Abel en Joep op de 4x100 competitie

Abel en Joep op de 4x100 competitie

De eerste competitiewedstrijd werd door de Atletiekunie vanwege corona afgelast. Besloten werd om de tweede wedstrijd voor CD-junioren op 19 juni te houden maar deze niet mee te laten tellen. Direct na het toestaan van sportwedstrijden t/m 17 jaar was binnen AtH besloten om, naast de Trackmeeting op 24 juli, ook een jeugdwedstrijd te organiseren op 20 juni op de atletiekbaan in Eindhoven. Om de in de groei zijnde jeugd niet te veel te belasten werd hen de keuze gegeven welke competitie-onderdelen ze mee wilden doen. Iedereen koos ervoor om zijn favoriete onderdeel zondag tijdens de eigen wedstrijd te doen. Maar ze vonden het wel leuk om samen een dagje op te trekken. Met die gegevens kwam niet de sterkste opstelling uit de bus maar het plezier was er niet minder om. Bovendien was er een team bij de C-meisjes en C-jongens ingeschreven. Wat voor de D-junioren inhield dat ze zich met ouderen moesten meten.

De dag begon goed: jarige Tim werd enthousiast ontvangen. Hij mocht samen met Jorg, Abel en Joep de eerste punten binnenhalen voor het team. Er was enig oponthoud bij de start, waar van de zes startlopers alleen Jorg de startcommando’s kende. Bij het commando herstellen bleven er vijf zitten en ging er eentje keurig achter zijn blok staan. Hoe dan ook, de estafette werd gelopen, de wissels geldig, de eerste punten binnen. De volgende werden binnengehaald door Abel, de enige C-junior in het team, die zijn PR met kogel verbeterde met 21 cm: 6.25 m. Gelukkig was het onkruid uit de verspringbak verwijderd zodat de landingsplek voor Jorg geplaveid was. Vandaag was de techniek een beetje slordig waardoor Jorg niet helemaal tevreden was. Dat was Joep wel bij discus waarop hij zijn wedstrijddebuut maakte en een mooi mikpunt heeft neergezet. Adam en Niels namen vandaag het lange looponderdeel voor hun rekening. Adam had deze afstand al eens gelopen en was vandaag 0.08 sec sneller. Niels werd in het diepe gegooid, hij kon aansluiten bij twee andere lopers, die toch net iets te hard leken te gaan. Maar hij zette alles op alles om het contact niet te verliezen, op het laatste rechte eind had hij meer over dan zijn voorganger en kon deze nog ruim passeren, mooie debuuttijd: 2.32.93. Voor Tim was het vandaag de eerste keer dat hij vanaf de balk moest verspingen. Niet alleen de 800m was nieuw voor Niels, een goed uur later ook een debuut op de 300 met 7 horden. Hij zag zijn clubgenoot Abel voorbij komen. Abel verbeterde zijn PR met 9! sec tot 48.67.

Even later stond Tim tussen de grote jongens om met de 4 kg-kogel te stoten. Het dubbele gewicht van vorig jaar. Was Joep blij met zijn discus-prestatie dat was niet het geval met hoog. Trof Jorg enig oponthoud bij de start van de 4x100m, ook bij de 100m sprint moesten hij en anderen weer een tijd wachten. Er stonden series van 8 atleten gepland maar er waren maar 7 startblokken in Best. Na een behoorlijke wachttijd maakten Adam en Niels hun debuut op deze afstand. Jorg had die al eens eerder gelopen maar was vandaag 0.26 sec sneller. Adam had de eer om als laatste van het jongensteam in actie te komen met de discus. Hij was blij met zijn debuutafstand.

Omdat er bij de meisjes een aantal afmeldingen waren was het team niet compleet. Aan Anouk de eer om de eerste punten binnen te halen met ver. Als D-juniore won ze de wedstrijd, ook al bleef ze 30 cm van haar PR verwijderd. En we kennen Anouk: dan is ze niet helemaal tevreden. Dat was Sanne wel, ze wierp haar speer 70cm verder dan ooit eerder. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Dat sloeg vandaag op Lieve. Na haar twee eerdere succesvolle hoogspringwedstrijden ging het vandaag wat minder. Sanne benaderde haar beste prestatie met de kogel. Ondertussen had Marta, die vanochtend een examen moest maken, zich bij de groep gevoegd. Won Anouk het verspringen, Lieve sprong als eerstejaars D naar de derde plaats, ondanks dat ze 30cm van haar PR verwijderd bleef. Marta en Lieve troffen elkaar in dezelfde serie op de 300m horden. Ze gingen gelijk op maar Lieve was iets sneller op het laatste stuk. Ondertussen wierp Anouk de zwaardere C-speer verder dan haar PR met het D-junioren gewicht. Marta kon na de horden meteen door naar hoog voor een PR-evenaring. Lange-afstandliefhebbers Anouk en Sanne hadden beiden gekozen om een 80 meter te lopen. Voor Anouk een niet onverdienstelijke kennismaking met deze afstand, Sanne was al eens sneller. Marta sloot de prestatiereeks af met een PR met de kogel + 16 cm.

Zoals altijd vielen sommige prestaties mee, andere tegen. Maar ze hebben zich prima met elkaar vermaakt. Zo goed dat zelfs Lieke ging verzitten. We zijn benieuwd wat ze morgen in petto hebben bij onze eigen AtH Jeugdtrackmeeting.

De uitslagen vind je hier.