Mannenploeg 5e (landelijk 33e)

Mannenploeg 5e (landelijk 33e)

Tijdens de derde en laatste competitiewedstrijd van dit baanseizoen waren de felle zon, harde wind en 15 concurrerende teams de tegenstanders van het mannenteam van AtH. Vanuit de schaduwrijke “AtH-zithoek” werden Jean-Paul en Tom gadegeslagen bij het eerste onderdeel: kogelslingeren. A-junior Tom maakte zijn debuut op dit onderdeel en moest meteen met het zware “mannengewicht” van 7,26 kg aan de bak. Met zijn 14 meter 28 was Tom tevreden. De ervaren Jean-Paul mocht helaas niet met zijn eigen materiaal werpen, maar wierp desondanks naar een nieuw PR van 14.79 wat tevens een verbetering is van zijn clubrecord bij de mannen 45. Op het rechte stuk van de baan waren de 1.07 meter hoge horden voor Dirk opgesteld. In de snelste serie kwam Dirk als derde in 16.89 over de finish, slechts 0.07 boven zijn PR.

Een niet helemaal fitte Jeffrey sprong met flinke tegenwind toch naar een nieuw PR. Zijn 5.34 betekende een verbetering van 18cm. Tijdens het verspringen kon Jeffrey Niels 2 keer aanmoedigen tijdens de 800m. Niels scherpte zijn 4 weken oude PR met 0.27 sec aan naar 2.02.99. Bij het kogelstoten kon Jean-Paul zich met zijn 7.75 niet verbeteren maar was er voor Tom die in een latere groep startte wel een richtprestatie waar hij overheen moest. Na zijn optreden op de horden mocht Dirk het rechte stuk nog een keer lopen maar dan zonder horden. De harde meewind  op het sprintstuk had wat aan kracht ingeboet maar het lange wachten voor er gestart werd, waren voor Dirk niet optimaal, zijn tijd 12.00. Net als Jean-Paul bleef ook Tom achter op zijn beste prestatie bij het kogelstoten maar zijn 8.39 was wel verder dan Jean-Paul. Omdat Daan er toch was, maakte hij gebruik van de mogelijkheid om zijn debuut op ver te maken. Daan kwam in zijn verste poging tot 4.05. Ondanks dat Jeffrey wist dat hij niet helemaal fit was, vloog hij toch vol in zijn 400m en liep de bekende 400m-verzuring tegemoet. Strijdend tot het eind kwam hij in 58.75 over de finish. Uithijgend en leunend op het hek zag hij Dirk over 1.95 springen bij hoog wat AtH meer dan 800 punten opleverde. Niels had ondanks het warme weer en met de 800m in zijn benen zijn zinnen gezet op een verbetering van zijn 10 jaar oude 5000m PR. Grote valkuil is een te snelle start maar daar trapte hij niet in, hij liep keurig op schema. Even kwam er een licht verval, maar twee ronden verder was hij die te boven en ging het gas er weer op. Met nog een hele goede laatste ronde verbeterde hij zijn AtH-tijd met 43 seconden en zijn stokoude PR met een seconde. Ondertussen werd duidelijk dat de mannen gezamenlijk aan een goede wedstrijd bezig waren en beter scoorden dan in de vorige wedstrijden. De jongste AtH-supporter van vandaag was inmiddels gearriveerd en werd meteen tot dag-mascotte benoemd. Ze zag papa Daan zijn 200m lopen in 27.49.

Voor het laatste onderdeel de 4x400m estafette werd de volgorde onderling afgesproken waardoor Jeffrey begon, wisselde met Tom, die het stokje aan Daan gaf die uiteindelijk Niels nog een rondje liet lopen. Het mannenteam werd tiende op de estafette, maar in het totaalklassement van vandaag namen ze een knappe 5e plaats in. Omdat Jeffrey moeite had de belofte aan zijn baas in te lossen om het getal 33 in zijn prestaties terug te laten komen, hebben zijn teamgenoten hem hierbij geholpen. Landelijk zijn de mannen in het eindklassement op een 33e plaats geëindigd. Nadat al het zweet, zand en stof verwijderd was, konden de mannen genieten tijdens de clubbarbecue waarbij alle clubgenoten en supporters van groot tot klein aanwezig waren.

De deelnemende teams uit poule 14 in de landelijke stand:

6. Asterix Eindhoven

9. GVAC Veldhoven

18. Swift Roermond

29. Atletiek Maastricht

32. AVV Valkenswaard

33. AtH Helmond

35. AVR’69 Reusel

38. AVON Heerlen

41. Caesar Beek

46. Lopersgroep Deurne

51. De Keien Uden

52. Atletiek Leudal

60. HAC Helmond

61. Asterix team 2 Eindhoven

68. GM Best

71. GAC Gemert

77. Swift team 2 Roermond

De uitslagen vind je hier.