Timo strijdbaar in Turnhout

Timo strijdbaar in Turnhout

Crossen in België is een vak apart, bikkelen voor iedere plaats en iedere meter, het was in Turnhout niet anders. Op het terrein van de Lilse Bergen lag een geweldig divers parcours te wachten. Er werd vanaf een brede startlijn gestart op een bevroren zandstrand, wat veranderde in een zompige ondergrond. Verder waren er slingerpaden, een ontzettend steil hellinkje met dito afdaling, harde bospaden, modder en heel veel deelnemers. Deelnemers die de strijd met je aangaan en tot aan de finish vechten voor iedere plek.

Sofie mocht voor AtH het spits afbijten waarbij ze zich meteen na de start vooraan het veld meldde en als eerste de bocht omging. Er werd even gevreesd dat ze dit niet vol zou kunnen houden maar ze kwam na de bospaden en steile helling als koploopster van het kopgroepje van vijf meisjes het bos uit. Met nog 400 meter te gaan was alles nog mogelijk, maar Sofie bikkelde door waardoor er twee meisjes van het groepje af moesten. Kort daarna moest ook de nummer drie in de wedstrijd lossen waardoor Sofie alleen nog gevolgd werd door Diete Spape van Vabco Mol. Diete viel verschillende keren aan maar kwam Sofie niet voorbij. Op het allerlaatste stuk in het zompige zand naar de finish moest Sofie zich toch gewonnen geven, maar Sofie liep vandaag haar cross van het jaar. Een mooie 2e plaats die beloond werd met een medaille, 3 liter appelsap, 2 bekertjes yoghurt en een dagboek.

Daarna was het de beurt aan Jorg die hetzelfde parcours op mocht. Jorg vergat dat hij (hard) moest starten waardoor hij bijna als laatste de bocht omging en aan een flinke inhaalrace moest beginnen. Bij het verlaten van het bosgedeelte had Jorg zich opgewerkt naar plaats tien. In het laatste gedeelte van de wedstrijd kon hij nog twee jongens voorbij waardoor hij als achtste over de eindstreep kwam.

Voor Timo waren twee rondjes uitgezet die samen 1500 meter lang waren. Timo liet zich niet verrassen door de harde start van de tweedejaars D-junioren en verliet als eerste het startgedeelte, maar nam heel verstandig wat tempo terug. Kort daarna gooide De Caluwé de knuppel in het hoenderhok en trok de hele wedstrijd met een gigantische versnelling open. Timo reageerde goed door ook te versnellen en aansluiting te zoeken. De Caluwé sloeg een flink gat op een clubgenoot van Olse Merksem, deze had weer een gat op Urkens en Timo die samen op de derde en vierde plaats de tweede ronde ingingen. In die ronde bleek dat de eerste twee iets te hard waren gegaan, Timo passeerde een van de twee koplopers die kotsend langs de kant stond, en schoof dus door naar plek drie. De koploper zat er ook doorheen en werd nog achterhaald door Urkens, ook Timo kwam nog
heel dichtbij maar was zeer content met zijn derde plaats waardoor ook Johan, net als Karin, als pakezel verder mocht: vooral het pak met drie liter appelsap telde aan.

2850 meter, verdeeld over twee ronden, lagen voor Mike te wachten. Bij de start was Mike aan de buitenkant goed weg en koos positie in het grote deelnemersveld. Er ontstonden, achter de koploper, diverse groepjes, Mike moest moeite doen om aansluiting te krijgen. Bij het ingaan van de tweede ronde van 1700 meter moest hij zijn groepje laten gaan waardoor hij alleen kwam te lopen. Het groepje achter hem lag te ver achter om nog tegenstand aan hem te bieden. Toch wist Mike in de laatste ronde nog een plekje door te schuiven en vond het behalve een zware ook een mooie cross. Dus ATAC, bedankt voor de goede organisatie, volgend jaar zijn wij weer van de partij!

De uitslagen vind je hier.