Speeltuin Helmond-West 2018

Speeltuin Helmond-West 2018

Dinsdag na de training werd er gevraagd wie er zin had om vrijdag mee te gaan naar een avondwedstrijd bij Atos in Amsterdam-Noord. De inschrijving sloot een paar uur later dus haast was geboden. Helaas moest Tom, een paar dagen later door een blessure afhaken. De anderen werden op vrijdag op de prachtige baan van Atos opgewacht door een ijskoude wind.

De wedstrijd werd gestart met de pupillen die in een tijdsbestek van 2 uur vijf onderdelen in een meerkampvorm aangeboden kregen. Bij de jongens eerstejaars A-pupillen begon Jorg met vortex, het onderdeel waarop hij geen grootverdiener is. Bij het polsver kreeg Jorg het voor elkaar om minder ver te komen dan bij het gewone verspringen. Op de 60m horden was Jorg vooraan het veld te vinden en liep hij naar een nieuwe beste tijd. Helaas voor Jorg stonden de horden 5 cm lager dan die van het clubrecord. De kogel ging 50 cm verder dan zijn PR van een maand geleden. Na de start van de 600m nam hij de kop en voerde het veld tot halverwege aan. Toen de kop werd overgenomen gaf Jorg nog niet op en probeerde bij te blijven. Ondanks dat hij 7 seconden boven zijn PR bleef kwam hij als tweede over de finish. Zijn meerkamptotaal was goed voor een achtste plaats. Bij de eerstejaars A-pupillen meisjes kreeg Sofie met dezelfde onderdelen te maken. De vortex vloog verder door de lucht dan ooit eerder. Ook met de polsstok kwam ze verder in de zandbak dan voorheen. Op de 60m horden was ze dit jaar al sneller geweest. Sinds ze haar kogel-PR in Hechtel over de 4 meter heeft neergezet, wil ze niet meer onder de 4 komen, ook vandaag ging ze weer over de 4 metergrens. Bij de start van de 600m week Sofie af van de rechte lijn waardoor ze werd ingesloten. Ze moest de anderen voor laten om uit de groep te komen en te kunnen gaan lopen. Ondanks dat Sofie boven haar PR bleef op deze afstand kwam ze op een keurige vijfde plaats over de finish. In het meerkampklassement werd ze negende.

Toen Sofie finishte op haar 600m sprong broer Mike over de 1.45. Ondanks de kou ging hij ook gemakkelijk over de 1.50 en lijkt het een kwestie van tijd dat hij ook over de 1.55 gaat springen. Timo maakte zijn debuut op de 1500m, en wist totaal niet wat hem op deze moeilijke afstand te wachten stond. In zijn serie volgde hij soepel lopend tot halverwege de leider. Ondanks dat hij toen wat terrein moest prijsgeven bleef hij goed doorlopen, van achteruit kwam de nummer drie dichterbij en deze vond aansluiting bij de 2 koppen kleinere en veel jongere (28 jaar leeftijdsverschil!) Timo. Toen zijn achtervolger Timo voorbij ging probeerde hij aan te klampen en door te lopen voor een mooie debuuttijd, dat lukte in 5.04.27. Met zijn tussentijden op de 600 en 1000m liet Timo zien dat zijn PR’s op beide afstanden gemakkelijk verbeterd kunnen worden.

Niels was naar Amsterdam gekomen om in wedstrijdritme te blijven. Het werd een ontspannen 1500m waarbij hij meteen na het startschot de kop nam, een medeloper meekreeg maar die viel na 1000m ver terug. Met zijn 4.21.02 was Niels tevreden. Er restte nog een start, die van Mike op de 300m. Zoals altijd was Mike scherp weg uit het blok en vloog hij er vol in. Aangekomen op het laatste rechte stuk kreeg Mike even een lichte inzinking, kon zich wel weer herpakken maar finishte toch boven zijn PR.

Na de zaterdagochtendtraining maakte de jeugd ’s middags dankbaar gebruik van de kans om zich uit te leven in de speeltuin van Helmond-West. Daar lieten ze zien dat ze over een goede conditie beschikken. In een tijdsbestek van drie uur werden alle toestellen meerdere keren gebruikt maar het bolvormige springkussen was huizenhoog favoriet, en niet alleen bij de kinderen.