Joep springt ver in Mol

Joep springt ver in Mol

Nadat er 53 deelnemerskaartjes waren ingevuld, Ketje nieuwe Belgische fans had, Ian “zijn” klok weer had gevonden en Lara wist dat ze vandaag cadet was kon het Mollekescriterium van start gaan. Voor C-junior Thijs begon de wedstrijd met een nieuw onderdeel: 300 meter. Op zijn deelnemerskaartje was een geschatte 40.15 ingevuld. Die inschatting was helemaal goed, Thijs kwam in 40.16 als 4 e over de finish. In dezelfde serie verpletterde eerstejaars Mike zijn PR met bijna 10 seconden. Bij kogel ging Mike net over de 6 meter en bleef Thijs op 8.31 steken. Het hoogspringen ging bij Mike niet naar volle tevredenheid en leverde de 1.50 voor Thijs weer een vierde plaats op. Net als Thijs maakte Lara, bij de meisjes, haar debuut op de 300 meter en ook zij werd hier 4e. Een half uur later won ze bij het hoogspringen haar eerste bronzen Mollekesmedaille. Voor haar kogelprestatie van 7.75 mocht ze op het hoogste treetje van het podium staan. Voor de D-junioren begon de wedstrijd met discus waarbij Ian 3 meter verder wierp dan zijn oude afstand. In de snelste serie van de 80 meter troffen Ian en Timo elkaar. Met de eindtijden dichtbij hun PR’s lieten ze allebei een prima sprint zien, waarbij Timo de snelste eerstejaars was. Op de 1000 meter ontstond na de start een kopgroep van vijf jongens waarin Timo zich bevond. Toen na 600m het tempo zakte nam Timo de kop over en trok het veld uit elkaar. Hij werd nog wel gepasseerd maar liep naar zijn tweede beste tijd ooit en kreeg de zilveren medaille.

Bij de oudste pupillen jongens waren voor Cas alle onderdelen nieuw. Maar dat weerhield hem niet om in het startblok te gaan zitten waar hij bijzonder goed uitkwam. De daaropvolgende 60 meters gingen ook goed met als resultaat een keurige 9.45, slechts 0.01 achter de seriewinnaar. Van de 25 deelnemers werd hij keurig zesde. Daarna stond discus op het programma wat hij moeilijk vond maar wel geldige worpen liet opmeten. Verspringen is voor A-pupillen in België lastiger dan in Nederland, in België geen afzetvak maar wordt al gemeten vanaf de afzetbalk. Hier eindigde Cas midden in het deelnemersveld. Voor de 1000m had hij als raad meegekregen: niet te hard van start. Deze raad werd goed opgevolgd, hij begon achteraan in het veld en gaandeweg de wedstrijd kon hij met af en toe een versnelling jongens in gaan halen. Met nog een flinke eindsprint kwam hij in 3.55.97 ruim beneden de vier minuten over de finish.

Bij de even oude meisjes was ook de 60m sprint het eerste onderdeel. Zowel Maebh als Sanne kwamen in de buurt van hun PR maar een verbetering zat er vandaag niet in. Net als bij Cas werd bij ver ook hier vanaf de balk gemeten waardoor de gesprongen afstanden minder ver waren dan normaal, Sanne wist de schade nog beperkt te houden. Op het lange looponderdeel had Sanne het moeilijk, bij andere wedstrijden komt ze in het laatste gedeelte altijd nog opzetten maar dat lukte vandaag niet. Bij het laatste onderdeel ging de discus van Sanne langer door de lucht dan bij eerdere wedstrijden, een verbetering van 71 cm.

