Claire lost Grietje af in de estafette

Claire lost Grietje af in de estafette

De derde en laatste competitiewedstrijd voor CD-junioren vond plaats in het mooie stadion “De Kuip” in Uden. De zon scheen uitbundig waardoor we blij waren met onze plaats in de schaduw. Zowel de jongens als de meisjes verrasten door als 4e en 6bij de C-junioren  te eindigen, vooral omdat de C-teams buiten een enkele C-junior vooral uit (eerstejaars!) D-junioren bestaan.

Bij de jongens waren de eerste punten voor Dinand bij het kogelstoten. Met de 3 kg stootte hij naar een nieuw PR, + 64cm en ging daarmee voor het eerst over de 8 meter. De wissels op de estafette waren minder dan de vorige wedstrijden. In de eerste groep van het hoogspringen kwam Thijmen niet helemaal goed in de wedstrijd en bleef steken op 1.20. In de verspringbak zette Mike een keurige serie sprongen neer, zijn 4.94 leverde veel punten op. Thijmen maakte zijn debuut op de 800m en deelde deze heel keurig in, haakte goed aan waarbij hij op het laatste stuk nog wegliep van zijn naaste concurrenten. Timo ging na het startschot brutaal mee en leek op een nieuw PR af te stevenen. Maar het slaaptekort van het afgelopen schoolkamp brak hem op. Maar gezien zijn tijd, slechts 0.07 boven zijn PR en zijn wedstrijdindeling kan hij terug kijken op een goede 800m. In de tweede groep van het hoogspringen kreeg ook Cas geen vat op de wedstrijd, sprong wel 5 cm hoger dan Thijmen waardoor hij de punten binnenhaalde. Op de rondbaan waren de horden in de baan gezet voor de 300m horden. Tariq maakte voor het eerst kennis met dit onderdeel, Timo twijfelde bij een enkele horde maar kwam in de buurt van zijn PR. Ondanks drie “dribbelhordepassages” bleef Mike er slechts 0.05 boven. Terwijl Tariq in de verspringbak op jacht ging naar de 4 meter, wierp Dinand vanuit de discusring over de 20 meter. Tariq bleef bij ver te ver voor de balk om in zijn missie te slagen. De afsluitende 100 meter werd met flinke tegenwind gelopen wat niet bevorderlijk was voor de tijden van Cas, Mike en Timo. Gezamenlijk wisten de jongens genoeg punten bij elkaar te verdienen om in deze poule op een  keurige vierde plaats van de 12 deelnemende teams te eindigen.

Voor het eerst dit seizoen was het meisjesteam compleet. Na de valse start van Grietje op de estafette waren na een herstart de eerste punten binnen. Claire kon vandaag geen geldige serieuze poging op laten meten bij speer. Na in de eerste poging een prikafstand te hebben neergezet waren de andere drie pogingen ongeldig. Marta was niet tevreden met haar sprong van 3.63 nadat ze eerder al over de 4 meter sprong. Een grote verrassing was de hoogtesprong van “Kimmie” die ook zichzelf verbaasde. Op 1.30 haperde ze even maar uiteindelijk sprong ze gemakkelijk over 1.35. Sanne houdt van warm loopweer en liet dat ook zien, ze ging een stuk harder van start dan anders op de voor haar korte 800m. Ze kreeg aansluiting bij andere meisjes en liep ver onder de tussentijden van haar PR. Op het laatste rechte stuk was ze in een felle eindsprint verwikkeld die ze ook nog won. In de volgende serie had Claire een prima start en een groepje gevonden om aan te sluiten. Na 200m sprintte Claire voorbij waardoor ze de volle wind tegen kreeg. Haar tempo zakte en er volgde een zware ronde. Door een flinke eindsprint wist ze de schade nog beperkt te houden. Sanne kon meteen door naar kogel waar ze met de 3 kg kogel heel dichtbij haar PR stootte. Op de 300m horden vertrok Grietje hard en sprong nagenoeg gelijk met de anderen. De hordenpassage op de vijfde horde ging niet helemaal goed waardoor Grietje viel. Na enige vertwijfeling stond ze op en liep toch door naar de finish. Voor Marta was dit een nieuw onderdeel waarbij ook niet alle hordenpassages vlekkeloos waren. Toch dook ze gelijk onder de minuut. Over haar hoogspringen was Marta niet helemaal tevreden. D-juniore “Kimmie” kreeg de C-junioren sprintafstand, 80m voor haar kiezen maar liep naar een keurige tijd. Grietje was haar val over de horde te boven, ze verbeterde haar PR op de sprint met 0.22 sec. Net als bij de jongens waren er bij de meisjes ook 12 teams waarvan de jonge AtH-meisjes op de 6e plaats eindigde.

De uitslagen vind je hier.