3 medailles nationale A-games 2018

3 medailles nationale A-games 2018

Al een aantal jaren worden in Soest de Nationale A-Games gehouden, de onofficiële Nederlandse Kampioenschappen voor A-pupillen. Geen officiële Nederlandse titel voor deze leeftijdsgroep maar in Soest nemen de beste A-pupillen het ieder jaar tegen elkaar op. Abel wilde vandaag op herhaling: vorig jaar won hij de 1000m bij de eerstejaars en had vandaag als doel ook bij de tweedejaars winnen. Maar voordat de 1000m van start ging, sprong hij eerst 3.78 bij ver en liep hij 9.30 op de 60m sprint. Daarna mocht hij aan zijn 1000m beginnen.

Na de start vormde zich een groep waarin Abel op de tweede plaats liep. Na 500m volgen besloot Abel de kop over te nemen en voerde het tempo op waardoor hij (steeds verder) wegliep bij de rest. Net als vorig jaar was Abel weer de snelste A-pupil van Nederland. Groot was de vreugde bij Abel toen hij zijn eindtijd zag: 3.11.97. Al het hele seizoen was hij op jacht naar de snelste Helmondse tijd ooit, die al sinds 1998 op 3.12.61 stond. Zijn nieuwe PR is een hele mooie kroon op zijn werk.

Bij de eerstejaars A-pupillen zette Jorg een hele mooie reeks uitslagen neer: 5e op de 60m horden, ook bij ver treffen we hem op een 5e plaats in de uitslagenlijst. Zijn eerste sprong was meteen raak: 4.06, bij zijn tweede poging die misschien verder was, ging er iets fout met het meten maar was zijn sprong al weggeharkt waardoor de afstand niet meer te achterhalen was. Op de 60m sprint laat Jorg het hele seizoen al zien dat hij hele snelle benen heeft. Ook vandaag, in deze wedstrijd waar de medailles verdeeld werden, hoefde hij slechts een jongen voor te laten. Met een nieuwe beste tijd van 8.85 is Jorg de tweede beste van Nederland. Nadat hij het zilver in ontvangst had genomen ging hij ook nog van start op de 1000m, waar hij een goede start had maar in baan 3 kwam te lopen. Hij kon niet invoegen en finishte ook hier op een 5eplaats, slechts 0.03 achter nummer 4.

Anouk had bij de meisjes A eerstejaars buiten de 1000m gekozen voor twee voor haar “vreemde” onderdelen: bij hoog evenaarde ze haar PR 1.05 en de vortex ging meer dan 3,5 meter verder dan voorheen. Maar daar was Anouk niet voor naar Soest gekomen. Ze wilde heel graag een podiumplaats op de 1000m. Na de start liepen er twee meisjes aan de leiding gevolgd door een groepje van vier waarvan Anouk de vierde was. Na 600m versnelde Anouk aanzienlijk en begon aan een flinke inhaalrace. Resultaat zilver in een hele mooie tijd: 3.31.26, ruim acht seconden sneller dan haar PR. In dezelfde serie 1000m raakte Sofie al direct na de start achterop en kon niet meer bij de anderen komen waardoor het een zware wedstrijd werd. Sofie begon de dag met een PR op de 60m horden: 12.84, op de 60m zonder horden kwam ze weer in de buurt van haar PR.

Abel, Anouk en Jorg liepen precies op het goede moment hun beste tijden op de 1000 en 60 meter welke extra bekroond werden met de gouden en zilveren medailles. Voor de papa’s Attila, Ruud en Johan een mooi Vaderdagcadeau. De uitslagen vind je hier.

————————————————————————————————————————

Afgelopen vrijdagavond liep hun trainer Niels in Wageningen naar een nieuw PR op de 1500m: 4.18.90. Ondanks dat hij 1000 meter kopwerk moest doen was hij 2,5 seconden sneller dan voorheen. De uitslag vind je hier.