Thijmen hoogspringen CD-competitie

Thijmen hoogspringen CD-competitie

Aan de eerste competitiewedstrijd voor CD-junioren werd deelgenomen door een team jongens en meisjes bij de C-junioren. Beide teams bestonden voor het grootste deel uit D-junioren. Zeker bij de jongens hadden de vijf eerstejaars D-junioren! een groot aandeel in het puntentotaal. Het meisjesteam was niet helemaal compleet.

Toen de grote wijzer van de klok de zes had bereikt en de kleine wijzer bijna bij de elf was, mocht Rion de eerste punten voor het jongensteam binnen gaan halen. Hij liet de discus 1 meter 70 verder landen dan vorig seizoen, zijn 16.63 betekent een verbetering van zijn clubrecord bij de D-junioren. Voor Thijmen was discus later op de dag een nieuw onderdeel. Op de rondbaan stonden Mike, Ian, Timo en Thijs klaar voor de 4x100m estafette. Als Mike een estafettestokje heeft loopt hij altijd een goede 100m, misschien moet hij dat ook eens bij een individuele wedstrijd proberen. Zijn wissel op Ian was zoals altijd prima. Timo liet zich niet intimideren door de veel grotere C-junioren, hij bleef na een goede wissel met Ian in de bocht goed partij geven. Ook de laatste wissel tussen Timo en Thijs zag er goed uit, Thijs mocht het stokje in een nieuwe clubrecordtijd over de finish brengen. Voor Ian was dat niet het enige record wat hij vandaag vestigde. Hij schreef ook het baanrecord “down-hillen” op zijn naam, al kwam Rion erg dicht in zijn buurt. Toen de wijzers een klein stukje waren opgeschoven begonnen er drie technische onderdelen. Terwijl Thijmen bij hoog weer over de 1.25 ging, kreeg Dinand i.p.v. de 3 kg kogel vandaag de 4 kg kogel in zijn handen. Hij verraste met een 5.97, Merijn was niet tevreden met zijn verste sprong van vandaag. Op de 100mh gingen Merijn en Mike in dezelfde serie van start. Voor beiden was het een nieuwe hordenafstand met hogere horden en een grotere tussenafstand. In de snelste serie kon Thijs de wijzers niet in de buurt van zijn PR brengen.

Bij speer stond de zwaardere C-juniorenspeer op Dinand en Jeroen te wachten. Terwijl Jeroen een keurige afstand noteerde met zijn worp, kon Mike naast de speerwerpaanloop bij hoog geen potten breken, hij bleef steken op 1.30. Op het lange looponderdeel, 800m gingen Timo en Jeroen in dezelfde serie van start. Er werd in een flink tempo gestart en Timo moest alle zeilen bijzetten om te volgen. Hij kon aansluiting houden wat Jeroen helaas net niet lukte. Het gat met de rest werd groter waardoor Jeroen de hele wedstrijd verder alleen moest lopen. Timo kon de aansluiting houden en hoefde pas op het laatste stuk wat terrein prijs te geven. De klok stond stil in een nieuw PR, meer dan acht seconden sneller. In de laatste serie moest Thijs het vanaf de start helemaal alleen doen.

Nadat hij afgelopen dinsdag in Eindhoven zijn outdoortijd al verbeterde naar 2.10.68 tikte de klok vandaag nog anderhalve seconde door. Na zijn snelle tijd op de down-hill ging Rion proberen de gemeten afstand van Dinand bij het kogelstoten te overtreffen. Onder het toeziend oog van Dinand stootte hij 40cm verder dan zijn clubgenoot en maar liefst 1.19m verder dan zijn oude beste prestatie. Nadat Ian bekomen was van zijn grote vondst “de buigzame steen”, waarin Frieda iets anders zag, en zijn handen was gaan wassen mocht hij naar de verspringbak. Hij liet een keurige reeks sprongen zien waarvan de verste in de richting van zijn beste sprong ooit kwam. Dinand had lang moeten wachten om zijn speer te laten vliegen. Het lange wachten werd beloond, hij bleef slechts twee en halve meter van het clubrecord van Thijs, maar heeft nog vier baanseizoenen de tijd om dit te verbeteren. Het laatste startschot van de dag voor de jongens was de 100m. Voor Merijn en Timo was het de eerste keer dat ze de “echte” sprintafstand van 100m gingen lopen. Voor Merijn was het net iets te lang, Timo liep precies dezelfde tijd als Ian twee series daarna liep. Voor Ian betekende dit na zijn clubrecord en baanrecord ook nog een persoonlijk record. Het jonge C-juniorenteam eindigde in de poule in Kerkrade als vijfde, net bij de beste helft.

Het meisjesteam was niet compleet waardoor Bo, Lara en Laura zelf hun onderdelen konden kiezen. Net als bij de jongens begon hun competitie met discus. Voor D-juniore Laura betekende de C-discus een zwaardere dan in haar eigen categorie. Toch liet ze deze zwaardere discus bijna 3,5 meter verder neerkomen dan de D-discus. Lara had voor de 80m horden gekozen die ze bijna 0.7 sec sneller aflegde dan voorheen. Bij het verspringen haalde ze net de vier meter niet. Na haar discusworp was Laura ook heel tevreden met haar afstand bij het kogelstoten. Na haar clubgenoten flink aangemoedigd te hebben wezen de wijzers van de klok aan dat Bo van start kon op de 800m. In de snelste serie werd het veld al snel uit elkaar getrokken door Donna Verwersch van de thuisclub. Bo was vastberaden om haar tegenstandster niet te laten gaan. Ze kon het hoge tempo goed volgen en de tussentijden wezen op een goede eindtijd. Bij het ingaan van de laatste 100m kon Bo nog versnellen, maar Verwersch bleef tot aan de finish tegenstand bieden. Bo was net iets eerder over de finish, won daarmee de wedstrijd in een snelle 2.26.20, een meer dan keurige tijd voor een D-juniore.

Laura sloot haar succesvolle dag af met een nieuwe beste tijd op de 80m. Bo kon na haar fantastische 800m nog een keurige debuuttijd op de 80m neerzetten. Ondanks de tegenwind kwam Lara in de buurt van haar PR. Ook al waren ze maar met drieën, ze hebben zich keurig geweerd maar hopen volgende keer met meer meisjes aan de wedstrijd te beginnen.

De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie