Jorg sprint naar 9.57 in Merksem

Jorg sprint naar 9.57 in Merksem

Het koude weer hadden we niet zien aankomen toen we tegen de middag naar het Belgische Merksem vertrokken. Er stond een felle koude wind op de atletiekbaan met het hele mooie adres: Rode Loopstraat 2. Omdat we met een kleine groep pupillen waren, konden we geen estafetteteams vormen. Al gauw kwam er een vraag van een Belgische club of we een Benjamin meisje hadden wat met hen estafette mee wilde doen. Daarop zei Sofie geen nee. Als er een schaap over de dam is: bij Lyra uit Lier zochten ze nog drie jongens, ook die konden we leveren: Abel, Adam en Jorg. Omdat ze alle vier in een gemixt team liepen deden ze voor spek en bonen mee, maar dat mocht de pret niet drukken. Er werd hard gestreden, helaas ging het op de tweede wissel bij de jongens mis. In het team van Sofie liep het op rolletjes en kreeg Sofie samen met haar nieuwe teamgenoten als snelste team de gouden medaille omgehangen. Maar verder was het voor spek en bonen……. Tegelijkertijd had ook Aron zich prima vermaakt bij de Kids Athletics waarbij geen resultaten genoteerd worden.

Bij de oudste pupillen jongens werkte Abel een vol programma af: na zijn estafette-aandeel kon hij door naar ver. Omdat er in België bij pupillen vanaf de balk gemeten wordt, is zijn 3.58 met koude benen een goede dagopening. Op de 60m sprint zag zijn oma, overgekomen uit Hongarije, hem de serie winnen in een nieuw PR: 9.34. De lange broek ging aan, de spikes werden voor schoenen verwisseld, Abel was klaar voor discus. Bijna 2 meter ging de discus verder dan een maand geleden. Indoor had hij al eens een 60m horden gelopen, vandaag moest het met een koude wind en 1 horde meer in de baan. De hoogte was dezelfde, D-juniorenhoogte 76,2 cm, toch liep hij bijna dezelfde tijd. Na een korte pauze was de start van de 1000m. Al snel na het startschot was er een leider die een gaatje geslagen had op een achtervolgend groepje waarin Abel zich bevond. Gaandeweg de wedstrijd werd het groepje uitgedund tot twee jongens waarbij Abel op het laatste stuk wind tegen (300m voor de finish) heel verstandig uit de wind bleef lopen. Bij het ingaan van de laatste bocht ging zijn tempo omhoog. Er kwam nog een aanval van achteruit maar die kon hem niet echt meer bedreigen. Ondanks de koude (tegen-)wind verbeterde hij zijn PR naar 3.27.09 en kreeg een medaille voor zijn tweede plaats.

Bij de A-pupillen meisjes had Maebh door een valse start die niet teruggeschoten werd, een slechte start op haar 60m. Op de 60 meters die volgden had ze wel veel snelheid want ze maakte het gat wat met de rest ontstaan was kleiner en kleiner. Maar de start had te veel invloed op haar eindtijd. Bij het verspringen kwam Maebh bij al haar pogingen helemaal niet in de buurt van de balk. Op de 60m horden bracht Maebh een keurige tijd op de klokken die de boeken ingaat als clubrecord, ook hier was de hordenhoogte 76,2 cm met 6 horden in de baan.

De jongste categorie vandaag waren de Benjamins: BC-pupillen waarbij Adam (C) dus echt de jongste was. Jorg houdt niet van “spek en bonengedoe” en koos daarom bewust voor twee onderdelen. Adam begon met hoog waar de aanvangshoogte 80cm was. Diezelfde hoogte heeft Adam als PR wat hij vandaag niet haalde. Op de 60m verbeterde hij zijn PR met 0.22 sec. Op dezelfde sprintafstand liet Jorg in de laatste serie zien waarom hij naar Merksem was gekomen. Hij schoot als een speer weg en het leek vanaf de zijlijn dat hij zijn beentjes niet bij kon houden. De klok stond stil op 9.55 wat later werd gecorrigeerd naar 9.57. Een flinke verbetering van 0.38 van zijn eigen tijd en 0.02 sneller dan het clubrecord van Abel. De omroeper feliciteerde Jorg later op het podium met zijn “straffe tijd”.

Behalve de straffe tijd van Jorg was er nog steeds een straffe (tegen-)wind waardoor Adam de bal bij het balwerpen niet verder kreeg dan zijn PR. Op de 600m kon hij in een groepje jongens meelopen en flink strijd leveren en kwam daardoor erg dicht bij zijn beste tijd. Jorg kon in dezelfde serie aanpikken bij de koploper maar moest na 300 meter een klein gaatje toestaan. Toch gaf hij zich niet gewonnen, kwam in de laatste bocht weer terug en begon aan zijn eindsprint. Zijn tegenstander gaf zich niet direct gewonnen maar Jorg was klaar met het hele spek en bonenverhaal en liep van hem weg. Resultaat: een nieuw PR van 2.02.71 en zijn tweede gouden medaille vandaag.

Bij de meisjes kreeg ook Sofie te maken met de harde tegenwind bij het balwerpen. Op de 60m won ze na een felle strijd haar serie met een tijd net iets boven haar PR. Nadat ze ingewikkeld was als een mummie moest ze af en toe uit haar verpakking om te hoogspringen. Het warm houden werd beloond met een nieuw PR. Wel waren er foutsprongen op alle hoogtes waardoor ze veel pogingen moest springen. Op de afsluitende 600m werd er door een meisje heel hard gestart waardoor er meteen al grote onderlinge verschillen waren. Sofie liep helemaal alleen op de tweede plaats met helemaal geen richtpunt en geen bedreiging. Een hele snelle tijd zat er door de omstandigheden vandaag niet in maar een zilveren medaille wel. Omdat het met de prijsuitreiking wat laat was geworden volgde onderweg nog een prettige verrassing. De uitslagen vind je hier.

Geef een reactie