleef een gevecht tot in de laatste lus. Daar viel de definitieve beslissing. Ook vandaag was Sophie de beste van allemaal. Anne-Sophie, Daphne, Imke en Sarah liepen niet zo heel ver van elkaar. Het leek dat Sarah vandaag even op gang moest komen. Ze begon aan een inhaalrace om als 12e te finishen. Anne-Sophie liep beter dan vorige week en eindigde ruim binnen de eerste helft. Daphne liep op het zware parcours haar beste cross ooit. Ze finishte ruim voor meisjes waar ze in eerdere crossen achter liep. Kort na Daphne kwam Imke over de eindstreep, net voor haar finishte twee meisjes die haar net te snel af waren. Het volhouden van Emme werd beloond. Ze haalde een aantal meisjes in en wist deze ook ruim achter zich te houden.

Bij de B-pupillen slechts een AtH-shirt aan de start. Julius wist goed stand te houden in het midden van het deelnemersveld. Na het laatste startschot van vandaag nam Rick (C-pupil) de leiding. Ondanks dat hij veel te hard weg ging kon hij de schade beperkt houden. Met een knappe vierde plaats liep hij beter dan vorige week. Bovendien kreeg hij de houten medaille omgehangen voor zijn keurige vierde plaats. Kai (C) en Elias (mini) liepen in elkaars buurt. Op het laatste stuk werd nog volop gesprint, Elias 7e bij de mini’s en Kai 13e bij de C-pupillen. In de grote groep van 42 kinderen zagen we Charlotte (mini) naar voren komen. Na afloop bleek dat ze met een voorsprong van 20 seconden in haar leeftijdscategorie gewonnen had. Noël (5) ging ook in deze groep van start. De meisjes voor haar werden door begeleiders meegetrokken over het parcours. Noël liep zonder hulp de afstand helemaal zelf.

Volgende Limbracross is over twee weken in Deurne. Grote vraag waar we na vandaag mee zitten: Is Anouk in januari jarig?

De uitslagen vind je hier.