Elias, Kai, Storm, Merel, Lente, Sarah en Dex aan de start van hun 800m in Eindhoven.

Elias, Kai, Storm, Merel, Lente, Sarah en Dex aan de start van hun 800m in Eindhoven.

Er volgt een druk atletiekpinksterweekend wat afgetrapt werd door de Limbra baanwedstrijd op donderdagavond in Someren. De zon scheen volop maar in de schaduwkant van de baan voelde de wind fris aan.

Vier deelnemers die alle vier weer PR’s scoorden. Kevin (U14) moest van ver naar de 80m sprint en weer terug. Bij ver bleef zijn prestatie wat achter maar hij liep wel naar een nieuw PR op de 80m. Voor het eerst onder de 12 secondengrens: 11.91. Ook bij speer pluste Kevin, 19 cm verder.

Joep weer verder met speer

Bij de jongens U16 wachtte Joep tot de laatste poging om zijn PR en clubrecord te verbeteren. Hij wierp 37.62, + 2.12 stijgt daarmee in de Nederlandse ranglijst maar liefst 13 plaatsen. Als eerstejaars is hij op een keurige 19e plek te vinden. Met de kogel kwam hij dicht bij zijn PR. Tim maakte zijn debuut op de 3000m. Er liep een groep waar hij bij aansloot. Helaas gingen die te hard en moest Tim alleen verder. Na 2000m kreeg Tim het zwaar. Hij finishte net boven de 11 minuten: 11.00.60.

Sanne weer sneller

Sanne lijkt op weg terug, het ene na het andere PR sneuvelt. Vanavond was dat het PR op de 1000m. Zelf vond ze het niet fijn lopen, toch ging er maar liefst 4.33 vanaf.

De uitslagen vind je hier.

Eindhoven op vrijdagavond

In het drukke weekend moesten er keuzes gemaakt worden waardoor maar een klein aantal AtH-ers in Eindhoven aan de baanwedstrijd deelnamen. Bij Anouk, U16 ging het bij ver en op de 800m niet. Zondag krijgt ze een herkansing bij de competitiewedstrijd voor U18. Bij de jongens U16 kwam Joep in de buurt van zijn PR bij kogel maar had slechts een geldige poging met de discus. Ook Kevin lukte het vanavond niet om een PR te halen. Tim liet het meetlint 76 cm verder uitrollen bij kogel, resultaat 7.55. Ook Sanne noteerde een PR, ditmaal met discus. 15 cm verder dan haar oude PR en clubrecord. Ook Sanne gaat zondag van start in de competitiewedstrijd.

800m pupillen

Voor de pupillen had Eindhoven Atletiek een 800m op het programma staan. Daphne, Dex, Elias, Jamez, Kai, Lente, Merel, Nina, Raven, Sarah, Sophie en Storm maakten hun debuut op deze loopafstand. Natuurlijk gingen ze allemaal te hard van start. Dex, Sarah en Sophie finishten binnen de 3 minuten.

De uitslagen vind je hier.