Madelief Neelder veldloop Roermond

Madelief Neelder veldloop Roermond

De Neelderveldloop in Roermond vond plaats rondom de voetbalvelden van sportpark de Wijher. Het was een echte veldloop met een heuveltje als crosselement, door de organisatie waren er strobalen neergelegd waar alle deelnemers overheen moesten. Omdat deze Limbracross tevens het  Limburgs kampioenschap was, waren er meer deelnemers dan bij de andere circuit-crossen. Ruud wist bij de mannen korte cross zijn doel voor dit seizoen vandaag al te halen waardoor hij zijn lat hoger kan en gaat leggen. Mike had bij de junioren C vandaag zijn lat wat hoger gelegd dan bij de eerdere crossen dit seizoen. Er liep weer een strijdbare Mike over het parcours die aanpikte bij anderen en ze niet meer zomaar weg liet lopen. Dit werd beloond in een betere klassering en wat belangrijker is een beter gevoel.

Bij de D-junioren jongens ontstond al vroeg in de wedstrijd een kopgroepje van vijf jongens waarin Timo controlerend liep en goed reageerde op iedere versnelling. Zijn eigen versnelling plaatste hij op het meest uitgekiende moment; de concurrentie had hier geen antwoord op. Timo lag los maar even dreigden zijn achtervolgers weer terug te komen. Totdat zijn even opnieuw aanzetten er voor zorgde dat hij weer verder uitliep en zijn 3 e Limbra-overwinning veilig stelde. Voor Sanne waren bij de D-meisjes niet de strobalen of de heuvel het grootste struikelblok maar zoals altijd de start. Maar die was deze keer beter dan voorheen. Al vrij snel had ze hierdoor haar tempo te pakken en begon ze aan haar gebruikelijke inhaalrace. Vandaag liep deze bijzonder gesmeerd en raapte ze een voor een haar tegenstandsters op. Hier waren diverse meisjes bij waarvan ze nog nooit gewonnen had. Sanne kreeg loon naar werken, als eerstejaars op een keurige 15 e plaats, bij de beste helft.

Voor de 2 rondjes bij de A-pupillen stonden maar liefst 60 jongens aan de start. Op 30 meter na de start liep Abel al voorop en liet tijdens de rest van de wedstrijd de andere jongens ook niet meer in zijn buurt komen. Abel was vandaag duidelijk de sterkste en tekende voor zijn vijfde Limbra-overwinning. Daarachter liep Jorg, na een korte nacht, een bijzondere wedstrijd, als eerstejaars haakte hij aan bij de achtervolgers van Abel. Het leek voor Jorg toch te hard te gaan waardoor hij ze moest laten gaan, maar omdat hij niet op wilde geven vond hij toch weer aansluiting. Verschillende keren moest Jorg loslaten maar kwam ook iedere keer weer terug en leek het er even op dat hij nog om een podiumplek kon gaan strijden. Maar de tempowisselingen hadden teveel energie gevergd waardoor Jorg met een vijfde plaats tevreden moest en mag zijn. Bij de A-pupillen meisjes is het iedere keer weer een gigantische strijd waarin ook eerstejaars Anouk zich iedere keer roert. Anouk laat zich niet gek maken door de knetterharde start van de andere meiden maar loopt haar eigen wedstrijd. Halverwege het eerste rondje kwam ze dichter bij de koploopsters en bleef zicht houden op de kop van de wedstrijd. Omdat Anouk niet van opgeven weet kwam ze op het allerlaatste stuk vanaf positie vier nog langszij twee meisjes van Avon uit Heerlen. Deze gaven zich ook niet gewonnen waardoor het een bijzondere spannende strijd werd tot aan de finishlijn die Anouk als tweede passeerde. De nummers drie en vier kregen dezelfde tijd als Anouk. Gesterkt door haar succes in Turnhout vorige week, was Sofie er op gebrand om ook vandaag een goede klassering te halen. Achter haar clubgenote probeerde een strijdlustige Sofie de gaatjes dicht te lopen, het harde werken leverde haar een achtste plaats op in het sterke deelnemersveld. Bovendien finishte ze voor het eerst voor meisjes waar ze nog nooit van gewonnen had.

Bij de B-pupillen jongens waren de AtH-ers overdonderd door de harde start. In de eerste bocht viel Joep en kreeg twee andere jongens over
zich heen. Tim kon nog net op tijd uitwijken maar voor Joep werd de wedstrijd daarna een zwaar gevecht. Ondanks dat Tim in moest houden, passeerde hij daarna wel Pepijn, die voor de wedstrijd in het spel met andere kinderen al veel energie verbruikt had. Tim vond aansluiting bij Adam waarna Tim en Adam alleen nog oog voor elkaar hadden en samen een wedstrijd tegen elkaar liepen. Pepijn kwam niet meer dichterbij en gaat zeer waarschijnlijk deze wedstrijd strepen in zijn algemeen klassement. Datzelfde strepen geldt ook voor een niet helemaal fitte Lieve bij de meisjes pupillen B. Na haar weekje ziek zijn, was ze nog niet helemaal fit maar wilde zelf heel graag lopen. Normaal gesproken strijdt ze mee om de ereplaatsen maar vandaag was daar de benodigde energie niet voor aanwezig. Madelief daarentegen voelde zich goed en vloog er vanaf de start vol in. Gaandeweg de wedstrijd moest ze wat terrein prijsgeven maar ze vocht dapper door. Flink aangemoedigd door de supporters wist ze op het allerlaatste stuk nog een keer te versnellen en een positie te winnen.

Door het Limburgs kampioenschap deden er bij de C-pupillen jongens verschillende jongens mee van Limburgse clubs die nog niet eerder aan een Limbra-cross deelnamen. Zoals altijd liep Storm weer stralend zijn wedstrijd en zette hij iedere keer bij luide aanmoedigingen eventjes aan. Aan het eind was het gat met zijn voorganger te groot om nog een plaatsje door te schuiven. De kleine Aron moest in het begin flink aanpoten om bij te blijven maar gaandeweg de wedstrijd ging het tempo bij de rest omlaag en bij Aron omhoog. Zachtjes aan kwam hij dichterbij de rest en mocht
als vierde finisher de houten medaille in ontvangst nemen.

De uitslagen vind je hier.