Niels en Kevin in de 4x100 estafette

Niels en Kevin in de 4x100 estafette

Het was uitstekend atletiekweer bij de 2e competitiewedstrijd voor CD-junioren in Helmond. Dat én de onderlinge sfeer zorgden voor diverse PR’s.

Jongens

De jongens wisten voor de wedstrijd al dat ze hun teamprestatie van vorige wedstrijd niet konden herhalen. Puntenpakker Abel brak vorige week zijn enkel en was vandaag aan de windmeter bij ver te vinden. Het jongensteam opende met een snellere estafettetijd. Joep kreeg de ondankbare taak Abel te vervangen bij hoog, niet Joep’s meest favoriete onderdeel. Tegelijkertijd liet Tim de kogel 90cm verder landen dan zijn PR-afstand. Daarna ging Niels sneller dan ooit over de horden op de 100m. Jorg (ver) en Joep (speer) waren toen beiden aan de achterzijde van het veld te vinden. Ze waren niet tevreden met hun resultaat.

Jorg en Tim stonden in de baan voor het lange looponderdeel (1500m). Met de 800m van gisteravond nog in de benen wilde Jorg (ook zonder hulp van Thijmen Kupers) een PR halen. De hele wedstrijd gaven de tussentijden een nieuw PR aan. Ondanks het verval in de laatste ronde was het PR voor Jorg een feit. Ook voor Tim was tijdens de wedstrijd al duidelijk dat hij een PR ging lopen. En als je Tim heet, dan moet het ook zo goed mogelijk. Meer dan 10 seconden van zijn PR. Kevin had bij ver zijn teamgenoten een aantal keren kunnen aanmoedigen maar was over zichzelf niet tevreden. D-junior Joep was dat wel met zijn kogel. Hij stootte de C-kogel meer dan 1 meter 26 verder dan vorig jaar. Op de 150 meter kwam Adam na een pauze vanaf de estafette, bijna aan zijn PR. Ook Jorg bleef daar iets boven. Niels was bijna een volle seconde sneller dan ooit eerder en noteerde zijn tweede PR van vandaag. Wat hem op de training wel lukt, lukte Kevin vandaag in de wedstrijd niet. Hij evenaarde zijn prestatie bij hoog, maar op de training springt hij een stuk hoger. Adam sloot de dag voor het jongensteam af met een nieuw PR op speer. Ondanks de afwezigheid van Abel scoorde het jongensteam genoeg punten bij elkaar voor een vierde plaats.

Meisjes

Net als bij het jongensteam is een aantal teamleden nog D-junior. Het estafetteteam verbeterde zich aanzienlijk ten opzichte van vorige wedstrijd. Toen 49.49, nu 46.46. Een mooie getallenreeks vond Joep. Anouk sprong een nieuw PR in de verspringbak. Ze verbeterde haar eigen clubrecord met 19 cm naar 4.78m. Bij hoog was Lieve niet tevreden met 1.30, soms lukt het ene niet en het andere wel. Zo ging Minke bijna een volle seconde sneller over de horden dan in de vorige wedstrijd. Voor Sofie was deze hordenafstand nieuw. Na een korte pauze was de 1500m; een nieuwe afstand voor Minke. Ze startte voorzichtig achterin het veld. Na 200m kreeg ze te horen dat ze harder kon. Zonder zich over de kop te lopen ging ze harder en kwam steeds dichter bij de rest. Ook haar clubgenote Anouk op een derde plek lopend, kwam in beeld. Anouk die na een vervelende “groeitijd” nog steeds een trainingsachterstand heeft, was toch voorin te vinden. Anouk moest wel flink terrein prijsgeven op de eerste twee loopsters en voelde dat Minke dichterbij kwam. De aanval van Minke kon Anouk afweren. Minke maakte een prima debuut op deze afstand.

Het zat Elise niet mee met discus, de verste worp was ongeldig. Toch een klein PR + 10cm. Sofie liet de speer bijna twee meter verder neerkomen dan haar PR van vorig seizoen. Elise liep op de 150m bijna een seconde sneller dan haar beste tijd tot nu toe. Lieve snoepte 0.07 sec van haar PR en eigen clubrecord. Anouk mocht de dag voor het meisjesteam afsluiten met een mooie kogelstoot.

Net als de jongens vinden we de meisjes terug op een vierde plaats. Allemaal samen haalden ze 15 PR’s waarvan er 2 een clubrecord zijn. De uitslagen vind je hier.