De B- en C-pupillen zijn in België één categorie: de Benjamins waardoor Tim en Joep, beiden C, samen met Jorg (B) op konden trekken. Met de 1 kg kogel kwam Tim weer ruim over de 5 meter en zette Joep met 3.65 zijn eerste prestatie op dit onderdeel neer. Terwijl in Nederland de jongste pupillen nog maar 40m lopen op de sprint wordt er in België op deze leeftijd al 60m gesprint. Voor Joep was dit nieuw maar die bood goed tegenstand in zijn serie waarin Tim wat achterbleef. In de tweede serie was Jorg in felle strijd om de eerste plaats gewikkeld. Jorg werd tweede in een nieuw PR 9.29, slechts 0.02 achter de winnaar, kort na zijn sprint kreeg hij de zilveren medaille omgehangen. Bij het verspringen liet Jorg zien dat de 3.89 van twee weken geleden geen uitschieter was. Hij sprong in Mol naar 3.87 wat hem de eerste plaats en weer een mooie medaille opleverde. Daarachter deed ook Joep goede zaken, hij verbeterde zijn PR met 33 cm naar 2.83, Tim kwam tot 2.32. Na een snelle start werd Jorg bij het ingaan van de laatste ronde gepasseerd. Jorg liet een gat vallen wat langzaam groter werd. Op 170m voor de finish besloot Jorg eens “goed” om te kijken om te zien wat er achter hem allemaal gebeurde. Hij kreeg het advies: “niet omkijken” toegeroepen, draaide zich weer om en besloot een gruwelijke eindsprint in te zetten waardoor hij alsnog als tweede finishte en weer een medaille om kreeg gehangen. Tim had vandaag zijn dag niet en was ook op de 600m meer tegen zichzelf aan het strijden dan tegen de rest, maar zoals altijd gaf Tim niet op.

Ook de jongste meisjes Lieve, Madelief en Nena (C-pupillen) troffen in Sofie (B) een oude rot in het vak. Zij begonnen hun wedstrijd met verspringen waarop nieuwkomer Nena in haar vorige en eerste wedstrijd meteen een nieuw clubrecord sprong. Vandaag ging ze weer over de 3 meter en was ze 2e bij de C-pupillen. Lieve en Sofie haalden de 3 metergrens in Mol niet, ook Madelief bleef achter bij haar beste prestatie. Op de 60m won Nena de eerste serie en was Madelief 0.13 sneller dan in haar vorige wedstrijd. Ook Lieve wist haar PR met 0.13 te verbeteren tot 10.57 wat de derde tijd was bij de C-pupillen. Sofie wist Lieve in de serie net voor te blijven. Sofie stootte de 1 kg kogel boven de 5 meter, voor Madelief ging de kogel richting haar PR, voor Lieve was dit een nieuw onderdeel. Alle dames gingen in een serie van start op de 600m wat met 23 deelneemsters een volle baan betekende. Sofie vertrok hard van start maar moest de twee koploopsters laten gaan. Ze liep op medaillekoers maar er kwamen aanvallen van achteruit die ze wist af te slaan waardoor ook Sofie een Mollekesmedaille omgehangen kreeg voor haar derde plaats. Achter Sofie liep Lieve naar een nieuw PR: 2.23.54, een verbetering van meer dan vijf seconden en was ze de snelste van haar geboortejaar. Ook voor Madelief kwam er een nieuw PR op de klokken, haar 2.36.79 betekende een PR-verbetering van meer dan 7 seconden. Voor Nena was het haar eerste 600m waarbij ze een mooie 2.33.31 neerzette.

Het criterium werd met een estafettewedstrijd in alle categorieën afgesloten waarbij ook mix-teams mogen starten. Bij de C-junioren jongens was het vaste estafetteteam in Mol aanwezig waardoor die in hun eigen volgorde: Mike, Ian, Timo en Thijs konden lopen. Met bijna allemaal goede wissels liepen de jongens zonder tegenstand de 4x100m naar 53.79. Bij de A-pupillen jongens liep Cas als tweede loper in een mix-team samen met “gastlid” Marco van PH Vught en Ivar van AV-LGD aangevuld met een Belgische jongen. Zij finishten na de 4x60m in 40.26 als derde. Het Belgische A- pupillenteam bij de meisjes waar Maebh startloopster was noteerde als tweede team een 38.27 op de 4x60m. Bij de jongste meisjes legden Madelief, Nena en Sofie aangevuld met Kirsten van AV-LGD beslag op de 4 e plaats in 45.68. Helaas werd het jongensteam met Joep, Jorg , Tim en Myka van AV-LGD gediskwalificeerd vanwege een foute wissel.

De uitslagen vind je hier.


Bij de Kidsrun, het bijprogramma bij het NK senioren in Utrecht, was Abel twee keer de snelste. Op vrijdag wist hij de 60m sprint in de stromende regen te winnen in 9.65 en zondag won hij de 600m in 1.53.05. Bij de meisjes was Anouk in haar leeftijdscategorie op de 600m ook de snelste. Ze verbeterde bovendien haar PR met meer dan 3 seconden naar 2.04.24. Adam kwam bij de jongens als zevende over de finish op zijn 600m in 2.26.54.

De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie