Tim stoot de kogel in Someren

Tim stoot de kogel in Someren

Er waren niet veel deelnemers bij de avondwedstrijd In Someren maar wel veel blije gezichten. Er gingen dan ook diverse PR’s mee naar huis. Bij de mannen masters was Marc gebrand op een prestatie met de kogel boven de 10 meter. Dat lukte hem nog niet, wel scherpte hij zijn PR en eigen clubrecord aan met 5 cm. Martin had meer ontspanning in zijn 100m. Op de finish stond de klok stil op 12.75, die laatste getallen hoorde Martin de microfonist niet meer noemen. Na de woorden : “12” gingen beide handen de lucht in. Zijn doel om onder de 13 te lopen scherpte hij meteen aan…. Het was tevens een verbetering van zijn eigen clubrecord met 0.30 sec. Het derde clubrecord wat bij de mannen masters sneuvelde was van Jean-Paul Weerts uit 2018. Marc wierp de speer naar 32.79 wat een verbetering is van 4 meter 31.

Bij de jongens U20 begon Mike met een keurige 5.95 bij ver. Ongeloof op zijn gezicht toen hij na de 100m 12.08 op de klok achter zijn naam zag staan, een nieuw PR. Mike sloot af met een keurige 200m. Sanne kwam met de speer 75 cm te kort om haar speerwerp-PR te verbeteren. C-junior Jorg liep zijn tweede 100m tijd ooit, bij ver had Jorg niet genoeg hoogte om een voor hem mooie afstand op te laten meten. Bij de meisjes ging Sofie op de 80m voor het eerst onder de 12 seconden. Ze verbeterde haar PR met 0.24 sec. Op de bijna dubbele afstand miste ze de power om in de buurt van haar PR te komen. Dat maakte ze goed in de verspringbak, 8 cm boven haar PR, bovendien komt de 4 meter binnen “voetbereik”.

Joep hield het bij de D-junioren bij de werponderdelen. Speer wil dit seizoen nog niet helemaal lukken, de kogel kwam 17 cm verder neer dan ooit eerder. Adam en Kevin begonnen beiden met de 80m sprint waar ze allebei een nieuw PR noteerden. Kevin verbeterde zich met 0.04 sec, Adam was maar liefst 0.39 sec sneller dan voorheen. Net als bij Joep wil het ook bij Adam niet lukken met speer dit seizoen. Toch vloog de speer vanavond weer dichter naar zijn PR. Kevin bleef niet zo ver van zijn PR vandaan. Dat bleef hij wel bij ver, ook al werd geroepen dat hij ver over de 4 meter sprong maar dat was een “meetfoutje” van de jury. Sinds lange tijd liep Tim weer een 1000m waarop hij ook maar liefst 13 seconden sneller was dan vorig seizoen. Met de kogel overtrof Tim zichzelf: een PR-verbetering van 2 meter 33, de kogel kwam tot 7.49.

Ondanks een slechte start op de 60m verbeterde Lieve haar snelste sprinttijd met 0.18 sec, het moet mogelijk zijn om onder de 9 seconden te lopen. Met de speer kwam ze voor het eerst over de 20 meter grens. Maar liefst 6 meter verder dan vorig seizoen. In de verspringbak kwam ze vlak bij haar PR neer. Op de 150 meter liep ze bij de C-junioren mee waar ze ook heel dicht bij haar PR eindigde.

In totaal werden vanavond 13 PR’s verbeterd waarvan er vier een clubrecord zijn. De uitslagen vind je hier.