Noor tijdens de eigen Jeugdtrackmeeting Eindhoven

Noor Fodil (Atletiekvereniging ATH, MPMini)

Hier had iedereen lang op gewacht. Sinds lange tijd weer sportwedstrijden, weliswaar t/m 17 jaar, maar toch. Toen het sein hiervoor op groen ging, was iedereen binnen AtH enthousiast om een wedstrijd te organiseren en mee te helpen. Het resultaat hiervan beleefden we afgelopen zondag samen met 270 deelnemers uit heel Nederland. Mede door het perfecte atletiekweer was er een relaxte sfeer op de baan in Eindhoven. Dit samen met de geleverde prestaties zorgde voor een atletiekfeest. Reikhalzend werd uitgekeken naar de prestatie van speerwerper Ryan Jansen van Scorpio uit Oosterhout. Jansen wil zich kwalificeren voor de EK U18. Zijn worp zondag van 66.01 was helaas niet toereikend om de limiet van 69.00 meter te halen. Onze eigen AtH-deelnemers verbeterden diverse persoonlijke records. Van de 105 prestaties werden er 82 verbeterd waarvan 3 een nieuw clubrecord betekende. Vanwege het grote deelnemersaantal is niet, zoals gewoonlijk, iedereen genoemd in dit stukje. Dat wil niet zeggen dat de prestaties er minder om zijn. Alle prestaties en statistieken vind je terug op onze site.

U18

Timo had een perfecte serie op de 800m, de koploper ging te hard maar Timo kon bij de achtervolgers aansluiten. De klokken lieten een PR-verbetering van 5 seconden zien, met 2.10.66 is Timo voor nu tevreden.

Junioren C

De beste AtH-prestatie in deze leeftijdscategorie kwam op naam van D-juniore Anouk. Ze maakte haar debuut op de 1500m, wist niet wat ze van deze moeilijke afstand moest verwachten. Met 5.08.50 slaagde ze ruimschoots voor haar debuut, ze verbeterde bovendien het clubrecord van Sanne Michiels met 35 seconden.

Junioren D

Alle deelnemende ATH-ers gingen met minstens 1 PR naar huis. Bij de meisjes viel de 600m van Lieve op. Als eerstejaars liep ze een keurige 1.53.56; meer dan tien seconden sneller dan haar beste tijd.

De jongens zorgden voor twee nieuwe clubrecords. Jorg was op de 80m 0.16 seconden sneller: 11.02. Daarmee liep hij Mike van Wouwe (11.16) uit de boeken. Op het middenterrein zette Joep zijn stijgende lijn met speer voort. Eerder behaalde afstanden dit jaar: 21.27 en 24.70. Vandaag rolde het meetlint uit naar 26.75. Weer 2 meter 5 verder en 84 cm verder dan het clubrecord van Dinand Weerts uit 2018. Behalve Joep lieten ook Tim en Adam de speer resp. 4,5 en 6 meter verder neerkomen. Niels zette een keurige debuuttijd neer op de 600m.

A-pupillen

Alsof ze het afgesproken hadden: Aron, Haris en Thomas verbeterden zich alle drie 19 cm bij ver. Haris liep ook nog eens 18 seconden sneller op de 600m dan bij de onderlinge wedstrijd. Op de 60m verbeterden alle AtH-ers zich, Aron was grootverdiener met anderhalve seconde. Dat deed Jade ook bij de meisjes. Ze liep als eerstejaars in haar eerste wedstrijd naar 9.58 (onderling liep ze 10.93). Jade is nog slechts 0.20 verwijderd van het clubrecord. Isra deelde haar 600 meter beter in dan bij de onderlinge wedstrijd, was meer dan 1 minuut sneller.

B-pupillen

Voor Marcus was er een grote PR-verbetering op de 40 m sprint. Hij was bijna een volle seconde sneller dan voorheen, Jimi bijna een halve seconde. Alle andere prestaties van Jimi en Marcus waren een PR-verbetering.

C-pupillen

Nina was op de 40 m sprint de snelste van alle deelneemsters, daar was wel een PR verbetering van 0.18 voor nodig. Wende en Keet namen voor het eerst aan een wedstrijd deel.

C-pupillen

Ook bij de C-pupillen was een AtH-er de snelste op de sprint. Kick won deze afstand gemakkelijk, ook in een nieuw PR -0.43 sec. Bram deed daar nog een schepje bovenop, 0.67 sneller dan bij de eerdere onderlinge wedstrijd. Op de 600m hoefde Dex maar een andere atleet voor zich te dulden, hij verbeterde zichzelf met meer dan 11 seconden. Bram kwam enkele centimeters tekort om het verspringen te winnen maar pluste wel 19 centimeter. Sarah won de onderdelen sprint en ver. Haar 7.68 op de 40 is meer dan een halve seconde dan haar oude beste prestatie.

Mini-pupillen

Bij de allerjongsten waren er nieuwe onderdelen voor de drie AtH-ers. Bij de jongens verbeterde Jamez zijn PR met 0.72 op de 40m sprint. Damin liet de bal 2 meter verder in het gras belanden. Ook Noor was sneller op de sprintafstand: 0.63 seconden. Bij ver kwamen er 11 cm bij.

Na dit weekend mogen ook de wedstrijden voor de oudere leeftijdscategorieën van start. Het loopt dan ook storm met de inschrijvingen voor de AtH-Trackmeeting op 24 juli. Hopelijk wordt dat net zo’n succes als vorig jaar én deze jeugdeditie.

De uitslagen vind je hier. Foto: Ed Turk (klik hier voor meer foto’s)