Jorg met Thijmen Kupers in Utrecht

Jorg met Thijmen Kupers in Utrecht

Na een geslaagde eerste editie, trokken 6 AtH’ers vrijdag opnieuw naar Utrecht voor de tweede editie van de Trackmeetings Utrecht. En het werd opnieuw een mooie atletiekavond in Utrecht. Bij aankomst stonden de hordes voor Mike al klaar op de rondbaan. Mike was naar Utrecht gekomen om zijn 400mH-pr aan te scherpen naar een tijd onder de 60 seconden. Op de passage van de eerste horden was wat extra aandacht gevestigd, deze ging dan ook prima. Bij de hordes op het achterste rechte stuk liet hij echter veel tijd liggen door een horde te raken en wat slordigere hordenpassages. Eenmaal verloren tijd is op een 400m horden niet meer goed te maken, dus noteerde hij een toch nog keurige 61,79. Anouk had één dag voor de CD-competitie gekozen voor het verspringen. Dit ging niet zoals gewenst, ze kwam in de eerste pogingen niet verder dan 4.29 en hield het de laatste twee pogingen voor gezien.

Sprinter Jordi was al super gemotiveerd bij het zien van de deelnemerslijst en dat werd eenmaal op de baan zeker niet minder. Jordi heeft vaak enorm profijt van felle tegenstand en dat kreeg ie op zijn 100m: met drieën op een lijn gingen ze op de finish af. Daar klokte hij een nieuwe besttijd van 11,15, met helaas een beetje teveel rugwind (+2,7 m/s). Maar langzaam kruipt hij steeds dichter naar een tijd onder de 11 seconden. Op de 200m kreeg Jordi opnieuw veel tegenstand en een iets gunstigere rugwind (+1.3 m/s). Hij bleef net boven de 23 seconden: 23,01 was zijn tweede tijd ooit. Op diezelfde 200m trok Sofie een lange versnelling voor haar CD-competitie de dag erop. Ze startte vol overgave en ging zo maximaal het rechte stuk op. Op de finishte klokte ze met 30,72 een seconde sneller af dan bij haar vorige pr.

Jorg liep de 800m en had bij voorbaat al gezien dat hij wel eens bij 800m-toploper Thijmen Kupers (pr 1:44,99) in de serie kon komen, omdat Thijmen in Utrecht ging hazen. Kort voor de start bleek Jorg zelfs bij Thijmen in de baan ingedeeld te zijn! Met een ‘boks’ werd het ijs gebroken en startte Jorg naast een van de beste 800m-lopers die NL ooit gehad heeft. Gelukkig liep Jorg vervolgens zijn eigen wedstrijd met helaas net iets teveel verval in de slotronde om een pr te kunnen noteren. Een keurige 2:15,25 kwam op de klok, wat laat zien dat zijn basisniveau over 800m een stuk vooruit is gegaan.

Ook aanwezig was Kawtar, die op Papendal traint om haar ambitie in het wheelen in te vullen. In Utrecht startte ze op de 100m en de voor haar nieuwe 800m. De 100m verliep niet volgens wens (21,46) waar ze eerder al ooit slaagde om deze afstand binnen 20 seconden af te leggen. De twee baanrondes van de 800m werden later op de avond voltooid in 2:41,60.

De uitslagen vind je hier.