Abel van kop af aan naar de winst in Heusden

Abel van kop af aan naar de winst in Heusden

Het Belgische plaatsje Heusden-Zolder is binnen de atletiek bekend om “hun Nacht”. Deze Nacht van de Atletiek is, na de Diamond League in Brussel, de grootste atletiekwedstrijd van de Benelux. Dit jaar was “de Nacht” bovendien de laatste kans om aan de limieten voor het WK in Londen te voldoen. Spektakel genoeg dus.

Maar eerst ging de jeugd, die aan de wedstrijdlimieten had voldaan, in het voorprogramma de strijd met elkaar aan. Op de 1000m voor tweedejaars D-meisjes liep het voor Bo vanaf de start al niet lekker. Vooraan ging het hard maar Bo had vandaag niet de benen om het tempo te kunnen volgen. Ook bij de eerstejaars D-jongens werd hard vertrokken en kon Timo net niet aansluiten bij een groep waardoor hij na 300 meter alleen tegen de wind op moest boksen. Na 450m viel de groep voor hem uit elkaar en begon Timo op hen in te lopen. Door een eindversnelling van 150m ging hij nog een aantal jongens voorbij en was er behalve een 8 e plaats ook een nieuw PR aan de finish.

Eerstejaars A-pupil Abel, vorig jaar winnaar bij de B-pupillen, maakte meteen na de start duidelijk wat hij vandaag van plan was: winnen. Hij nam meteen de koppositie en bouwde zijn voorsprong gemakkelijk lopend uit. Van de microfonist kreeg hij complimenten over zijn mooie loopstijl. Ook de flinke eindsprint van zijn achtervolger bracht Abel’s winnende positie niet meer in gevaar. Even later kreeg hij voor de hoofdtribune de gouden medaille omgehangen.

Voor de B-pupillen stond een 600m op het programma. Bij de jongens liep Jorg kort na de start in tweede positie. Toen de koploper het tempo liet zakken, nam Jorg de koppositie over. Na 300m kwam het wind-tegenstuk en werd er door de concurrentie van Jorg geprofiteerd. In de laatste bocht kwamen zijn twee achtervolgers over Jorg heen. Maar Jorg bleef zich vastbijten en kon nog een keer extra aanzetten. Zilver voor Jorg! Ook bij de meisjes werd hard gestart waardoor Anouk wat achterop raakte. Na 150m begon ze aan de buitenkant aan een grote inhaalrace waarna ze op een 6e plaats eindigde en weer onder de 2.05 liep, 2.04.94; ook de nummers 4 en 5 liepen in de 2.04. Sofie had het goede tempo te pakken maar kon helaas het laatste stuk niet meer aanzetten en moest toezien dat ze nog voorbij gelopen werd. Voor alle jeugdatleetjes was het weer een bijzondere ervaring om in zo’n ambiance deel te mogen nemen.

Voorzien van Belgische frieten was het daarna vanaf de tribune genieten van het internationale hoofdprogramma en leefden we mee met o.a. Susan Krumins, de zusjes de Witte, de Nederlandse 4x400m-ploeg en met de buitenlandse prestaties. De AtH-uitslagen vind je hier.

Geef een reactie