Marc werpt de speer meer dan 30 meter

Marc werpt de speer meer dan 30 meter

Het was zonnig en warm tijdens de 2e competitiewedstrijd van de mannen in Best. Het mannenteam was net als in de eerste wedstrijd niet compleet. Ze zagen deze wedstrijd als warming-up voor de derde en laatste wedstrijd over zes weken. Waarin ze toch nog een keer goed willen scoren.

Jordi stapte ’s morgens hoestend en snotterend de auto in met de mededeling: “ik heb nog nooit zo’n slechte wedstrijdvoorbereiding gehad. Maar het concert in de Ahoy gisteren was geweldig”. Dachten we alles gehad te hebben, kwam Marc het veld op met: “verwacht niet teveel van mij, het feestje gisteravond duurder langer dan ik had verwacht”. Toch haalde hij de eerste punten binnen met de speer. Ondanks dat er nog veel aan de techniek moet gebeuren kwam hij toch weer boven de 30 meter. Aan de andere kant van het veld verbeterde onze Viking-Koen zijn PR op kogel met bijna een halve meter; bijna 9 meter. Martin hikte tegen de 13 seconden aan op de 100m. Vandaag ging hij er voor de tweede keer binnen drie dagen onder. Een mooie opsteker voor het NK masters later deze week. Jordi kreeg wat hij zo graag wil, een serie waarin flink wat te strijden valt. Tot aan de finishlijn bleef het spannend en was hij tevreden met zijn tijd. Helaas startte er niemand op de 400m, Jordi opperde nog om die te lopen, maar zijn programma de aankomende weken is belangrijker.

Mike zijn eerste poging bij ver was meteen raak, boven de 6 meter. Hij sprong letterlijk een scheur in zijn broek. Marc mocht proberen de kogelstoot van Koen te overtreffen. Dat lukte maar Marc wil graag over de 10 meter. Mike was eerder gestopt met ver om zich voor te bereiden op de 400mh. Daar wil hij graag beneden de 60 sec. Zijn race was minder rommelig dan onlangs in Utrecht, ook een snellere tijd maar nog geen PR. Koen maakte zijn debuut bij ver maar zette wel heel ver voor de balk af. Tijdens de wedstrijd verbeterde hij zich maar bleef ver verwijderd van de balk. Volgende keer kan hij een heel stuk verder.

Ondertussen was er een ambulance gearriveerd op de baan. Zou de organisatie weten van Martin, 200m, finish Alphen aan den Rijn, ziekenhuis? Omdat hij zich deze keer veilig voelde door de aanwezigheid van de ambulance liep hij zonder angst. Dat leverde een nieuw PR op van bijna een halve seconde. Tijdens de race van Martin was de ambulance vertrokken, dat was ook het eerste wat Martin op de finish dacht: “hé hij is weg”. Ook op de 200m kreeg Jordi weer de strijd die hij wil, het bleef weer spannend, de ET bracht uitkomst. De winst was voor Jordi, slechts 0,04 boven zijn PR. Vanaf onze zitplaats konden we de laatste twee AtH-ers van vandaag in actie zien. Koen maakte zijn debuut bij speer waarbij zijn laatste worp de beste was. Mike flopte bij hoog over de 1.70, al dan niet geholpen door de extra lucht die door de scheur in zijn broek voor de juiste thermiek zorgde.

Tevreden met de geleverde prestaties wordt al reikhalzend uitgekeken naar de derde wedstrijd in Valkenswaard. De uitslagen vind je hier.