Dinand werpt de discus op het Brabants kampioenschap

Dinand werpt de discus op het Brabants kampioenschap

Er stond een koude wind op de baan in Helmond tijdens de Brabantse Kampioenschappen voor CD-junioren waar werd begonnen met de estafettes. Timo, Eljah, Cas en Thijmen brachten bij de JD het stokje als zesde over de finish.

Cas en Thijmen konden meteen door naar hoog waar ze allebei de aanvangshoogte haalden maar daarna alle pogingen zagen mislukken. Voor Eljah en Timo waren de startblokken klaar gezet voor de series 80m sprint. Eljah kwam niet verder dan de series maar Timo plaatste zich rechtstreeks voor de halve finale later op de dag. Na wat ijsberen mocht hij eindelijk beginnen aan zijn 1000m. Meteen na de start nam de favoriet de kop maar kreeg ook iemand mee, daarachter 3 jongens waarvan Timo de derde loper was. Toen er voor hem een gaatje dreigde te vallen sprong hij daar mooi in en bleef goed volgen. De nummer twee in de wedstrijd was duidelijk te hard gestart en viel terug. Met nog 300m te gaan kwam van achteruit Koen Diepen uit Vught opzetten en passeerde Timo, die verzuimde om direct aan te sluiten. Diepen ging door op jacht naar een medaille, Timo reageerde 100m later door een tempoversnelling en passeerde de nummer 4 in de wedstrijd. Op het laatste rechte stuk had Timo nog veel over en liep nog wat in op de nummer 3 maar was te laat begonnen. Wel leverde het hem een nieuwe beste tijd op. De spanning was er af wat te zien was bij het verspringen. Dit keer kwam hij beter uit bij de balk en sprong naar 4.36 wat hem een finaleplaats opleverde. De 4.36 was uiteindelijk goed voor zijn tweede 4e plaats, Timo kwam slechts 6 cm tekort voor het brons. Tussen het verspringen door moest hij ook nog met het verspringzand in zijn spikes een halve finale op de sprint lopen.

Ook een druk programma had Dinand die aan alle drie de werponderdelen deelnam. Na 3 pogingen bij kogel had hij zich geplaatst voor de finale bij het kogelstoten. Met 9.27 was er ook voor Dinand een vierde plaats. Direct na zijn zesde poging vanuit de kogelstootring moest hij door naar de naastgelegen discusring om te gaan discuswerpen. Ook hier bereikte hij na 3 pogingen de finale wat weer 3 extra pogingen opleverde. Maar na 6 pogingen kogel en 6 pogingen discus begon Dinand zijn arm wel te voelen. Hij had een kleine pauze voor het speerwerpen begon. Ook daar haalde hij de finale en verbeterde, ondanks al zijn werppogingen vandaag zijn PR naar 25.91.

Bij de D-meisjes beet Sanne voor AtH het spits af bij discus waarop ze zich niet kon verbeteren. Samen met Claire startte ze in dezelfde serie op de 1000m. Sanne heeft altijd moeite om hard te starten maar ook Claire had daar vandaag moeite mee. Ze kwam niet in haar ritme waardoor ze steeds verder naar achter zakte. Sanne kwam zoals altijd op dreef en leek dichterbij te komen. Op de laatste 100 meter begon Claire te lopen en schoof daardoor nog een plaatsje door. Sanne kwam nog dichterbij de anderen maar kon geen aansluiting meer krijgen. Marta had last van haar hak en bleef bij het verspringen dan ook ver onder haar kunnen, ze sprong 60cm onder haar haar PR van 4.09. Ook op de 60m horden meteen na ver, kwam ze niet helemaal uit de verf.

Mike zijn programma bij de C-junioren begon pas laat. Omdat een groot aantal deelnemers en toeschouwers rond 13.00 uur de baan hadden verlaten, bloedde de wedstrijd een beetje dood. Mike begon zijn middag met 100m horden en plaatste zich voor de finale. Ondanks zijn keurige 13.11 op de 100m zonder horden kwam hij hier geen ronde verder. Even later werd hij in de finale van de 100m met horden zevende en bleef met 17.79 slechts 0.04 boven zijn beste tijd. Tijdens zijn laatste onderdeel verspringen begon de vermoeidheid zijn tol te eisen. Omdat hij na 3 pogingen bij de beste acht deelnemers zat, mocht hij nog 3 extra pogingen springen. Zijn 4.91 was goed voor een zevende plaats.

De uitslagen vind je hier.