Bo Brabants Kampioene 1000 meter

Bo Brabants Kampioene 1000 meter

In het mooie atletiekstadion “De Kuip” in Uden werd door AV De Keien het Brabants Kampioenschap voor CD-junioren georganiseerd. Bij de D-junioren meisjes was Bo een van de favorieten op de 1000m. Meteen na het startschot nam Bieke Schipperen van Scorpio uit Oosterhout, op papier de tijdsnelste, gedecideerd de leiding. Bo aarzelde geen moment en sloot als enige aan. Ondanks het erg hoge tempo gaf Bo geen meter prijs en kon als enige Schipperen blijven volgen. Met nog 100 meter te gaan zette Bo aan en gaf ze haar concurrente het nakijken. Ze won overtuigend de Brabantse titel in een nieuw PR: 3.05.90.

Op de 80m sprint C-meisjes moest Lara door de series heen zien te komen, de eerste drie aangevuld met 7 tijdsnelsten gingen door naar de halve finale. Als tweede in haar serie mocht ze rechtstreeks door naar de halve finale, de tijd die op de klok verscheen was een aangename verrassing: 11.02. Haar oude PR verbroken met 0.2 sec. Later op de dag in de halve finale ging ze met 11.05 nog eens onder haar oude tijd en ook ditmaal was dat genoeg om een ronde verder te gaan: de finale. De starttijd van de finale zorgde er wel voor dat ze niet helemaal uitgerust aan de start kon verschijnen. Een half uur voor de finale 80m begon het verspringen waar ze na 3 pogingen met 4.46 op een gedeelde 8 e plaats stond. Omdat de eerste 8 naar de finale gingen werd naar de tweede verste sprong gekeken, helaas voor Lara had haar concurrente een betere tweede sprong staan waardoor Lara op plaats 9 terecht kwam. Snel het zand uit de sokken en naar de start van de sprintfinale waar Lara iets te snel vertrok en de valse start op haar naam kreeg. Bij de tweede start was ze het laatste uit de blokken en kreeg ze de achterstand niet meer goed gemaakt, met toch nog een 11.23 werd ze 8e.

Net als Bo hoorde Thijs op de 800m bij de C-jongens tot de favorieten, hij had de tweede snelste tijd op papier, slechts 0.37 achter Abernethy van Eindhoven Atletiek. Bij het invoegen na de eerste bocht zocht Thijs naar de concurrentie en sloot achter de koploper aan. De doorkomst op 400m liet een langzamere tussentijd zien dan we van Thijs gewend zijn. Door vermoeide benen kon Thijs de kop niet overnemen en moest hij toestaan dat hij voorbij gelopen werd. Hij wist de schade beperkt te houden en kwam als 5e in 2.09.36 over de finish.

C-junior Mike hield het vandaag bij het korte werk. Op de 100m ging hij met 13.70 als 7e tijdsnelste in de series door naar de halve finale. In de series van de 100m met horden dook hij voor het eerst onder de 18 seconden. Met 17.92, een PR-verbetering van 0.25 sec, was hij de eerste tijdsnelste en was daarmee verzekerd van een finaleplaats aan het eind van de dag. Tussendoor was de halve finale van de 100m waarin Mike met 13.75 geen finaleplaats kon afdwingen. In de finale van de 100m horden kwam hij als 7e over de finish.

Bij de jongens D maakten Dinand, Jeroen en Timo hun debuut op een kampioenschap. In de laatste serie op de 80m sprint was Timo erg laat uit het startblok en bleef boven zijn PR. Precies een uur later ging hij van start in de snelste serie van de 1000m. Hij kon niet voorkomen dat er een gaatje viel maar kon de laatste 200 meter toch nog iets versnellen waardoor hij nog twee jongens voorbij kon lopen en als 7 e een nieuw PR op de klok zag verschijnen: 3.16.73, drie seconden sneller dan zijn beste tijd. In de serie daarvoor ging Dinand hard van start en moest Jeroen even op gang komen. Toen Jeroen Dinand passeerde, sloot Dinand nog even aan maar moest zijn clubgenoot uiteindelijk laten gaan en kwam in een niemandsland te lopen. Voor Jeroen was de koploper al te ver vooruit maar dat weerhield hem niet om een nieuw PR te lopen: 3.22.07, meer dan vier seconden sneller en op een tiende plaats overall te eindigen. Voordat Dinand aan zijn 1000m begon had hij al zes pogingen gehad bij het kogelstoten waar hij 7.74 liet opmeten wat goed was voor een 7e plaats. Meteen na de 1000m was zijn tweede werponderdeel: speer waarbij zijn laatste poging de beste was: 12 e met 22.13. Bij zijn derde werponderdeel discus ging het niet helemaal zoals Dinand zich had voorgesteld: de eerste 2 pogingen waren ongeldig, in de laatste poging bleef hij met 13.07 beneden zijn kunnen.

Nadat we Jeroen van de organiserende vereniging nog hadden laten weten dat we zeer tevreden waren over de organisatie, namen we op de terugreis naar Helmond een gouden medaille, vijf PR’s waarvan 2 clubrecords (Bo en Lara) mee. De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie