Mike loopt voor het eerst 800m binnen 2 minuten in Oordegem (B).

Mike loopt voor het eerst 800m binnen 2 minuten in Oordegem (B).

Vier AtH-ers die op de heilige grond in Oordegem aan een IFAM-wedstrijd deel mochten nemen. Heilige grond, zo mogen we de atletiekpiste daar toch wel noemen. 262 deelnemers op de 800m aan de start, volle series die aan elkaar gewaagd waren en perfect weer.

Mike onder de 2 minuten

Mike maakte dankbaar gebruik van deze omstandigheden. Hij vloog er vol in, kwam op een derde positie te lopen in een lang gerekt lint. Mike bleef goed meegaan en kon op het laatste stuk ook nog doorgaan. Het was spannend, net boven of onder de 2: het scorebord bracht uitkomst 1.59.69! In de serie daarna ging Jorg van start. Jorg liep vorige week in Lokeren al naar een prachtig PR van 2.02.70. Hij ging iets te aarzelend weg waardoor hij in een lastige positie kwam te lopen. In de laatste ronde werd het daardoor een inhaalrace met weer een mooie tijd: 2.03.25. Ook Kevin startte in de serie daarna iets te afwachtend. De haas kwam in 59 door, Kevin liep aan de binnenkant mee. In de tweede ronde werd nog volop gesprint. Ook Kevin liep naar een nieuw PR: 2.02.68, bijna 2 seconden sneller dan zijn oude tijd.

Bij de vrouwen liep Sofie in een snelle serie achteraan het lint. Ondanks dat het lint brak had Sofie toch nog loopsters om haar heen. Sofie verbrak haar outdoor-PR met meer dan 2 seconden naar 2.19.66.

Niet alleen Mike was vandaag een winnaar. Lotte Coldeweijer won de weddenschap “Wedje maken”. Ze gokte dat Mike als eerste AtH-er dit seizoen onder de 2 minuten zou lopen. Met haar geraden tijd 1.59.90 zat ze het dichtst bij Mike’s gelopen tijd. Van “de pot” kan ze flink wat glittertjes kopen.

De uitslag vind je hier.

Pupillen in Lommel

Iets dichter bij huis namen een aantal pupillen deel aan de jeugdmeeting van DALO in Lommel. Een wedstrijd met afzonderlijke onderdelen waarop flink wat tegenstand was.

Snelle 60m Sophie

Bij de meisjes liep Sophie op de 60m sprint weer sneller. Ze verbeterde haar PR en clubrecord van 9.32 naar 9.24. Sophie veroverde met deze tijd in Lommel de tweede plaats en mocht daarvoor naar het erepodium. Ook voor Daphne was er een PR-verbetering op de 60m – 0.03 sec. Op de 1000m liep Daphne meer dan vijf seconden harder dan ze eerder deed. Verspringen is lastig in België voor A-pupillen omdat daar niet met een afzetvak wordt gewerkt. Zowel Daphne als Sofie lieten een nieuw PR opmeten bij het kogelstoten. Daphne + 46 cm, Sophie 84cm. Het vierde PR voor Daphne was bij vortexwerpen waar ze 56 cm pluste. Merel deed daar nog een schepje bovenop: 26.85, een verbetering van haar PR en clubrecord met 3 meter 35.

Ook Raven en Marcus gingen met PR’s naar huis. Raven sprong zeven centimeter hoger en wierp de vortex 2.34 verder weg. Marcus was 0.08 sneller op de 60m sprint, sprong 5 cm hoger en ook hij wierp de vortex verder.

Jamez, Lente en Storm deden bij de benjamins en kangoeroes mee aan een Athletics Champs.

De uitslagen vind je hier.